Chapter 6 :Epipahny

22K 1.1K 57
                                    

Capitolul 6 : Revelație

”Te scot în oraș la prânz” Mai repede îmi spune decât să mă întrebe.

Mi-am dat ochii peste cap și îmi presez telefonul la ureche ”Chiar nu trebuie să faci asta”

”Chiar vreau” Chicotește ”Mă simt ca și cum nu te-am văzut de o căruță de timp.Las-o în baza mea”

”Baza ta?Edward dacă îmi amintesc corect tu ești cel care mi-a făcut rost de un loc de muncă când mergeam prin New York neangajată.Dacă e ceva eu ar trebui să te cinstesc”

”Nu fi așa dramatică,scumpo,lasă-mă să îți cumpăr ceva pentru prâz.Te iau în 10 minute”

”Ok Edward.Mulțumesc” Oftez  la bătrânul încăpățânat înainte să închidă.

Mi-am strâns lucrurile din birou și iau niște hârtii ca să îi le dau lui Harry înainte să plec,alături de sandwich-ul său.Am aruncat o privire la geamul lui;vorbește cu Louis în biroul lui din nou.Nu știu cum Dl. Styles este un așa manager de succes când el stă în birou și bârfește toată ziua.

Vroiam să îi las repede lucrurile lui Harry și să aștept în hol după Edward,dar m-am oprit la ușă când mi-am auzit numele.

”Nu știu omule,Leah e drăguță” Louis spune.

”Trebuie să îți verifici ochii amice” Harry pufnește ”Adică acele fuste de le poartă în fiecare zi?Nu pot spune dacă este o secretară sau o bunică.Și acel coc nu i se potrivește”

”Ei bine,fustele ei sunt un pic cam lungi” Louis agreează.

”Pe lângă asta,ea este cea mai ciudată asistentă pe care am avut-o.Ar fi trebuit să o auzi ce mi-a spus zilele trecute...”

Am decis că acum este un moment potrivit să intru și am intrat în birou,obrajii mei ușor roșii.Dacă înainte era vreo îndoială că Harry mă urăște,acum nu mai este.

”Aici sunt hârtiile dumneavoastră Dle. Styles.” Am spus ”Și prânzul”

Am refuzat să îi privesc ochii,dar pare să fie ușor vinovat.Pun pariu că se întreabă cât de mult am stat la ușă.Destul de mult,vreau să îi spun.Destul de mult.

Am păsărit biroul lui înainte să îl sufoc cu tensiunea ciudată care circulă în cameră.Imediat ce sunt singură în hol buzele mele ajung într-o încruntătură urâtă.M-am uitat la fusta mea rușinată.Este chiar atât de lungă?Mereu am fost învățată să fiu mai profesională să acopăr decât să descopăr.Acum încep să mă îndoiesc de acea teorie.

Știu că garderoba mea este un pic mai conservatoare decât a celorlalte femei de la birou,dar niciodată nu  am crezut că este un lucru rău,până acum.

În drumul cu liftul sunt singură,lucru care îmi dă mai mult timp de gândire asupra comentariilor lui Harry despre mine.De obicei nu aș da importantă unui asemenea lucru și nu m-aș gândi de două ori despre el,dar pentru un motiv Harry chiar mi-a rănit sentimentele.

M-am uitat la fața mea în oglinda liftului și m-am încruntat.M-am oprit să mă mai machez după ce mi-am pierdut locul de muncă la Miller și acum fața mea arată pală și simplă.Cum de nu am realizat până acum că arată fără viața?

Vreau să îl urăsc pe Harry,să fiu supărată pe el că a făcut mișto de mine,dar tot ceea ce a spus e adevărat.Ținuta mea este plictișitoare și fusta mea este absolut îngrozitoare.Abia am observat înainte,dar am pierdut niște kilograme de când cu tot chinul lui Ryan.Fusta și bluza pe care pe port obijnuiau să îmi acopere curbele frumos,dar acum lunt lălâi și în toate locurile greșite și mă face să arăt prost.

În tot timpul gândirii mele un mare nod s-a frumat în gâtul meu care este imposibil de înghițit.A trebuit să mă uit de la oglinda în altă parte.Lacrimle se strâng în colțurile ochilor mei și le-am șters repede încercând să îmi recapăt postura.

Ryan mi-a cauzat pierderea relației,locului de meu de muncă și viitorul promițător pe care l-aș fi putut avea.Cred că am fost prea prinsă în tot ceea ce s-a întâmplat să realizez că înep ca de asemenea,să mă pierd și eu.

Dar nu o să mai trăiesc în negare.

Ușile liftului se deschid,lăsând la iveală holu lși Edward se încruntă iar eu mă grăbesc să îl întâlesc.

”Ce e în neregulă dragă?” Pare îngrijorat.

Mi-am încercat cel mai bun zâmbet fals dar eșuează mizerabil și ajung în schimb să oftez.

”Cred că tocmai am avut o revelație” I-am spus.

El îmi atinge obrajii rumeni și postura tremurândă ”Nu pari foarte fericită cu asta” Remarcă.

”Nu a fost o revelație bună” I-am explicat cu un oftat și mergem către mașina lui.

”Ei bine,domișoară Leah,îmi poți spune totul la prânz” Edward mă bate pe umăr.Zâmbesc la bărbatul bătrân și de data asta este unul real.

++++++++++++++

Când am plecat de la birou în loc să mă duc acasă,cum fac de obicei am mers la cea mai apropiată sală de sport și mi-am făcut un abonament.După ce am ieșit din lift am decis să nu o să mai fiu o ratată patetică.Ryan a distrus-o pe Leah cea încrezătoare și frumoasă care eram o -dar o să îi arăt contrariul.Desgiur,inima mea mai are încă câteva zgârieturi,dar un abonament la sală o să îmi facă exeriorul să arate mai bine.

După ce termin cu asta,am mers la magazin de haine și am cumpărat o căruță de haine pentru sport.Harry nu mi-a dat încă oficial mărirea de salariul,dar știu că după incidentul de azi combinat cu influența lui Edward nu este nici o modalitate prin care să mă concediez.e

Conversația mea cu Renee de zilele trecută se repetă în capul meu.Are absolută dreptate,Nu am fost decât o javră cu șeful pentru ,toate pentru că am fost speriată.Speriată pentru că se va trasforma la fel ca Ryan.

Oricum,știu că Harry și Ryan sunt două persoane total diferite.Chiar dacă,Harry nu este cea mai drăguță persoană din lume,știu adânc că nu mi-ar face ceea ce Ryan mi-a făcut.Nu este atât de rău.

O dată ce am ajuns acasă,este bine trecut de 10:00.Am cotrobăit prin unul dintre dulapurile mele până ce degetele mele simt familiarul material moale de satin al genții cu machiaje.Am pus-o în baie și am zâmbit.Mâine,o să fie deschisă și pare să fie prima dată după mult timp.

M-am schimbat repede în pijamale și m-am băgat sub pătura caldă din patul meu,gândindu-mă pentru o singură dată nu la trecutul meu ucigător ci și la viitorul meu.Am zâmbit în întunericul camerei mele chiar dacă nimeni nu poate vedea.Este un nou sentiment în pieptul meu;unul ce dansează și râde și îmi încălzește inima.

Este speranță.
__________________
La multi ani de sf Ion

(Editat)

Yes, Sir (Română--Tradusă)Where stories live. Discover now