𝟣.𝟩 ↬ Tнe Beɢιɴɴιɴɢ oғ Everyтнιɴɢ

1.5K 77 53
                                    

❀✿❀

İlerleyen günlerde herşey olağan bir şekilde gerçekleşmeye devam ediyordu. Mery ve Sirius normal bir çift ne yapıyorsa onları yapıyorlardı. Şüphesiz ikisininde favorisi ağaçların altına yatıp yıldızları izlemekti. Tabi Sirius, Mery'i 'Asıl yıldız yanındayken nasıl hala göktekileri izleyebiliyorsun?' tarzı kendini övmeleriyle deli ediyordu ama yine de ikisi de bundan memmundu.

Bu ilişki ikisine de iyi gelmişti. Sirius bazen Mery ile kütüphanede kalıp ders çalışıyordu hatta muzipliklerinde bile büyük oranda azalış vardı. Mery onun o şımarık hallerini daha çok sevse de artık tüm Hogwarts onlardan şikayetçi olduğu için böylesinin daha iyi olduğunu düşünmeye bile başlamıştı.

Diğer bir yandan bu ilişkinin iyi geldiği başka kişiler de vardı.

James Potter ve Lily Evans.

Lily ile Mery yakın arkadaş olduğu için çoğunlukla beraber takılıyorlardı. Sirius da her zaman Mery'nin yanında olduğu için de James, Sirius'un yanına gelme bahanesi ile Lily ile yakınlaşmaya çalışıyordu. Ve... Evet başarıyordu da. Aynı değişim James için de geçerliydi çünkü. Muzipliklerinin baş ortağı Sirius artık bu işlerle ilgilenmeyince o da diğerlerinin nitelediği 'daha normal' bir hayat yaşamaya başlamıştı. Ve bu Lily'nin hoşuna gidiyordu. Hatta James'in mezuniyet balosuna birlikte katılma teklifini de kabul etmişti.

Evet mezuniyet balosu onların değildi ama neden katılmasınlardı ki? Sonuçta ücretsiz müzik + konser, istediğin kadar yemek ve içecek vardı ve çapulcular bunu asla kaçırmazdı.

Tabi bir yandan da düşündürüyordu. Çünkü Slughorn tam da o gün o saatte bir parti organize etmişti. Elbetteki Mery ve Lily de davetliydi. Lily bir kereliğine partiye katılmamanın onun için sorun olmayacağını söylese de bu parti Mery için bir ilk olacaktı ve ister istemez kararsız kalıyordu. Slughorn'un partisine eşi olan Sirius ile gidebilirdi ama bu partinin mezuniyet kadar eğlenceli olmayacağını da biliyordu. Gerçekten Slughorn tam da zamanını bulmuştu. Aynı anda iki partide de olabileceği bir yol bulabilir miydi? Tabiki hayır. O zaman kararı son ana bırakacaktı. Son anda hangisine gitmek isterse ona giderlerdi. Nasıl olsa her halükarda hazırlanacaklardı öyle değil mi?

Yine de gidecekleri partiyi tahmin etmek zor değildi. Sirius ne kadar onun için sorun olmayacağını söylese de Slughorn'un partisine gitmek istemiyordu ve ne olursa olsun Mery'i mezuniyet balosuna gitmeye ikna edecekti. Zaten çok da zor olmazdı bu çünkü Mery de mezuniyet balosunda daha çok eğleneceğini biliyordu. Ayrıca arkadaşları da orada olacaktı. Onlarsız bir parti asla eğlenceli geçemezdi.

Slughorn'un partisinde Sirius ile yapacakları tek şey kaymak birası içip mezuniyet balısuna gelmek yerine Slughorn'un partisine katılan aslında zeki sanılan ama bu partiyi tercih etmeleriyle bile aptal olduklarını belli eden insanların ne giydiklerini tartışacaklardı. Yani mezuniyet balosuna gitmek en iyisiydi değil mi?

Mery kafasındaki milyonlarca düşünceyle birlikte kızlarla kaldığı odaya ilerledi. Gidecekleri balo için kıyafetlerine bakacaklardı ve bir sonraki Hogsmeade gezisinde alışveriş yapacaklardı.

Mery zaten bir alışveriş yapmak zorundaydı çünkü yanında getirdiği 1-2 elbisesi dışında baloda giyebileceği hiçbirşey yoktu. Hogwarts'ta katıldığı ilk partiye fazla özenmemişti ama şimdi güzel olmak istiyordu. Sirius'a güzel görünmek istiyordu.

MERİUS      [Marauders Era]Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu