Capitolul 14

90 2 3
                                    




Planuri și răsturnări de situație




- Da! Lorenzzo a vrut să dispară și l-am ajutat! I-am dat bani și tot ce a avut nevoie, dar mai mult nu știu. Habar nu am unde este!

- Bine, bine. Stai puțin, îi cer tulburată de vorbele lui. De ce a vrut să dispară?

- Pentru că cineva a încercat să îl omoare, dar nu mi-a spus cine!

- Trebuie să îi spun lui Emilian!

- Mai nou ai făcut pace cu ticălosul ăla?

- Da!

- Nu pot să cred, Eva!

- Nici eu nu pot să cred că îi oferi mai multă credibilitate lui Victor decât mie, îi reproșez furioasă, iar când ies din sală trântesc ușa în urma mea.

Merg direct în biroul meu, unde trag jaluzelele în geam și iar fac vraiște tot ce îmi apare în cale.
Eram foarte nervoasă pentru că Victor deja i-a sucit mințile lui Dante și nu știam cum naiba să scap de el. Pe lângă tot ceea ce s-a întâmplat cu Rafael tocmai asta îmi mai lipsea: tata să fie vrăjit de nenorocitul ăla sugător de bani.
Îmi venea să explodez de nervi, însă cel mai bine era să mă calmez și să găsesc un plan prin care să îl strivesc pe Victor.
La un moment dat, am văzut cum ușa biroului s-a deschis, iar când Victor a văzut dezastrul din jurul meu a preferat să nu intre și să-mi vorbească de acolo.

- Vineri seara va fi o petrecere la conac în cinstea mea și Dante vrea ca tu să o organizezi!

- Dispari, idiotule, am țipăt mânioasă și am aruncat spre el un suport pentru dosare. Victor a rânjit la mine și s-a făcut nevăzut. Pe bune? După toată discuția cu Dante, tot eu trebuia să organizez petrecerea lui Victor?

- Vai, a trecut un uragan pe aici? Mă întreabă Emilian uimit de ceea ce era în jurul meu.

- Uraganul Eva a trecut pe aici! Ce mai vrei și tu?

- Am vrut să văd cum te simți!

- Mult mai bine acum. Închide ușa!

- Bine. Ce s-a mai întâmplat? Spune el curios când se așează pe canapea, lângă mine.

- În primul rând l-am convins pe Liam să mă ajute. Oricum dacă refuza îi băgam faza cu contractul și nu mai avea ce să comenteze, în al doilea rând, Dante l-a ajutat pe bunicul tău să dispară pentru că cineva a încercat să îl omoare și în al treilea rând eu trebuie să organizez petrecerea în cinstea lui Victor!

- Serios? Bunicul nu e mort?!

- Se pare că nu și cred că Melissa te-a cam mințit!

- În fine, spune el încă gânditor. Ce o să faci cu petrecerea? Poate îl putem pune puțin în încurcătură pe Victor!

- Cum?!

Și uite așa, ideea de a organiza eu petrecerea lui Victor chiar mi s-a părut genială și aveam o zi la dispoziție.
Aproape toată după amiaza mi-am petrecut-o cu Emilian și parcă îmi plăcea să fiu cu el. Am vorbit, am râs și ne-am simțit ca în vremurile vechi. Undeva, în inima mea tânjeam după asta și vorbele lui Liam despre a doua șansă mi-au venit în minte.
Poate că merita o a doua șansă și poate că i-o voi oferi...

Spre seară m-am întors la conac unde am fost surprinsă să îl văd pe Rafael arătând foarte bine, ochii lui albaștri străluceau, zâmbea larg și parcă nici nu a fost la un pas de moarte . Era împreună cu Liam și Sofia și râdeau de o povestire de a lui Liam de atunci când a fost în Africa să salveze animale.
Adoram imaginea aia și speram să o văd din ce în ce mai des, însă, deodată, mi-am adus aminte că Liam va pleca din viețile noastre la un moment și asta mă întrista.

Dragă inimă, de ce el?- Volumul 2Where stories live. Discover now