59. rész - Szerelmes dal

1.3K 144 99
                                    

Shoto szemszöge:

Hogy mi történt pontosan, arról senkinek semmi fogalma nem volt, de az biztos volt, hogy Bakugo és Aika között valami megváltozott az első közös különedzés napján. Az egész osztálynak feltűnt, hogy a páros –, ami eddig, habár nem feltűnően, de mégis jóban volt, – most egymáshoz sem szól.

Aika mintha egyik pillanatról a másikra visszazuhant volna abba az állapotba, amiben még az edzőtábor előtt volt. Nem állt szóba szívesen senkivel, az órákon magába roskadva jegyzetelt, szabadideje nagy részét a szobájába zárkózva töltötte.

Shoto persze igyekezett kiszedni belőle, mi történt, de a lány folyamatosan csak hárított és kerülte a témát. Izuku is próbálkozott, ám ezzel a fiúk csak annyit értek el, hogy Aika az ő társasságuk elől is menekülni kezdett.

Bakugo pedig maga volt a pokol. Olyan masszív utálattal fordult Aika felé, valahányszor hozzá kellett szólnia, amit Shoto, de még Izuku sem látott tőle soha. A zöld hajú fiú igyekezett őt is megkérdezni az érthetetlen helyzetről, de minden próbálkozása sikertelennek bizonyult, mivel csak egy kiadós üvöltésre számíthatott Katsukitól.

A legaggasztóbb talán az volt, hogy a feszültség Aika és Bakugo között nem csökkent az idő előrehaladtával. A két hetes tudatlanság pedig az osztály és Aizawa idegeit kezdte kikezdeni.

Shoto az egyetlen esélyt Aika felvidítására a november huszadikai hétvégében látta, amire az apja mindkettejüket kikérte az iskolából. Yuudai és Masaru is kivettek egy napot, hogy közösen ünnepelhessék meg Aika talán első normális születésnapját.

– Remélem Aika-chan majd felvidul a meglepetésparti láttán – öntötte szavakba kívánságát Izuku pénteken. – Nem lenne jó, ha még rosszabb kedve lenne.

– Nem is lesz, ha rajtunk múlik – Shoto nyugtalanul kopogott Izuku ágyán a tollával. – A tizennégyesre tudod a választ?

– Azt folyamatos múltban kell írni.

Izuku szobájában kettesben ültek a milliónyi All Mightos holmi között és a házi feladatként kapott két oldalnyi angol nyelvtanon rágták át magukat.

– Milyen torta lesz?

– Csokoládés. Az ikrek intézik, és nem hajlandók chilis tortát rendelni.

– Szent ég! Csípős tortát?!

– Aika szereti a csípőset.

– Tortába akkor sem való a csípős, annak édesnek kell lennie. Nekem az epertorta a kedvencem.

– Hmm... nekem nem hinném, hogy van kedvenc tortám.

– Kedvenc fagyi?

– Citromos.

– Akkor lehet, hogy tortából is a citromosat szereted – mosolygott rá kedvesen Izuku, mire Shoto elpirult. Hiába voltak együtt már egy ideje, a fiú aranyossága néha még mindig sok volt neki.

Feltűnt azonban számára az is, hogy a párkapcsolata számos dolgot megváltoztatott az életében. Elsőként most már nem csak Aikával beszélt teljesen őszintén, hanem Izukunak is bátran megnyílt.

Annyi mindent látott a fiú által véghezvinni, annyi mindenen mentek keresztül, hogy feltétel nélkül megbízott benne. El sem tudta képzelni, hogy valaha kiszeretne belőle, vagy Izuku őbelőle. A zöld hajú kerek perec megmondta neki: Ne is próbálja tovább játszani előtte a jégszívű herceget.

Shoto elmosolyodott. Alapvetően is nyugodt személyiség volt, így nem érezte úgy, hogy sok újat tudott volna mutatni Izukunak. A fiú viszont így is mintha pillanatról pillanatra nagyobb szeretettel fordult volna felé.

A Hősgyilkos lánya - Boku no hero fanfictionWhere stories live. Discover now