Κεφάλαιο 19

7.6K 603 18
                                    

"Τι πάθατε εσείς οι δύο;" ρώτησε ο Φρέντι με μισό μάτι όταν μπήκαν στο σπίτι.

"Μας έπιασε η βροχή." απάντησε ο Ίαν. Ο Φρέντι κοίταξε την Μάγια πονηρά που είχε το κεφάλι σκυμμένο από την ντροπή. Κατάλαβε ότι επιτέλους κάτι καλό συνέβη μεταξύ τους και πήγε να φέρει πετσέτες.

"Φίλησα αρραβωνιασμένο άντρα! Φίλησα αρραβωνιασμένο άντρα ο όποιος πρόκειται να παντρευτεί σε λίγο καιρό! Είμαι το τρίτο πρόσωπο! " φώναζε η Μάγια πηγαίνοντας πάνω κάτω.

"Ο γάμος μου με την Μάργκαρετ είναι κυρίως εικονικός." της απάντησε χαλαρά και ανέβηκε στο δωμάτιο του.

"Δεν έχει σημασία αυτό!" του φώναξε καθώς τον ακολούθησε. "Ήδη γέμισα τύψεις!"

Μπήκε στο δωμάτιο του συνεχίζοντας να μουρμουράει. Ο Ίαν πλησίασε τη Μάγια και πήρε την πετσέτα που είχε ετοιμάσει ο Φρέντι. Χωρίς να μιλάει και χωρίς να σταματήσει να την κοιτάει σκούπισε τις σταγόνες από το πρόσωπο της και τα μαλλιά της. Εκείνη είχε αφεθεί στα χέρια του απολαμβάνοντας το ζεστό ύφασμα στο πρόσωπο της.

"Με ανησυχεί που είσαι τόσο καλός μαζί μου..." του είπε. "Φοβάμαι ότι αν σηκωθώ αύριο το πρωί θα επιστρέψεις στον βάρβαρο εαυτό σου."

"Θες να κοιμηθείς μαζί μου τότε για να βεβαιωθείς;"

"Δεν εννοούσα αυτό!" του απάντησε. Η Μάγια έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και χαρά. Ο Ίαν χαμογέλασε όταν είδε την ντροπή της.

"Μην ανησυχείς.." τα χέρια του αγκάλιασαν τα μάγουλα της, ενώ εκείνη τον κοίταξε στεναχωρημένη. "Δεν θα γίνει κανένας γάμος." της ψιθύρισε.

"Τι..Τι εννοείς;" ρώτησε η Μάγια έκπληκτη.

"Βρήκα κάτι καλύτερο.." Το πρόσωπο του βρίσκονταν ελάχιστα εκατοστά από το πρόσωπο της. Η Μάγια ένιωθε την ανάσα του πάνω της, τα χείλη του πλησίαζαν τα δικά της και εκείνη ασυναίσθητα έκλεισε τα μάτια της.

"Είναι αργά. Να πας να κοιμηθείς, μην ξεχνάς ότι έχουμε δουλειά αύριο." Την έπιασε από τους ώμους και την έσπρωξε έξω από το δωμάτιο του.

Η Μάγια δεν πρόλαβε να αντιδράσει και χωρίς να το καταλάβει είχε μείνει βρεγμένη να στέκεται στον διάδρομο έξω από το δωμάτιο του.

"Δύο λεπτά. Τόσο κράτησε η καλοσύνη του. Ούτε το πρωί δεν περίμενε για να επιστρέψει στον ευγενικό του εαυτό." μονολόγησε.

________________________________________

"Θέλω να σου μιλήσω!" φώναξε η Μάγια καθώς μπήκε στο γραφείο του Ίαν. Τον βρήκε να κάθεται όπως πάντα στην γνωστή του θέση. Είχε έρθει από νωρίς στον όμιλο και έπεσε με τα μούτρα στην δουλειά. Η Μάγια δεν μπόρεσε να του μιλήσει ούτε για πέντε λεπτά. Ήταν η μόνη που αγχωνόταν για τα γεγονότα που προηγήθηκαν ενώ εκείνος ήταν σαν να μην έγινε τίποτα.

"Τι θέλετε δεσποινίς." απάντησε αυστηρά. Η Μάγια τον κοίταξε με γουρλωμένα μάτια και πήρε μια θυμωμένη γκριμάτσα.

"Η δεσποινίς θέλει να σας ενημερώσει ότι πήρε μια απόφαση." του είπε ειρωνικά.

"Σας ακούω."

"Μέχρι να γίνει ο γάμος και να βγει το διαζύγιο, σας παρακαλώ πολύ να κρατήσουμε τυπικές σχέσεις. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας." απάντησε με αυτοπεποίθηση και πήγε να φύγει.

"Μια στιγμή δεσποινίς. Δεν σας είπα να φύγετε." Η Μάγια γύρισε στη θέση της θέλοντας να τον σκοτώσει για τον τρόπο που της φέρεται.

"Καταρχάς, το ειρωνικό ύφος σου δεν μου αρέσει." ξεκίνησε να της λέει. "Επίσης, το τι είδους σχέση θα έχουμε θα το καθορίζω εγώ. Αν παραδείγματος χάρη σου πω να κοιμηθείς μαζί μου, θα το κάνεις."

"Αυτό λέγεται βιασμός." μουρμούρησε μέσα από τα δόντια της, μη θέλοντας να την ακούσει.

"Δεν θα είναι καθόλου βιασμός, γιατί θα το θες. Και πολύ μάλιστα." της απάντησε με ένα σκοτεινό και παράλληλα πονηρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη του.

Η Μάγια έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω ενώ στο πρόσωπο της φαινόταν ο τρόμος.

"Πιστεύω ότι συνεννοηθήκαμε. Αν δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις, να επιστρέψεις στο σπίτι και να μαζέψεις τα πράγματα σου."

"Με απολύεις; Με διώχνεις;" είπε η Μάγια σοκαρισμένη. "Αυτό λέγεται εκβιασμός και κατάχρηση εξουσίας!" ξεκίνησε να φωνάζει.

Ο Ίαν έτριψε το μέτωπο του με μια γκριμάτσα απελπισίας.

"Δεν σε διώχνω, ούτε σε απολύω. Θα έρθεις μαζί μου σε ένα επαγγελματικό ταξίδι." της είπε.



Σκοτεινός ΠαράδεισοςWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu