8. Zasedání

93 2 0
                                    

"Cože?! Proč?!" křičela Rose zoufale a odstoupila od něj.
"Bude to jen na pár týdnů musím pomoct strážcům dopadnout Daškova vím kde teď asi je. Uvidíš, že se brzo vrátím." přistoupil k ní a pohladil jí láskyplně po vlasech.
Rose cukla hlavou a udělala krok do zadu, aby se mu vysmekla. "Ne! Nemůžeš ho jít hledat! Ty to nechápeš?! Viktor ti chce ublížit, aby tím ublížil mně a tím pádem i Lisse!" křičela a bylo jí jedno, že by to někdo mohl slyšet.
Dimitrij k ní přistoupil a tentokrát jí chytil tak, aby se mu už nevysmekla. "Rose uklidni se nic se mi nestane." pohlédla jí do očí a pevně jí držel za ramena.
"Tak dobře, ale pojedu taky." rozhodla.
"To ať tě ani nenapadne! Ty musíš chránit Lissu! Nemůžeš jet se mnou!" řekl ostře.
"Zkus mi v tom zabránit!" procedila skrz zuby.
"Rose je to tajná akce nikam nepojedeš! Je to moc nebezpečné! Nedovolím ti riskovat tvůj život! Já o proti tobě jsem bezcenný! Nic se mi nestane to ti slibuju, ale ty musíš zůstat tady. Nemůžeš tak riskovat ani nevíš jak rád bych tě vzal sebou, ale ty musíš chránit Lissu!" rozčílil se a Rose cítila jak se všechno v něm napnulo. Hleděl jí do očí a ona z něj měla trochu strach. Bylo v něm tolik odhodlání jí ochránit až jí to děsilo.
"Mám tě zpátky teprve čtyři dny! Copak to nechápeš?! Nemůžu tě teď ztratit. Už ne!" poslední dvě slova spíš zašeptala a zlomil se jí hlas.
"Rozo... Nic se mi nestane." zašeptal.
"Měli by jsme jít!" zašeptala a sklonila hlavu. Cítila se jakoby jí někdo vrazil facku. V hrudi kde si myslela, že má srdce se jí začal utvářet pocit prázdnoty. Cítila jak se i přes její snahu roztřásla a v očích jí začali pálit slzy. "Nemůžu ho nechat jít samotného! Nesmím! Musím ho chránit! Proto musím být silná a ukázat, že mi nic nehrozí" opakovala si, ale jakoby jí tělo zrazovalo.
Dimitrij po chvíli změkl a přitáhl si Rose k sobě. "Rozo... Budu v pořádku..." šeptal jí do ucha a dál jí objímal. "Nezáleží na mně chtěl jsem tě vzít sebou, ale nemám dostatečný vliv na to abych o tom rozhodl." zašeptal. "Můžeme jít?" pohlédl na ní.
Rose nepatrně kývla a nechala se od něj chytit za ruku. Jeho ruka jí dodávala pocit jistoty a bezpečí. Trochu se usmála a šla s ním do hlavní budovy.


