Capitolul 3

124 5 0
                                    


El





            Se pare că am subestimat prea mult destinul pentru că se încăpățâna să aducă în viața mea anumite persoane din trecut. Frumoasa Brianna era acum un detectiv destul de bun și lucra sub comanda lui Melissa. Cât de clișeic, nu?

            Brianna fiind detectivul cu care urma să colaborez tot planul meu s-a dus pe apa sâmbătei și aveam nevoie de o altă abordare, iar pentru că nu am fost pregătită pentru așa ceva nu știam ce naiba să fac.

             Discuția dintre mine și Brianna a început foarte profesional și i-am răspuns cât mai diplomat la întrebări, iar ea mi-a notat răspunsurile într-un mic carnețel cu coperți negre.
Știam că și ea mă suspecta și poate că singura cale prin care o puteam ține departe de adevăr era să o țin aproape de mine și să ne împrietenim din nou.

             În cele trei luni pe care le-am petrecut la academie, Brianna s-a îndepărtat de mine pentru că nu voia să fie asociată cu ratata grupului și pentru asta o voi face să plătească, dar toate la timpul lor.

- Ai ajuns detectiv! Felicitări, Brianna!

- Mulțumesc! Și tu ai ajuns o mare femeie de afaceri. Am rămas surprinsă când te-am văzut pe coperta revistei ,, Strălucire"!

- Da? Și eu am fost surprinsă! Credeam că ești la New York!

- Am fost, dar de două luni m-am întors acasă și sincer mă bucur să te văd. Sper să avem o colaborare bună și să aflăm cine a șters numele lui Dante de pe listă sau dacă a fost sau nu acest nume pe listă !

- Sigur! Am răspuns cu un surâs forțat pe buze, iar ea deși îmi zâmbea puteam simți tensiunea dintre noi și cel mai bine era să o aplanez puțin. Brianna, diseară sunt gazda unui bal mascat și mi-ar face plăcere să vii.
Uite câteva invitații! Am spus când pun pe măsuță vreo trei invitații la bal.

- Nu știu, Eva! Sunt cam ocupată!

- Brianna, vreau să lăsăm trecutul în urmă și să ne concentrăm pe prezent. Ești de acord cu mine?

- Bine! Ne vedem diseară! A rostit pe un ton blând, iar eu m-am bucurat de această mică victorie.

Imediat cum Brianna a părăsit biroul, mi-am turnat un pahar de coniac și l-am băut dintr-o singură înghițitură. Întoarcerea Briannei mi-a răscolit mintea și nu eram încântată de amintirea vechei Eva și a vieții ei de atunci.

            Cine mai trebuia să se întoarcă? Vanessa, Marina? Emilian?
O, Doamne, nu Emilian.
Eram disperată ca acest lucru să nu se întâmple, iar dacă se întâmpla ce puteam să fac?
Absolut nimic pentru că nu aveam nicio putere asupra fantomelor trecutului, iar asta mă scotea din minți.

- La naiba! Am strigat furioasă și am aruncat paharul spre șemineu, care s-a spart și s-a făcut cioburi pe podea.

            Cu tot ceea ce s-a întâmplat în ultimile zile nu am avut timp să verific detaliile afacerii din Italia, dar speram din toată inima că Rafael s-a descurcat și că totul va fi bine la acest bal.

             Și de ce naiba noul asociat voia un bal mascat tocmai în seara asta? Nu știam mare lucru despre acest asociat, dar i-am verificat afacerea și era una legală și prosperă, aproape la fel de prestigioasă ca și a mea.

Dragă inimă, de ce el?- Volumul 2Where stories live. Discover now