Hoofdstuk 21

114 2 0
                                    

Harry Potter
De dagen erna vlogen voorbij. Ron en Hermelien waren de hele week bezig geweest voor mijn feestje. Ik was zo benieuwd wat ze ervan gemaakt hebben. Ze hebben de kamer van hoge nood gebruikt ervoor. Ik zat nu in de les toverdranken en Slakhoorn ging verder over het brouwen van een Veritaserum. Het was een lastige drank en het zou even duren voordat hij goed was. Maar het ging me best goed af, ik werkte samen met Patty en we waren een super team. Not. "Gast, gooi dat er nou bij" zei Patty. Ik las in het boek dat de korreltjes nog een stukje kleiner moesten. "Wacht even, ze moeten nog iets kleiner" zei ik en maakte de korreltjes nog iets kleiner. We moesten keihard lachen toen de drank de verkeerde kleur kreeg. Ik zag Draco onze kant opkijken en las jaloezie af in zijn ogen. "Wacht, dat kun je ook oplossen" zei ik en las eventjes door het boek heen. "Voeg 3 druppels gekleurd slijm toe" zei ik en gaf het potje aan Patty. Ze voegde drie druppeltjes toe en de kleur was weer normaal. Ons drankje was gelukt. Patty rende naar Hermelien en fluisterde iets in haar oor. Hermelien keek van mij naar haar. "Fantastisch" riep ze. Ik keek om naar haar. Ze sloeg een hand voor haar mond en ging verder met haar drank. 

Na toverdranken begon voor mij het weekend. Ik voelde me goed en jarig. Mijn feestje zou om acht uur moeten beginnen. Ik keek in mijn kleerkast. "What the hell moet ik aantrekken?" Vroeg ik aan Ginny, die een rood cocktailjurkje droeg. "Een witte bloes, zwarte skinnyjeans en leuke zwarte schoentjes" zei Ginny en trok het uit de kast. "Dat is toch veel te netjes" zei ik en hield de bloes voor me. "Het is wel leuk, maar dan moet je wel je bloes in je broek stoppen" zei Ginny. Ik kleedde me om en trok de kleren aan die ze zei. "Perfect!" Riep ze en klapte in haar handen. Ik draaide een rondje en was tevreden met hoe ik eruit zag. "Je haar nog?" Vroeg Ginny en ze ging met haar handen door mijn haar. "Het wordt lang". Ik moest lachen. "Weet ik, maar ik vind het leuk zo, als het een beetje warrig zit" zei ik en schudde het door elkaar. Ik maakte er een warrige coupe van en gebruikte een beetje haarlak. 

Ik verscheen in de kamer van hoge nood en het zag eruit als een hele gezellige ruimte. Al mijn vrienden waren er, huffelpuffs, ravenclauws, zwadderaars en griffoendors. "VERRASSING! Gefeliciteerd lieve schat" Riep Hermelien en vloog me om mijn nek. "Dankjewel" zei ik. "Gefeliciteerd man!" Riep Ron en gaf me een bro-hug. Iedereen kwam me feliciteren en toen barstte het feestje los. Alle afdelingen kwamen samen en iedereen had plezier met elkaar. Loena en Marcel stonden in een hoekje te zoenen en Hermelien had Fred net weer gezien. Fred en George waren naar Zweinstein gekomen voor een feestje. Ik nam een drankje en danste een beetje bij de bar. Draco kwam bij me staan. Hij zei iets, maar ik verstond niet wat hij zei. "Wat?" Vroeg ik en zette een stap dichterbij. "Hoe vind je je feestje?" Vroeg Draco in mijn oor. "Het is echt super gezellig" zei ik en nam nog een slokje. Hij zag er echt geweldig uit. Hij had ongeveer hetzelfde aan als ik, alleen had hij een donkergroen hemd aan. Ik merkte dat de alcohol begon te mengen in mijn bloed. Ik danste en merkte dat ik veel losser was. Ik danste met iedereen, ook al kon ik niet dansen. 

Het werd later en later en later en steeds meer mensen vertrokken naar bed. Het feestje ging door tot laat in de nacht en ik had steeds meer te drinken gehad. Degenen die er nog waren, wilden nog niet gaan slapen. De ruimte begon leeg te lopen en er was een nieuw stelletje ontstaan. Ron met een donkerharig meisje van Huffelpuff, Suzanne volgens mij. Ze stonden te zoenen in een hoekje. Ik joelde en bracht de twee een drankje. Hermelien stond met een drankje in haar hand met Fred te dansen en George stond met Angelique te dansen, ze waren eindelijk samen. "Jongens!" Riep Patty boven de muziek uit. Ik keek haar aan. "Laten we truth or dare doen" zei Patty. "Jong, dat spel is voor kinderen" zei Draco geïrriteerd. "Niet op onze manier, Dray. Hermelien?" Vroeg Patty en trok haar op het podium. "Ik heb een beetje Veritaserum en iedereen die waarheid zegt, neemt een slokje. Ik zal een bezwering doen voor de dare's, waardoor je pijn krijgt als je de dare niet uitvoert" zei Hermelien.

Dit wordt fucking heftig.

Book 3: Trust ~ DrarryWhere stories live. Discover now