Všichni seděli na svých místech a čekali až královna Taťána zahájí zasedání. Lissa se mezitím spojila s Rose a Rose jí předala vzpomínku na její rozhovor s Dimitrijem. Lissa zbledla, ale pokývla lehce hlavou. Rose seděla mezi Dimitrijem a Lissou což jí uklidňovalo. Pak se otevřeli dveře a do místnosti vešla Janine s Abem. "Můžeme začít." prohlásila královna. "Takže dnes tu zasedáme kvůli útěku Viktora Daškova. Díky zázraku před čtyřmi dny víme, že má v moci několik velmi početných skupin Strigojů a chce zabít všechny královské Moroje. Před včera byla napadena další rodina. Díky bohu, že to všichni přežili. Kvůli tomu jsem svolala radu Royal a několik dalších morojů a dhampýrů, aby jsme mohli učinit opatření a sestavit plán na dopadení Viktora Daškova." pronesla Taťána a usadila se do čela dlouhého stolu. "Strážce Belikov nám řekne o zázraku a poví nám vše co ví o princi Viktorovi. I princezna Vasilisa s její strážkyní má dovoleno mluvit." promluvila znovu a pokývla hlavou.
"Byl jsem Strigojem." pronesl Dimitrij a Rose ho rychle chytla pod stolem za ruku. Všichni v místnosti na něj upřeli pohled. "Teď jsem zas dhampýr. Díky tomu vím v jaké oblasti a na jakém světadíle se teď princ Viktor se ukrývá. Znám jeho plány a pokud někteří z vás nezmění názor na využívání morojské magie v boji do roka bude morojská společnost ovládána Viktorem Daškovem a jeho Strigoji." pronesl vážně.
"To je neslýchané! Nikdy se nestalo aby se Strigoj proměnil zas v moroje nebo dhampýra! Lže jen si z nás dělá blázny! Je to jen další manipulátor jako Nataša Ozerová!" pronesla ostře Daniella Ivaškovová.
"Není to neslýchané! Už se to třikrát stalo a ty to víš! A ke všemu měl strážce Belikov i duši!" řekl ledově ostře Abe.
"Ovládejte se!" vložila se do rozhovoru královna Taťána. "Vasiliso drahá objasněte se svou strážkyní radě i ostatním váš příběh než se posuneme dál." usmála se královna na Lissu.
"Díky tomu, že dokáži ovládat éter jsem dokážu léčit zranění a dokonce můžu vrátit život i čerstvě mrtvým. Rose je stínem políbenou o tom už většina z vás víte. Teď je stínem políbený i Dimitrij. Zabila jsem ho a znovu vrátila mezi živé tak se stal tím čím se narodil dhampýrem." pronesla Lissa formálně a přesto ledově klidně.
"Dobrá je dhampýr, ale jak je možné, že měl duši?!" skočila jí do řeči Daniella.
"Za to mohu já." vyhrkla Rose ostře.
"Ty?! Kdo vůbec jsi?! Jsi dítě jak bys mohla mít na svědomí, že by Strigojovi zůstala duše?!" zasmála se hořce nějaká další žena kterou Rose neznala.
"Tou nejobyčejnější i nejvzácnější věcí na světě Eleno." pronesla Taťána. "Vasilisina strážkyně a strážce prince Christiana k sobě chovají lásku a díky ní mohla Belikovovi zůstat duše." odpověděla Taťána s lehkým úsměvem.
Rose už čekala výsměch, ale všichni na ní a Dimitrije jen zaraženě hleděli. Nikdo si nedovolil královně odporovat.
"Myslím, že všem už je všechno jasné tak můžete přednést naše plány." pronesla ledově královna.
"Viktor Daškov chce z nějakého důvodu strážce Belikova, proto jsme chtěli poslat strážce Belikova k jeho rodině do Ruska. Viktor Daškov se zdržuje v Rusku poblíž Moskvy jen nevíme kde. Hlídá všechny dhampýrská města a pokud se někde objeví někdo z důležitý hned ho nechá zabít nebo odvést k němu." pronesla Janine. "Belikov se sám nabídl jako návnada. Z nějakého důvodu je pro něj důležitý tak proč toho nevyužít." řekla a rychle šlehla pohledem po Rose.
Rose se neudržela a rozesmála se.
"Co tu má být k smíchu? Je to dobrý plán! Co je tedy na něm směšného?!" zeptala se Elena hořce.
Rose se přestala smát a jen se ironicky usmála. "Vy nic nechápete co?" zasmála se znovu. Všichni na ní jen zírali, ale pak ucítila s Lissy pochopení. "Hurá, alespoň Lisse to docvaklo!" pomyslela. "Oni nechtějí Dimitrije?! Chápete? Oni chtějí Lissu a mně?!" zakřičela.
"Má pravdu" přidala se Lissa."Zajímám ho hlavně já s Rose. I když si myslím, že s Dimitrijem má taky své plány."
"Pokud Dimitrij pojede do Ruska hrát tu frašku. My jedeme taky!" přidal se Christian.
"Jak dojemné tři mušketýři a Strigoj" zasmál se nějaký muž.
"Má pravdu použijte nás všechny jako návnadu." přidala se Lissa.
"Souhlasím s Lissou" usmála se Rose hořce. "Můžete rozšířit mezi Morojskou komunitu, že jsme jeli na návštěvu k Dimitriově rodině. Dhampýrská města jsou chráněna a tak nikoho nenapadne, proč s námi nejelo více strážců. Navíc on neví o Lissiných nově objevených schopnostech.
"Dobrá." pronesla královna prostě. "Plně s tebou souhlasím Rosemarie. Nikdo netuší jak je Vasilisa mocná. Navíc takto nepadne žádné podezření. Všichni vědí jaký máš vztah k strážci Belikovovi a budou si myslet, že jsi jen chtěla poznat jeho rodinu. Vasilisa má s tebou, ale pouto takže je jasné, že tě bude spolu s Christianem Ozerou doprovázet."
"To nemůžete! Jsou to ještě děti!" vložila se do toho Janine.
"Janine má milá viděla jsem záznamy z lesa u Great Falls. 'Ty děti' jak ty říkáš pobyli 12 strigojů."
"Cože? Nemožné?!" zvolal lord Szelsky.
"Bojovali, ale magií." namítla Janine.
"A to jsme měli udělat už dávno!" rozrazili se dveře a dovnitř vstoupila Taša. "Promiňte, ale musela jsem něco vyřídit." usmála se a posadila se na volné místo.
"Návíc Christian ovládá oheň a já umím nátlakem ovládat pohyby." vložila se do toho Lissa.
"Půjdu s nimi mám stejnou schopnost jako Lissa. Navíc všichni ví, že jsme všichni jedna veselá rodinka." přidal se Adrian s úsměvem. "Navíc Eddie určitě se rád podívá do Ruska."
"Adriane?!" probodla ho pohledem Daniella.
"O tvém nesouhlasném mateřském můj nezodpovědný styl života si můžeme promluvit později mami." vrhl po Danielle ostrým pohledem.
"Dost!" zakřičela královna Taťána přes celou místnost."Je to nezbytné. Byla jsem slepá magie je dobrá zbraň a pokud jí nevyužijeme už dlouho většina z nás žít nebude. Taša Ozerová bude u dvoru vyučovat základní používání magie v boji. Takže kdo je pro uskutečnění tohoto plánu? Ať zvedne ruku. Rado?!" zvolala. V místnosti sedělo asi 40 lidí. Ale je 19 členů rady z nichž někteří pomalu začali zvedat ruce. Královna zvedla i svou ruku a počítala hlasy. "14 z 19 členů rady souhlasí." pronesla. "Strážce Belikov pojede za svou rodinou do Baii a pojede s ním i jeho přítelkyně s přáteli. Tak zní mé rozhodnutí. Za týden všichni odjedou. Jestli je někdo proti ať navrhne lepší plán nebo mlčí!" pronesla královna. "Strážce Belikove, Rosemarie, přizvaní a ostatní strážci můžete jít. Vasiliso, Adriane, Christiane, Tašo, Abe, Janine vy prosím zůstaňte." pronesla Taťána.

VA - Východ slunce 2Where stories live. Discover now