❀xii❀

119 6 0
                                    

Maeve ležela v posteli a odpočívala po náročném trestu. Do oběda zbývala asi půl hodina a ona se snažila načerpat síly na cestu do hradu.

Víš, co jsem nepochopila?" přerušila ticho, které vládlo v pokoji Lae, „Jaktože jsi cvičila ty i Viktor. Čekala jsem, že když jste těmi šampiony, tak vás bude Karkarov hlídat, aby se vám nic nestalo. Protože je jasně vidět, jak moc chce vyhrát."

Tak to netuším, ale je pravda, že jsme pili všichni, takže by to bylo dost nefér. A přece víš, jak si libuje v našich trestech. Docela se divím, že jsem do pokoje došla vůbec po svých," zasmála hořce černovláska, protože jí pořád přišlo, že trest byl nespravedlivý. Všichni, co jsou zde, měli sedmnáct, takže mají povoleno pít alkohol.

Po tom, jak jsem myslela, že mi ráno asi upadne hlava, jsem nečekala, že něco takového vůbec přežiju."

Mimochodem," začala s úšklebkem na rtech Maeve, „všimla jsem si, že jste se včera s Alekseim k sobě nějak měli? Nezatajilas mi náhodou něco?"

Cože?" zeptala se s vytřeštěnýma očima starší z dívek.

No, nevěděla jsem, že spolu něco máte," provokovala černovláska svoji kamarádku, protože věděla, že toho pablba přímo nesnáší.

Merline, s ním bych neměla nic ani omylem," řekla znechuceně a zašklebila se nad tou představou.

No jen aby," řekla ještě Mae a zvedla se z postele, „A teď pojď, ať stihneme oběd."

„Co jste ráno předváděli u toho jezera?" zeptal se u oběda Draco svého bratra.

„To byla ranní rozcvička," odpověděl mu s kyselým úšklebkem na tváři Christian.

„Rozcvička?" zeptal se pochybovačně mladší ze sourozenců, „A ke všemu ranní? Vždyť jste skončili v jedenáct."

„No tak dobře. Ranní rozcvička je jen zástěrka pro trest. U nás je sice běžné, že tě přijdou vzbudit o půl šesté s tím, že je rozcvička, ale většinou je to, protože jsi něco proved. A může to být klidně i měsíc staré a ty pak nevíš, proč běháš venku v půl metru sněhu a v šest ráno jako debil. Každopádně včera jsme oslavovali vítězství Mae v prvním úkolu a trošku jsme to přehnali s pitím, které mimochodem nevím, kde se tam vzalo," řekl a přitom se podíval po svých spolužácích. Několik z nich se při slově trošku uchechtlo.

„Sice nevím, kde se tam ten alkohol vzal, ale trošku ho nebylo. Protože to bychom nedali u Panákované dvacet kol a ne deset, jak normálně," vložila se do toho Mae.

„Co je Panákovaná?" zeptal se nějaký kluk, který seděl naproti Dracovi.

„To je jedna hra, která se hraje na většině oslav, které jsou u nás pořádány," ujal se slova zase Christian, který si všiml, že je poslouchá mnohem více lidí, než si myslel. „Spočívá to v tom, že si všichni sednou do kolečka a doprostřed se položí něčí hůlka. Pak někdo pomocí kouzla hůlku roztočí a ta na někoho ukáže. Každý z těch dvou nešťastníků hodí kostkou a čísla, která padla, se sečtou. Každému se pak nalije tolik panáků nějakého alkoholu, který je zrovna po ruce, a oni je pak musí vypít dřív než ten druhý. Ten, který vyhraje, musí odejít z kolečka a hra pro něj končí. Což je super, protože vypít po sobě deset panáků, přičemž ne vždy je každém to stejné, není nic, co bys chtěl dělat pořád."

„Mluvíš z vlastní zkušenosti?"

„Ano. A ne jednou se to stalo. A ten, který vyhraje, vymýšlí tomu prohranému úkol. A takhle se pokračuje, dokud nezůstane poslední nebo dojde alkohol. Ale někdy hrajeme na omezený počet kol, protože to je lepší. A když máš štěstí, tak třeba nepiješ vůbec," dovyprávěl bělovlasý chlapec pravidla hry, která se hraje v Kruvalu běžně.

„I když včera jsi měl docela štěstí, nemyslíš?" zeptala se svého přítele černovláska.

„Pravda, protože vyhrát hned v prvním kole a mít jen čtyři panáky, je dost velké štěstí," uchechtl se.

„A ty Mae?" otočil se se svojí otázkou Draco na šampionku.

„Já jsem hrála dvakrát. Poprvé jsem prohrála s šesti panáky, takže jsem musela ke všemu splnit úkol," začala, ale byla přerušena Laetitiou: „Věděl jsi, že Mae umí zpívat. Já jsem si myslela, že alespoň něco neumí a ona nás všechny překvapila," a u toho zakroutila hlavou. Lae uměla na rozdíl od ostatních kruvalských anglicky celkem obstojně.

„Neštvi Lae. No a podruhé jsem naštěstí vyhrála," dokončila svoje zážitky ze hry a šeptem dodala, „už nikdy nechci pít dvanáct panáků po sobě. Pitomá hra."

Stmívalo se a Maeve se po náročném dni klížily oči. Snažila se je nechat otevřené, ale únava z posledních pár dní ji přemohla a ona upadla do spánku.

Christian se láskyplně podíval na svoji přítelkyni a budoucí manželku, která mu usnula v náručí. Ani se jí nedivil, protože po dnešním náročném trestu nebyla sama, kdo se odebral do říše snů. Ve společenské místnosti zůstalo už jen pár studentů, včetně čistokrevného páru.

Zatímco Christian nepřestával dívku hladit po jejích kudrnatých vlasech, které byly podobné jako ty, které vlastnila jejich teta Bellatrix, tak šampionka se propadla do noční můry, která rozehnala její sen.

❀❀❀

Omlouvám se, že včera nebyla kapitola, ale přes týden jsem se vůbec nedostala k tomu, abych něco napsala. Přijde mi, že učitelé dávají ještě více úkolů než dříve a já mám problém včechny stíhat. Původně jsem kapitolu chtěla napsat v sobotu a ten den ji vydat, ale domů jsem přišla až večer a už jsem se nedostala k počítači, kde jsem měla napaný kousek kapitoly. Nevím, jak to bude příští týden, ale budu se snažit, aby kapitola vyšla alespoň v sobotu.

A chtěla bych se zeptat, nevíte někdo, proč se mi uvozovky dole píšou takhle „ a uvozovky nahoře takhle "?

Děkuji za pochopení,

Emmeli

𝕄 𝔸 𝔼 𝕍 𝔼Where stories live. Discover now