Κεφάλαιο 29

6.2K 417 16
                                    

Η πόρτα του ιερού άνοιξε, η μουσική ξεκίνησε και οι παράνυφε κρατώντας στα χέρια τους καλαθάκια με λευκά ροδοπέταλα, τα οποία πετούσαν με χάρη δεξιά και αριστερά, χάραξαν το δρόμο για την νύφη. 
Η Μάργκαρετ είχε καλυμμένο το πρόσωπο της με ένα λεπτό δαντελένιο πέπλο, στα χέρια της την λευκή ανθοδέσμη. Η Μάγια τρύπωσε και εκείνη στη τελευταία σειρά των θέσεων προσπαθώντας να μείνει απαρατήρητη. 
Οι φίλοι και συγγενείς κοιτούσαν εντυπωσιασμένη την όμορφη νύφη που πλησίαζε τον μέλλοντα σύζυγο της. Οι παράνυφες στάθηκαν στις θέσεις τους και η Μάργκαρετ βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ίαν. Εκείνος σήκωσε με προσοχή το πέπλο της και αντίκρισαν χαμογελαστοί και οι δύο τον ιερέα.
Η μουσική σταμάτησε και τον λόγο τώρα τον είχε ο ιερέας. 

"Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να ενώσουμε με τα ιερά δεσμά του γάμου, αυτό εδώ το ζευγάρι. Υπάρχει κάποιος που να έχει αντίρρηση με αυτόν τον γάμο, να μιλήσει τώρα αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα." 

"Για την ακρίβεια, πάτερ, έχω εγώ αντίρρηση..." είπε ο Ίαν χαμογελαστός κοιτώντας την Μάργκαρετ. Εκείνη είχε χάσει τα λόγια της και χαμογελούσε νευρικά τριγύρω της. Οι καλεσμένοι ψιθύριζαν ανήσυχοι, ενώ οι γονείς της Μάργκαρετ καθόντουσαν σε αναμμένα κάρβουνα. 

Ξεκίνησε. Σκεφτόταν ικανοποιημένος ο Φρέντι όσο παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

"Κύριε Μόργκαν, τι είναι αυτά που λέτε;" ρώτησε ο ιερέας διακριτικά, έχοντας και ο ίδιος μπερδευτεί με την κατάσταση. 

"Δεν μπορώ να παντρευτώ αυτή την γυναίκα." 

"Τρελάθηκες; Θες να γίνουμε ρεζίλι;" Η Μάργκαρετ τον τραβούσε από το μανίκι για να σταματήσει, αλλά ο Ίαν είχε ήδη ανοίξει το κουτί της Πανδώρας. Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω του, όλοι κρέμονταν από τα χείλη του, ακόμη και η Μάγια που δεν ήξερε ότι θα αυτό ήταν το δικό του σχέδιο. 

"Αυτός ο γάμος ακυρώνεται γιατί η μέλλουσα γυναίκα μου έκλεψε με τον κρυφό συνεργάτη της εκατομμύρια από την εταιρία μου οδηγώντας την στο χείλος της καταστροφής. Είναι αιτία που χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο."

Η ένταση ανάμεσα στους καλεσμένους είχε ανέβει, μουρμούριζαν έκπληκτοι μεταξύ τους, ενώ κάποιοι είχαν ήδη βγάλει τα κινητά τους για να αποθανατίσουν το γεγονός. 

"Πως τολμάς! Τι κατηγορίες είναι αυτές! Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που λες για μένα χωρίς αποδείξεις!" φώναξε εκνευρισμένη η Μάργκαρετ. Ο πατέρας της είχε αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του, η γυναίκα του προσπαθούσε να τον συγκρατήσει, είτε για να μην ορμήσει στον Ίαν, είτε για να μην πάθει κάποιο εγκεφαλικό. 

"Χάρη σε πιστούς συνεργάτες, ανακάλυψα ότι οι φιλανθρωπικές σου οργανώσεις είναι κάλυψη για ξέπλυμα χρήματος. Οι απαιτούμενες αποδείξεις είναι στα χέρια του εισαγγελέα και υπάρχει ένταλμα σύλληψης και έρευνας για το σπίτι σου, τους λογαριασμούς και την εταιρία των γονιών σου."  

Ο πατέρα της Μάργκαρετ λιποθύμησε, προκαλώντας αναστάτωση ανάμεσα στους καλεσμένους. Η σύζυγος του με το τσαντάκι της του έκανε αέρα και του έριχνε χαστούκια για να μπορέσει να συνέλθει. Ο Φρέντι δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, σκούπιζε για άλλη μια φορά τα δάκρυα του με το μαντήλι, δάκρυα τα οποία προέρχονταν από υστερικό γέλιο και όχι συγκίνησης. 

"Ν-Να σου εξηγήσω! Δ-δεν είναι αυτό που νομίζεις!" Η Μάργκαρετ είχε γαντζωθεί πάνω από τον Ίαν ταρακουνώντας τον, εκείνος πέταξε τα χέρια της από πάνω του και την κοίταξε με αηδία. 

"Σε λίγο θα έρθουν, μερικοί άνθρωποι της αστυνομίας που θα ήθελαν να σε ρωτήσουν κάποια πράγματα. Σε παρακαλώ να συνεργαστείς."

