40 глава

1K 59 6
                                    

На сутринта

- Добре, намерих разни неща за Джейсън от преди години, които донякъде обясняват ситуацията. Имам впредвид, че действията му не са чак толкова изненадващи в крайна сметка, защото е правил подобни неща и в миналото. - каза ни адвоката на Хари, когато влязохме в офисът му.

Тази сутрин станахме доста рано, защото трябваше да дойдем да се видим с него преди да замине за Чикаго днес следобед. Преди това успях да се чуя с нашите, с повечето ни приятели и дори с майката на Хари, защото всички ни бяха писали, за да се уверят, че всичко е наред. Доколкото можеше да бъде наред в случая, но мисля, че приемам ситуацията достатъчно добре. Така или иначе не мога да променя случващото се или факта, че милиони души са видели мои голи снимки, смятам да не се паникьосвам и притеснявам прекалено. Пък и какво толкова, имам хубаво тяло и сме в 21 век, някои момичета умишлено качват подобни снимки и дори работят с това, например за "Playboy".

Хари определено приема ситуацията доста по-зле и не само, защото Джейсън го е направил. И го разбирам, в крайна сметка и аз не бих искала милиони момичета да видят негови голи снимки, защото това е нещо лично, до което би трябвало да имам достъп само аз като негова приятелка. Но и двамата нямахме контрол над това и се надявам и той да спре да се обвинява за станалото.

- Какви неща? - попита Хари.

- Още докато е бил в гимназията е заснемал как спи с момичета без те да знаят, има подобни случаи, в които той е снимал момичета голи без те да знаят или пък момичета са му изпращали голи снимки по собствена воля, а после ги е изнудвал чрез тях. - обясни Тайлър.

- И защо научавам за това сега? - Хари се ядоса. Отново. - Джейсън работи за мен от години и е твоя работа да разследващ всеки един от хората около мен за подобни неща.

- Никога не е бил осъждан. Аз проверявам дали хората, които работят за теб имат криминално досие, а не какво са правили на гимназиален купон, когато са били на 17. - защити се адвоката му. - Но факта, че този път мишената е била Алисън и е продал снимките на сайт му изигра доста кофти номер. Първо, защото Алисън е известна и всичко това привлече огромно внимание и второ, защото не е продал снимките анонимно и знаем, че със сигурност е бил той. Явно някои от момичетата, които са си изпатили от него по подобен начин са разпознали снимките му в интернет и също са качили в социалните мрежи техните истории в подкрепа на Алисън, а аз точно така разбрах и за миналото му, и се свързах с тях. Та мисля, че с Алисън и още 8 момичета, които са готови да се изправят пред него в съда, Джейсън определено няма да се измъкне от време в затвора.

Love Story: Happily ever afterWhere stories live. Discover now