❀ xv ❀

83 5 2
                                    

Kapitolu jsem psala na mobilu a po sobě si ji i četla, ale už jsme ji nestihla nějak důkladně opravit. Proto mi klidně napište, když tam bude nějaká chyba.

❀❀❀

Christian byl zmatený. Nechápal důvod, proč Maeve tak vyváděla.

Po tom, co ho ráno tak vyděsila, rychle popadla zlaté vejce do jedné ruky, druhou chytila tu chlapcovu a odtáhla ho do koupelny.

„Mae?“ oslovil je jemně, protože nevěděl, co má od ní očekávat. „Co se děje? Nechápu tě.“

„Přišla jsme na to, jak otevřít to vejce,“ vyhrkla nadšeně.

„A jak?“

„Musíme ho otevřít pod vodou.“

„Pod vodou?“

„No napadlo mě, že když první úkol byli draci, tak to vejce se musí nějak zchladit, aby se dalo otevřít. A mimo jiné, vajíčka se vždycky dávají vařit, než je sníš,“ zasmála se.

Christian na ni koukal nechápavě. Vůbec neměl tušení, jak jí mohlo něco takového napadnout. Jeho by něco takového určitě nenapadlo.

Zatímco on přemýšlel, Maeve stihla napustit umyvadlo, kam ponořila vejce a s očekáváním ho otevřela. Když se nezačal linout žádný křik, potěšeně se usmála.

Z poličky nad umyvadlem vzala gumičku, s jejíž pomocí si svázala vlasy do nedbalého drdolu. Zhluboka se nadechla a ponořila si hlavu pod vodu.

„Takže mi chceš říct, že máš vydržet hodinu pod vodou, abys našla nějaký poklad, neboli nějakou věc, která ti bude blízká a oni ti ji vezmou,“ shrnul Christian vše, co mu Maeve řekl. „A na všechno tohle jsi přišla jen díky jedné hadance.“

„Ano,“ přikývla.

Chlapec chtěl ještě něco říct, ale přerušilo ho hlasité zaklepání na dveře.

Dále!“ zavolala černovláska a na její svolení se otevřely dveře a dovnitř vstoupil Viktor.

Za patnáct minut máme všichni sraz ve společenské místnosti. Karkarov nám chce něco sdělit,“ obeznámil dvojici kruvalský šampion.

Nevíš, kde je Laetitia? Pokud vím, tak se tu přes noc neobjevila.

Jo náhodou vím,“ ušklíbl se, „má drahá sestra strávila noc u Alexeje. Měli jste vidět, jak oba tvářili, když jsem jim šel říct o té schůzce.

To si dovedu představit, ale rád bych to viděl,“ zasmál se Christian.

Tak já to jdu oznámit ještě ostatním.

„A to mi tvrdila, že s ním nic nemá,“ otočila se chlapce dívka a nevěřícně zakroutila nad svoji nejlepší kamarádkou hlavou. „A radši pojďme, ať nedojdeme pozdě.“

Když dorazili ruku v ruce do společenské místnosti, oba se zarazili. Všechen nábytek byl posunut ke stěnám a uprostřed bylo volné místo. Nebyli sami, kteří byli zaskočení.

„Co to má být?“ zeptala se Maeve.

„Netuším,“ odpověděl Christian a pořád se rozhlížel po místnosti po nějakém detailu, který by mu prozradil příčinu tohoto zvláštního uspořádání.

Během chvíle byli všichni studenti nastpupeni a čekali na ředitele, který přišel prakticky okamžitě.

Zavolal jsem si vás, abych vám mohl oznámit jednu důležitou událost. Ku příležitosti Turnaje tří kouzelníků se 25. prosince uskuteční Vánoční ples. Vzhledem k tomu, že je nepřijatelné, aby z Vás někdo neuměl tancovat a tím naší škole udělal špatnou reputaci, si všichni dnes zopakujeme taneční kroky. Je zde někdo, kdo neumí tančit vůbec?“ všichni se po sobě podívali, ale ruku nevedl nikdo. Ředitel si je všechny přeměřil pohledem, jakoby měl odhadnout jejich taneční schopnosti.

Dobře. Vzhledem k tomu, že zde máme jen dvě dívky, tak se slečny vystřídají s těmi, kterým to jde hůř. Ale nejprve nám pan Malfoy a slečna Blacková ukážou, jak to má být správně.

Oba zaujali taneční postoj a počkali na začátek hudby. Jakmile se místností rozezněly první tóny skladby, začali se pohybovat do rytmu. Jejich tanec byl ladný a velmi plynulý, bez jediné chybky.

Jak by mohli udělat nějakou chybu, když měli za sebou hodiny a hodiny učení všemožných tanců. Bylo by nepřijatelné, kdyby neuměli tancovat. Christian i Maeve se zúčastnili nespočet plesů, oslav a bálů, že by zvládli tancovat i se zavřenýma očima a pořád by vypadali stejně.

Jakmile skončili, spolužáci je obdařili potleskem.

Výborně,“ pochválil je Karkarov, „a než se začnete učit, tak mám pro vás několik dalších informací. Hoši půjdou na ples v trochu upravených uniformách a slečny si obstarají šaty. Možnost je za dva týdny si dojít do kouzelnické vesničky něco koupit. S mým povolením se smíte i přemístit pryč, ale pouze na určitou dobu a na vlastní zodpovědnost, protože vám všem bylo již sedmnáct. Dále je vaší povinností si najít na ples partnera či partnerku. Šampioni zahajují ples společným tancem. Varují vás, že jestli bude někdo dělat Kruvalu ostudu, tak ho trest nemine. A teď se můžeme vrhnout na učení.“

Další hodinu a půl trvalo, než všichni uměli taneční kroky perfektně a bez chyb, čímž dostali volno.

Ještě toho dne napsala a odeslala Maeve dopis.

Dráha teto Narciso,
nevím, jestli to víš, ale ku příležitosti Turnaje tří kouzelníků se uskuteční i Vánoční ples. Chtěla bych Tě proto požádat, zda by bylo možné mi poslat některé z šatů, které mám doma. Moc by mi to usnadnilo práci a já bych pak nemusela pracně hledat a kupovat nějaké nové šaty.

Myslím, že by nebylo na škodu poslat i nějaký společenský hábit či oblek Christianovi.

S pozdravem,
tvá neteř Maeve Altair.

❀❀❀

Kapitola je trochu kratší, ale doufám, že to nevadí.

Emmeli

𝕄 𝔸 𝔼 𝕍 𝔼Where stories live. Discover now