Τα κινητά των καλεσμένων άρχισαν να χτυπάνε το ένα μετά το άλλο, απορημένοι κοίταξαν την οθόνη τους, μέσα στην εκκλησία άρχισε να πέσει βίντεο με την συνάντηση τη Μάγια και τα λεφτά που της έδωσε για να της κλείσει το στόμα.

Η Μάργκαρετ πέταξε την ανθοδέσμη στο πάτωμα και έβγαλε με μανία τα λουλούδια από τα μαλλιά της, τα μάγουλα της είχαν κοκκινίσει από την σύγχυση και κοιτούσε σαν χαμένη γύρω της. Τα αποδοκιμαστικά σχόλια και βλέμματα των υπολοίπων είχαν αρχίσει να εντυπώνονται στο κεφάλι της. Ξαφνικά το μάτι της έπεσε σε μια νεαρή κοπέλα με σκούρο κόκκινο φόρεμα να κοιτάει σαστισμένη τον Ίαν.

"Εσύ! Εσύ φταις για όλα! Από τότε που ήρθες εσύ, πήγαν όλα στραβά!" ούρλιαξε. Ανασήκωσε το νυφικό της και ετοιμάστηκε να τρέξει προς το μέρος της Μάγια. Πριν προλάβει να κατέβει από το ιερό, ο Φρέντι άπλωσε το πόδι του και της έβαλε τρικλοποδιά αναγκάζοντας την να πέσει με το πρόσωπο πάνω στο κρύο διάδρομο. Οι καλεσμένοι σοκαρισμένοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν, κοιτώντας απογοητευμένοι την Μάργκαρετ. 
Ο ήχος από τις σειρήνες των περιπολικών γινόντουσαν όλο και πιο δυνατές. 

"Που νομίζεις ότι πας;! Μαζί τα οργανώσαμε! Δεν θα σε αφήσω να την βγάλεις λάδι και εγώ να σαπίσω στη φυλακή!" 

Ο Ίαν ακολούθησε το βλέμμα της Μάργκαρετ και κατάλαβε ότι ο συνεργός της ήταν έτοιμος να το φύγει μαζί με τους καλεσμένους χωρίς να τον πάρει κανείς είδηση.

"Τζακ! Ξάδερφε, δεν θα έρθεις να με συγχαρείς για τον γάμο;" του φώναξε ο Ίαν όσο έτρεχε προς το μέρος του. 
Ο Τζακ έντρομος προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από τους καλεσμένους, ήταν έτοιμος να βγει από την πόρτα όταν ξαφνικά στο κεφάλι του προσγειώθηκε ένα λευκό πάνινο παπούτσι. Ο Ίαν τον πρόλαβε και τον άρπαξε από το σακάκι. 

"Αγαπημένε μου ξάδερφε!" Ο Ίαν του έριξε μια μπουνιά στη μύτη και τον άφησε να πέσει αιμόφυρτο στο πάτωμα να σφαδάζει από τον πόνο. "Αυτό, γιατί είσαι κάθαρμα και γιατί ενοχλούσες το κοριτσάκι μου."
Ο Φρέντι, αφού σκούπισε τα παπούτσια πάνω στο ακριβό νυφικό της Μάργκαρετ, η οποία έκλαιγε πάνω από το πάτωμα, μάζεψε το παπούτσι της Μάγιας και της το έδωσε να το φορέσει.

"Κύριε Μόργκαν, αύριο θα ήθελα ρεπό." ανακοίνωσε ο Φρέντι δείχνοντας γύρω του. Ο Ίαν αγκάλιασε την Μάγια και γέλασαν  βλέποντας το τραγελαφικό τέλος του πολυσυζητημένου  γάμου της χρονιάς. 

Ο πατέρας της Μάργκαρετ έμεινε λιπόθυμος μέχρι την άφιξη των αστυνομικών, οι οποίοι συνέλαβαν τον Τζακ και την Μάργκαρετ. Από τις έρευνες που έγιναν αποδείχτηκε ότι η απάτη και κλοπή χρημάτων ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να τους κατηγορήσει κάποιος. Την επόμενη μέρα, όλες οι εκπομπές, κανάλια και άρθρα περιέγραφαν τον γάμο ως το γεγονός της χρονιάς. Αλλά με διαφορετική έννοια. 

"Ξέρεις τι μου αρέσει περισσότερο στους γάμους;" τον ρώτησε. 
"Τι;"
"Οι δεξιώσεις μετά. Για να μπορώ να φάω όσο θέλω." 
Ο Ίαν γέλασε και την έσφιξε πάνω του, συνέχισαν να χορεύουν οι δύο τους στην τεράστια πίστα της αίθουσας δεξιώσεων στο πανάκριβο ξενοδοχείο που έκλεισε η Μάργκαρετ. Τα τραπέζια γύρω τους ήταν στολισμένα με γαρδένιες και πολύτιμους λίθους, μπαλόνια και κομφετί έκαναν την εμφάνιση τους σε κάθε τραγούδι που χόρευε η Μάγια με τον Ίαν. Τα φώτα είχαν χαμηλώσει και η Μάγια ακούμπησε το κεφάλι της στο στήθος του Ίαν, έκλεισε τα μάτια της και απολάμβανε το τραγούδι που ακουγόταν μόνο για αυτούς. 


Σκοτεινός ΠαράδεισοςWhere stories live. Discover now