Lumina se stinge...

84 9 10
                                    

                                   1

     Nicholas vâră dezamăgit telefonul în buzunar, după ce, pentru a șasea oară, apelul său a fost respins.

     — Sigur s-a întâmplat ceva, concluzionează el.

     Ceilalți tac, neștiind ce să spună. Într-un final, vocea Rebeccăi răsună pe fundal:

     — Vom considera că ne-a trădat.

     — Așa, pur și simplu? se revoltă Ranela, încruntându-se.

     — Îmi pare rău, dar știi cum se spune. Trebuie să sperăm la ce e mai bine, dar să ne așteptăm la ce e mai rău, i-o taie femeia Gardian. Nu putem risca să ne încredem în el și să ne trădeze, așa cum a făcut-o și fratele lui.

     — Dar, dacă, într-adevăr, i s-a întâmplat ceva și noi nu acționăm,...

     — Ghinion, atunci! o repede Rebecca. Te simți în stare să îți pui viața în mâna unui om care te poate trăda, scumpo?

     Ranela tace, dar tot nu renunță la convingerile sale. Dacă nu ar avea atâtea pe cap, ar investiga ea singură așa-zisa dispariție a lui Paul Young. Dar, în acest moment, trebuie să se gândească la un antidot sau o vrajă pentru doamna Ruth. Altfel, riscă să se trezească în mijlocul unei anchete a poliției, iar cei din afară nu ar trebui să fie incluși în treburile vrăjitoarelor.

     Vrăjitoare...

     — Asta e! tresare ea, făcându-i pe ceilalți să o privească într-un mod confuz. Voi aveți vrăjitori în familia voastră. Nu ne pot ajuta?

     Nicholas, alături de mama sa, fac schimb de priviri. După o tăcere de scurtă durată, Nicholas spune:

     — Da, verișorul tatălui meu, Oliver Young, alături de fiica sa, sunt vrăjitori.

     — Perfect! intervine, într-un final, Arnold Hyde, care, până acum, a preferat să stea și să asculte doar.

     — Dar avem o problemă, le taie Rebecca din elan. Ați uitat că suntem fugari de la bază? Dacă familia Young este de partea lui Alistair, atunci nu avem șanse prea mari.

     — Dar poate că nu sunt, insistă Ranela.

     — Tu chiar nu ai pic de instinct de conservare! se răstește femeia. Încetează să mai arunci în toate părțile cu idei ce ne pot sfârși viețile!

     — Hai să ne calmăm, vorbește Arnold. Ranela, nu putem face noi vraja? Deși puterile noastre, ale Gardienilor, sunt mai slabe decât ale voastre, dacă ne unim, alături de ritualul pe care eu îl știu pentru amplificarea abilităților, am putea reuși.

     La propunerea Gardianului, se lasă un moment de tăcere, de parcă toți s-ar gândi la diferite posibilități ca acest lucru să meargă prost.

     — Dacă dăm greș, începe Rebecca.

     — Eu cred că putem face asta, o întrerupe Nicholas. Știu că ne expunem unui risc enorm, dar, mamă, suntem în risc tot timpul, cu fiecare secundă în care bibliotecara nu apare. Maxwell Hyde deja este închis pentru două crime pe care nu le-a comis. Dacă nu o vindecăm pe Ruth Davis, moartea ei i se va pune tot lui în spate și, mai târziu, când nu o vor găsi pe Elizabeth, va fi acuzat și pentru asta. În total, vor fi patru crime pe care el nu le-a comis și niciunul dintre noi nu va fi capabil s-o dovedească, fiindcă nu avem voie să ieșim din umbră. Este deja prea mult cât s-a intersectat lumea noastră cu cea a celor din afară. Trebuie să facem ceva să ne depărtăm de ei din nou și, dacă se poate, de data asta, să fie definitiv.

Coșmarul de la miezul nopțiiTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang