Chapter 17: Invitation

18.2K 929 40
                                    

Capitolul 17: Invitație.

La ora 7 am manevrat bagajele bunicii mele în dormitorul meu le-am pus pe un scaun. ”Poți avea patul Rose.O să dorm pe canapea” Am spus iar ea intră după mine.

”Fărăsens scumpo” Ea presează un sărut pe fruntea mea ”Tu ești cea care îmi face un favor,lăsându-mă să stau aici.Nu sunt prea bătrână să dorm pe canapea”

Am lăsat-o să vorbească,neîntrebând despre vitalitatea bunicii mele.Ea are aproape șaizeci și șapte de ani,dar are fața și figura unei persoane de patruzeci.Oricând ieșim în public oamenii mereu o încurcă cu mama mea.

Dar din nou,Rose este mama care m-a crescut.Ea încă este.

”Nu zic că ești bătrână,Rose.Nu o să dorm știind că eși pe o canapea” Comentez.

Bunica mea oftează ”Dacă ești-”

”Sunt sigură” O întrerup dându-mi tocurile jos și soțând agrafa din păr,lăsându-l să se elibereze pe umerii mei ”Acum,tot ceea ce vreau este cina.Mor de foame” Adaug mergând spre bucătărie.

”Vrei ceva?” Întreb iar eu scot ingredientele pentru un sandwich.Stomacul meu mormăie de foame,și din senin mintea mea se întoarce la săptămâna trecută ,această dată,când mâncam caserola de pui cu Harry.Am pus pâinea pe masă și cu un oftat adânc.

”Doar niște ceai,te rog” Rose adaugă,efectiv oprindu-mi visul despre Harry.Iau ceainucul iar ea mi-l ia din mâini. ”Și o să îl fac chiar eu”

”Cum sunt lucrurile cu Ryan?” Ea întreabă politicos,turnând niște apă în ceainic.Spatele meu se întoare chiar dacă mă așteptam ca ea să mă întrebe.Nu i-am spus încă despre Ryan,simplu pentru că ei niciodată nu i-a plăcut și nu vroiam să o aud spunând ”Ți-am spus eu”

”N-Noi nu mai ieșim” Am replicat rapid înainte să mușc din sandwich.

”Ei bine” Bunica mea fredonează ”Nu pot spune că îmi pare rău să aud asta pentru că era un nesimțit total”

”Rose..”

”Este adevărat” Ea se apără și de această dată agreez cu ea ”Pot întreba ce s-a întâmplat?”

”M-a înșelat” Murmur rece.Nu am realizat cât de strâns țineam sandwich-ul până ce unghiile mele trec prin pâine.

”Pun pariu că la muncă acum este ciudat” Ea comentează încă cu brațele încrucișate,ca și cum ea s-ar ruga pentru mine sau ceva.

”Mi-am luat un alt job” Îi spun.Nu arată surprinsă.Pun pariu că că se aștepta la asta.

”Serios?Cum e pe pentru tine?” Rose pune altă întrebare.Iau o mișcătură mare din sandwich dar la momentul în care înghit încă se uită la mine.

”e bine” Răspund într-un final ”E mai bine plătit și este un mediu mai bun.Șefiul meu ș cu mine ne certăm câteodată dar este bine” Mă blestem mental pentru că am adugat ultima parte,știind că asta doar o să o determinte să îmi pună mai multe întrebări.

Am dreptate.Rose soarbe din ceaiul ei înainte să vorbească din nou ”Cine e șeful tău?”

”Numele lui este Harry,Harry Styles” Spun monoton.Ultimul lucru de are am nevoie este ca bunica mea să afle că am devenit implicată cu colegi de muncă...iarăși.

Ea ridică o sprânceană la mine ,dar slavă domului nu mai spune nimic.Oftez fericită și îmi termin sandwich-ul și nu mai sunt puse alte întrebări pentru restul cinei.

+++++++

Mă trezesc cu sunetul telefonului.Tonul meu de apel este enervant de tare și vesel și îmi face capul să mă doară.Mă uit repede la ceas  să văd că este doar opt treizeci dimineața.Sâmbetele sunt singurele zine de dormit și sunt iritată că cineva sună atât de devreme.

Yes, Sir (Română--Tradusă)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora