Hoofdstuk 14

143 6 0
                                    

Harry Potter
Ik dook met mijn hoofd in de hersenpan. Er verschenen twee figuren, Perkamentus en Sneep. 

"Sneep, ik heb nieuws. Ik denk dat jij het zwaar gaat opvatten" zei Perkamentus. Sneep ging tegenover Perkamentus aan het bureau zitten. "James en Lily Potter" begon hij en Sneep greep het tafelblad vast. "Voldemort heeft hen gevonden, hij heeft hen vermoord. Hun zoontje Harry-" ging Perkamentus verder maar Sneep onderbrak hem. "Wat?" Vroeg hij. Sneep verliet het kantoor. 

Een volgende fragment kwam langs. Sneep was in Godericks Eind. Hij rende de trap op en vond Lily. Hij raapte haar op en had een gebroken uitdrukking op zijn gezicht. Hij hield haar vast en de tranen liepen over zijn wangen. Ik zag mezelf als kleine baby in het wiegje zitten en naar het scenario kijken. 

Weer een volgende fragment was Sneep weer bij Perkamentus. "Als je echt van Lily Potter hield, bescherm je haar zoontje tegen Voldemort" zei Perkamentus en Sneep rolde met zijn ogen. "Je haat hem alleen omdat het Potters zoon is" zei Perkamentus. Sneep keek hem niet aan en keek naar beneden. Opeens zag ik een aantal flashbacks waar Sneep me beschermd had, tussen alle keren dat hij me haatte door. Die keer dat hij me redde van Krinkel op de bezem, die keer dat hij me beschermde tegen professor Lupos als weerwolf, die keer dat hij me/ons beschermde toen Draco en ik op het punt stonden betrapt te worden. 

We gingen nog verder terug in de tijd. Petunia als klein meisje keek naar Lily Evans, die een madeliefje boven haar hand kon laten zweven. Toen stapte een jonge Sneep de struiken uit. "Freaks" zei ze en rende weg van de twee. "Jij bent gewoon speciaal, ze is jaloers op je, heksje" zei hij zachtjes. Lily en Sneep lagen naast elkaar in het gras, daarna zaten ze samen in de Zweinstein Express. De sorteerhoed deelde Lily in bij Griffoendor en Sneep bij Zwadderich. Lily leerde James Potter en zijn vrienden kennen. James, mijn vader, pestte Sneep op school had ik door. Lily probeerde hem wel tegen te houden, maar dat lukte niet echt. 

Volgende fragement was Lily met James Potter, dansend door de sneeuw. Smoorverliefd op elkaar. Arme Sneep. James en Lily Potter werden zwanger van Harry. Weer een fragment later was Sneep weer bij Perkamentus, aan het begin van mijn zesde schooljaar. Dat wist ik door de zwarte hand van Perkamentus. Sneep keek naar de hand. Sneep vertelde over de onbreekbare Eed die hij afgelegd had en Perkamentus knikte. "Jij vervult de opdracht, Draco heeft een te goed hart om dit te doen" zei Perkamentus. "De jongen Sneep, niet jij. Je moet de jongen beschermen tot de tijd rijp is om de Gruzielementen te vernietigen" zei Perkamentus. "Dus het is waar?" Vroeg Sneep. "De jongen is het zevende missende Gruzielement" zei Perkamentus. "Dat betekent dat de jongen moet sterven" zei Sneep. "Ja, uiteindelijk wel" zei Perkamentus. "En Voldemort zelf moet het doen". 

Ik trok mijn hoofd terug uit de hersenpan. Er was dus geen andere mogelijkheid. Ik moest sterven. En Voldemort zelf moest het doen. Ik liep zwijgend het kantoor uit. Hermelien stond te knuffelen met Fred en Ron zat in zak en as op de grond. "Wat is er gebeurd?" Vroeg ik. "Belinda is overleden in een duel met een dooddoener" zei Ron. Fred probeerde hem te troosten, maar dat was onmogelijk. Ik gaf Ron een knuffel. "Harry! Het laatste dat je moet vernietigen is Nagini de slang. Je weet dat je dit niet zelf kunt doen. Vermoord de slang en iedereen is in staat Voldemort te verslaan" zei de stem van Perkamentus in mijn hoofd. 

"Wat zei de herinnering, Harry?" Vroeg Fred aan me. Ik keek hem recht aan en schudde zachtjes mijn hoofd. "Ik moet sterven en Voldemort zelf moet me doden" zei ik. Hermelien kreeg tranen en gaf me een stevige knuffel. Ron gaf me ook een knuffel en was zwaar geëmotioneerd. "Mijn vriendin dood en mijn beste vriend" snikte hij. Ik wendde me tot Fred en Hermelien. "Jullie moeten hem opvangen. De slang is het laatste Gruzielement" zei ik. Hermelien gaf me nog een knuffel. "Harry Potter, ik richt me nu rechtstreeks tot jou. Kom morgenochtend naar het verboden bos. Ik spaar al je vrienden als jij vanavond naar me toe komt. Harry Potter, kom" hoorde ik Voldemort's stem in mijn hoofd. "Ik ben niet bang voor je, ik kom eraan" zei ik. 

Book 3: Trust ~ DrarryWhere stories live. Discover now