altı

131K 6.9K 4.4K
                                    

Medya: Yüsra.

🌈

"Arkadaşların beni çok sevmedi sanırım."

Ilgaz indiğimiz merdiven basamağında durup yukarıda kalan bana baktı. Aramızda 5 basamak olduğu için ben yukarıda kalmıştım. Yoksa bilirsiniz işte bu... Birinin bana alttan bakması... İmkansızdı. Her neyse.

Daha fazla aşağı inmeden o basamakta oyalandı ve sağ kolunu kenardaki tırabzana yaslarken bana şüpheci bir bakış attı. "Neden böyle düşündün? Sana bir şey mi söylediler?"

"Yok," dedim yanlış anlamasını istemeyerek. İki basamak inip aramızdaki mesafeyi azalttım ve ben de onun gibi tırabzana yasladım vücudumu. "İkisiyle de o günden sonra konuşmadım ama bilmiyorum o gün öyle hissettim. Yüsra'nın bana tip tip bakması, Soner'in varlığımızı bile unutup başka şeylerle ilgilenmesi... Sevmediler beni, belli."

"Kaynaştıkça seveceklerdir, merak etme."

"Yok, merak etmiyorum zaten de... Sonuçta bu iş bittiğinde onlarla da iletişimim kesilecek ama ne bileyim. Benim yüzümden aranızın bozulmasını istemem. Benden ayrılman için ısrar ederler, sen de karşı çıkarsın falan falan işte." 

Hafta sonu cidden bunu düşünmüştüm. Çevremde sevgilisi yüzünden kavga eden birçok arkadaş olayına şahit olmuştum. Ilgaz'ın onlarla benim yüzümden arasının bozulmasını istemiyordum. Onlar Ilgaz'ın gerçek dostlarıydı, bense gerçekliğe dair hiçbir şeyi değildim.

Söylediğim şey üzerine rahatça güldü. "Yüsra ve Soner'le anaokulundan beri tanışıyoruz biz ve bu zamana kadar hiç sevgililerimiz yüzünden kavga etmedik." Gülüşü solarken başını sallayarak ekleme yapmıştı. "Daha doğrusu onların sevgilileri yüzünden kavga etmedik."

Anladığım şey üzerine, "Bir dakika!" diye bağırdım. Daha sonra yaptığım salaklığı fark ederek sesimi alçaltmıştım. "Senin daha önce hiç sevgilin olmadı mı?"

Başını iki yana salladı, bukleleri alnına düştü.

Sağ elimi önce koluna, sonra omzuna, sonra da çenesine koydum. Yokladım bedenini gerçek mi diye. Hiç sevgilisi olmamış mıydı yani? Böyle bir erkek türü gerçek olabilir miydi?

Ilgaz yüzünün farklı yerlerine konumlandırdığım elimi takip ederken kaşlarını kaldırarak, "Nil," dedi. "Tam olarak napıyorsun şu an?"

Elimi geri çektim hızla. "Gerçek olup olmadığını kontrol ediyordum da fazlasıyla gerçekmişsin. Sen okula girerken ilk kız arkadaşım demiştin ama ben sadece bizim okuldan biriyle ilk defa oluyor sanmıştım. Meğerse kimseyle..." Saçmaladığımı fark ederek kendimi frenledim. Çocuğun özel hayatına niye yorum yapıyorsun Nil! "Ya af edersin ben biraz salakça bir tepki verdim, eğer seni kırdıysam... Ben sadece şaşırdım. Yani sen de takdir edersin ki bu zamanda hiç sevgilisi olmamış erkek bulmak hayli zor."

Anlayışla gülümsedi. "Biliyorum. Kırılmadım zaten." Yine de konudan kaçmak ister gibi başka bir şey attı ortaya. "Bu arada Yüsra cuma günkü üzüntünü fark etmiş. Sürekli Cemlere baktığında gözünden kaçmamış. Bana senin beni gerçekten sevmediğini, eski sevgilini unutamadığını düşündüğünü söyledi. Eh 6.hissi kuvvetli olan bir arkadaşım. Tam doğru hissetmese de anladı bir şeyler. Peşini bırakmayacaktır. Benim için sıkıntı yok, onlara oyunumuzdan bahsedebiliriz ama sen..."

"Olmaz," dedim cümlesini devralarak. "Bu olayı sadece sen ve ben bileceğiz. Üçüncü bir kişi katılmayacak aramıza. Eminim arkadaşların ağzı sıkı insanlardır ama olmaz Ilgaz. Aranızda konuşursunuz, biri duyar falan. Yok yani, riske atamayız. Hem dediğim gibi çok uzun sürmeyecek bu olay."

GÖSTERMELİK SEVGİLİ | Texting ✔Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin