❀ vii ❀

139 6 8
                                    

„Odkud znáš ty dva?" ptala se černovlasá dívka svého spolužáka. Všichni z jejich party seděli ve zmijozelské společenské místnosti, ale jediná Pansy se odhodlala zeptat na otázku, která zajímala úplně všechny.

„Jakože Christiana s Maeve?" zeptal se Draco, ale potom, co všichni kývli hlavou na souhlas, pokračoval, „nevím, jestli jste to pochopili, ale Christian je můj starší bratr a Maeve je jeho přítelkyně. Zároveň je však její matka sestřenicí té mojí, takže jsme taková rodina. Každopádně Maeve trávila už od malička dost času s námi doma, protože její máma se zbláznila. Ale ani se tomu nedivím, jednoho bratra jí zabili, druhého poslali do Azkabanu a manžela taky. A ona to prostě nezvládla. Máma se jí snaží nějak pomáhat, ale je to s ní docela marný. A mimochodem bratr otce Maeve si vzal za ženu sestru mojí matky, takže další rodinné vztahy."

Po jeho monologu bylo chvíli ticho, ale pak se znovu rozběhla debata, která ale pro nás není důležitá...

Dalšího dne šla celá kruvalská delegace k Ohnivému poháru, aby se mohli přihlásit. Zatímco předtím byl v síni velký hluk kvůli nepovedenému pokusu o přihlášení do turnaje od dvojčat Weasleyových, tak jakmile se ve dveřích objevili první kruvalští studenti, všechen hluk ustal.

Všichni s napětím sledovali, jak se Viktor Krum vydal k poháru a hodil do něj lístek se svým jménem. Maeve neuniklo, jak se po cestě zpátky mírně usmál na jednu hnědovlasou dívku, která měla na klíně položenou knihu.

V síni bylo slyšet pouze vzrušené šeptání, což bylo oproti obrovským potleskům, které se ozvali vždycky, když se někdo z Bradavic přihlásil, velmi zvláštní.

Jako další se o poháru vydal Christian, za kterým šly obě dvě kruvalské dívky. Všichni tři hodili svá jména do poháru více méně stejně, jakoby to měli nacvičené.

O chvíli později už mířila celá skupina zpátky na loď, aby se domluvili na dalších krocích, které podniknou v Bradavicích.

Vzhledem k tomu, že jste se všichni už přihlásili, máte až do večeře volno. Využijte to nějak normálně, protože moc volna zde mít stejně nebudete. Musíte se také učit, abyste měli šanci vůbec udělat zkoušky na konci roku. Můžete jít." Takovýto byl další z projevů ředitele Karkarova. Stručný a jasný, takže stejný jako obvykle.

„Christiane? Já půjdu najít Draca, aby mi ukázal knihovnu. Jdeš se mnou?" zeptala se černovláska svého přítele.

„Jo jasně."

Ani jeden z nich nevěděl, kde hledat zmijozelského chlapce, proto se rozhodli podívat po pozemcích.

„Jak se ti tu vlastně libí, Mae?" otázal se Christian.

„Hrozně se mi líbí ty pozemky a taky tu není taková zima," mírně se zasmála, „ale jsme zvyklá na Kruval, takže asi nic pro mě. Avšak věřím, že naši rodiče to tu měli rádi. I když Lucius to moc neukazuje. Myslím, že každému to tu časem přiroste k srdci."

„To je určitě pravda. Hele tam vidím nějakou bílou hlavu, to by mohl být Draco," dal jí za pravdu Christian.

O pár hodin později, které strávila naše dvojice v knihovně, seděli všichni u stolů ve Velké síni a čekali na výběr šampionů. Ve vzduchu bylo cítit hmatatelné napětí a také očekávání.

„Tak a je to tu," vstal od stolu po skončení večeře bradavický ředitel, který mávl rukou, a tím přestala některá světla svítit. Místnost se tak ponořila do přítmí, což dodalo takovou zvláštní, tajemnou atmosféru. „Je tu ten moment, na který většina z vás čekala. Vyhlášení šampionů."

Napětí v místnosti se po této větě ještě zvýšilo, což pokládala Maeve za nemožné. Bylo slyšet pouze všelijaké štěbetání všech studentů, které ale rychle ustalo.

Důvodem bylo to, že se plameny v poháru zvedly a nakonec z nich vyletěl papírek s prvním jménem.

„Soutěžícím za Kruval se stává," dramaticky se Brumbál zastavil, „Maeve Altair Blacková."

Chvíli trvalo, než se síni rozlehl obrovský potlesk. Ale dalo by se říct, že nikdo nečekal, že by pohár jako soutěžícího z Kruvalu vybral dívku. Spoustu lidí se také pozastavilo nad jejím příjmením, protože je zajímalo, jestli není příbuzná s Siriusem Blackem, uprchlíkem z Azkabanu.

I celá kruvalská skupina byla chvíli zaražená. Obecně se myslelo, že jejich soutěžícím bude Viktor, takže bylo překvapením, že se tak nestalo.

Ale i tak se Maeve zvedla a vydala se za Brumbálem. Ji také výběr poháru překvapil, protože čekala, že to bude právě bratr její nejlepší kamarádky, který je bude reprezentovat. Také ji zarazilo, že Brumbál nepřečetl příjmení po jejím otci, ale vůbec jí to nevadilo, protože by to zvedli ještě větší otázky než příjmení Blacková.

Naposledy se rozhlédla po síni, než se vydala ke dveřím, které vedly do vedlejší místnosti, kam ji bradavický ředitel poslal.

❀❀❀

Sice je asi čtvrt na dvanáct, ale je pořád sobota, tak jsem splnila to, o co se snažím každý týden xdd.

Zajímalo by mě, jestli jste to nečekali nebo vám to přišlo už od začátku očividné. Byla bych ráda, kdybyste mi to napsali například do komentářů, ale klidně i do soukromé zprávy.

Za každou zpětnou vazbu, ať už v podobě komentáře (nevadí mi ani kritika, protože bych ráda vylepšila to, co vám vadí), ale i v podobě hvězdičky.

Děkuji
Emmeli

𝕄 𝔸 𝔼 𝕍 𝔼Where stories live. Discover now