Kıѕα Bιr Keѕιт-Geleceĸ / 10ĸ Özel

1.6K 96 33
                                    


❀✿❀


[SPOİLER İÇERİR]

[Bölüme geçmeden önce tekrar uyarıyorum. Çok fazla spoiler içerir]


Yıllar geçmişti.... Sirius'un suçsuz yere tutuklanmasının üzerinden neredeyse 12 yıl geçmişti. Mery ilk yıllarda sık sık uğrasa da değişen zamanlarla Sirius'un görüş izini de kalkmıştı.

Mery ilk başlarda her ne kadar küçük kızlarını da yanında götürmek istese de bakanlık buna izin vermemiş, hem o yaştaki bir bebeğin ruh emiciler ile dolu bir binada olmasını onaylamamış hem de bu konuda Sirius'a güvenmemişlerdi.

Oysaki Sirius daha hiç görmediği kızını öylesine merak ediyordu ki... Küçük kız 1 yaşına girdiğinde Mery'den bir fotoğrafını istemişti ama güvenliği sağlayan seherbazlar Sirius'un koğuşuna hiçbir şeyin girmesine izin vermiyordu. Mery her zaman kızlarının ona benzediğini söylese de Sirius içten içe kızlarının annesine benzemesini istiyordu. Onun annesi gibi sarı saçları, minik bir burnu, sevimli bir yüzü olmasını istiyordu.

Sahi ya nasıl almıştı Sirius bir kızı olacağı haberini?

[Flashback]

Mery'nin elleri titriyordu. Sirius'un daha bir mahkemesi bile olmadığı için onu görmeye izin vermiyorlardı. Ona bir çocukları olacağını söyleyememişti. Oysa o gün bir sürü hazırlık yapmıştı. Sirius'a sürpriz yapacaktı. Her şey hazırdı. Bir tek Sirius kalmıştı geriye.

'Bu saatte işten çıkmış olması gerekirdi ama hala eve gelmemişti. Mery bir yandan da endişeleniyordu. Bugünün 'o gün' olduğunu biliyordu ama Dumbledore asla böyle bir şeye izin vermeyeceğini, gereken önlemi aldığını söylemişti. Dumbledore'ye güveniyordu ama yine de içinde kötü bir his vardı.

Biraz kafasını dağıtmak için birkaç gün önce öğrendiği haberi Sirius'a da vermeye karar vermişti. Bu haberin onu ne kadar mutlu edeceğini biliyordu. Ne zaman James ve Lily'lere gitseler Harry'i kucağına alıyor gidene kadar da bırakmıyordu. Mery'e değişik imalarda bulunmayı da ihmal etmiyordu tabi.

Sirius ile nasıl iletişime geçeceğini bilmiyordu ve zaman ona inat hızla akıyordu. Korkuyordu Mery. James ve Lily'i merak ediyordu ama Dumbledore onlarla şömine ya da başka herhangi bir yolla iletişime geçmeyin demişti. Dumbledore'nin ise ne zaman nerede olduğu bilinmezdi. Onun ile iletişime geçmesi de imkansızdı yani.

Mery Edith, evin içerisinde gezinmekten yorulup kendini salondaki koltuklardan birine attığında içindeki bu anlamsız kötü hissin geçmesini istitordu.

Bir şeyler oluyordu. Kötü şeyler... Bunu hissedebiliyordu ama işin içinde Sirius'un ya da Potterlar'ın olmasını istemiyordu.

Aslında çok uğraşmıştı Potterlar'ın sır tutucusunun Peter olmaması için. Ama o ne kadar ısrar ederse James ve Sirius da bir o kadar ısrar ediyordu bu konuda. Onlara gerçekleri söylemeyi isterdi ama ona inanmayacaklarını biliyordu. Her zamanki gibi Peter'dan hoşlanmadığı için ona iftira bile attığını bile söyleyebilirlerdi. Mery ve Peter arasındaki gerginliği herkes biliyordu. Ve bazen onları bilerek aynı ortama soksalar da çoğunlukla bir araya gelmelerini engellerlerdi.

Olivia bazen bu duruma kıskançlık dese de Mery onu anlamıyordu. Peter'ın neyi ondan iyiydi de o Peter'ı kıskanacaktı?

MERİUS      [Marauders Era]Where stories live. Discover now