17) Vann, takk

5.5K 200 21
                                    

Gjennom Tines øyne.

*Flashback, festen*

Musikken var altfor høy, jeg skar en grimase idet jeg gikk gjennom døren og inn til det som virket som min egen begravelse. Det var oflk overalt, noen klinte, andre var i full gang med dirty dancing, så var det også noen som hadde tatt det litt for langt.. Jeez, skaff dere et rom.

Jeg dro i kjolen min i håp om at den skulle gå litt lengre ned på låret enn det den allerede gjorde, noe som ikke var i nærheten av langt nok.. Nora klappet hånden min bort, ga meg et morskt blikk og sa "ikke dra i den! Den skal være sånn Tine." Jeg skar enda en grimase.

"Kan vi dra hjem nå?" Vær så snill..

"Vi kom jo akkurat. Bare prøv å ha det litt gøy, vær så snill?" Hun så på meg med store øyne, damn it.

"Greit. Men jeg nekter å prøve å ha det gøy i flere timer.. For vi vet alle at dette ikke er noe for meg, så jeg skjønner ikke at du gidder å prøve engang." 

"Elsker entusiasmen!" Kvitret hun, hun hektet armene våre sammen og ledet oss mot dansegulvet. 

"Nei, nei, nei! Jeg nekter å danse!" Hun endte med å måtte dytte meg uti..

"Det er bare å bevege deg i takt med musikken. Du pleier jo å danse når vi er alene, det er ikke stor forskjell!" Hun skal ha for forsøket for å få meg med.

"Det er absolutt ikke det samme.. Nå er det masse folk jeg ikke kjenner og jeg er elendig å danse! Du pleier jo å le og si "Det er det verste jeg har sett!" Argumenterte jeg.

"Greit da, men jeg vet du kommer til å like det bare du prøver. Kom igjen da Tine, du fortjener å ha det litt gøy og slå ut håret." Hun ga meg et varmt smil og jeg klarte ikke la vær å smile tilbake. 

"Greeeeit, men det er din feil om jeg har det forferdelig." Sa jeg mens jeg dultet til henne med hoften.

"Og det er min feil om du har den beste tiden i livet ditt!" Dultet hun tilbake. Hun fortsatte mot dansegulvet i heidundrende fart, men til min lykke for hun tvers gjennom mengden og bort til baren. 

Fyren bak disken kom til oss øyeblikkelig, og etter en nøye kikk på hvordan vi så ut lente han seg mot oss og spurte med et sjarmerende smil, "Hva vil dere ha?" Jeeez, han måtte jo vært flere år eldre. 

Nora bestilte en drikke jeg aldri har hørt om, 99% sikker på at det var noe alkohol i bildet. 

"En vann, takk" Bartenderen nikket og satte i gang.

Fra sidesynet så jeg at Nora så på meg, jeg rettet meg mot henne.

"Hva?" 

"Seriøst? Du ba akkurat om vann på en fest, og du spør meg hva?" Hun hevet et øyenbryn og krysset armene foran brystet.

"Noooraaaa, jeg vil ikke... Jeg må liksom bli litt varm i trøya først." 

"Varm nok til å ta den av?" En gutt jeg aaaldri har sett før plasserte et kyss på halsen min og hikket. Nora fikk dyttet han unna før hånda hans gikk enda lengre opp på låret mitt. Hun smålo og fniste "Jeg elsker fester!"

"Ja jøss, jeg og.." 

"Prøv å begrens entusiasmen din litt a."

"Jeg prøver så godt jeg kan." 

Okei, det var kanskje litt teit av meg å ha så dårlig holdning.. Vanligvis elsker jeg å gjøre ting og ha det gøy, men akkurat nå var jeg ikke i det rette humøret. Kanskje det kommer etterhvert? 

Vi fikk drikken vår og jeg så utover dansegulvet. Folk hadde det gøy, det var lett å se. Kanskje jeg burde gi det en sjanse. 

"Hei Tine?" Nora satt glasset fra seg på benken.

"Hmm?" 

"Du vet at jeg bare vil ditt beste.. Er ikke meningen å pushe deg sånn, vil bare du skal ha det fett!" 

"Ja, jeg vet det. Trenger en som får meg til å gjøre ting jeg egentlig ikke vil." Jeg smilte til bestevennen min og hun smilte tilbake.

Plutselig kom en gutt bort til oss, en jeg aaaldri hadde sett før.. Men det er kanskje ikke så rart siden jeg for det meste forholdt meg til folkene på skolen. For å være ærlig, så så han sykt bra ut. Mørkt rufsete hår, bra bygd og den hvite skjorten hans strammet seg perfekt rundt overkroppen hans. Damn... Jeg kunne til og med gå så langt som å si at utseende hans kunne måles med de du vet, han var søren meg ikke langt unna... Det var først nå jeg merket at jeg stirret, Nora og gutten hadde merket det for lengst og begge to så på meg, ventende.

"Unnskyld, hva?" Jeg smilte flaut til han. 

"Jeg spurte om du ville danse." Jeg nikket og kjente at smilet mitt vokste da han smilte tilbake. 

"Såå?" Fortsatte han spørrende, fortsatt med et smil full av humor plassert.

"Så hva?" Spurte jeg.

"Vil du?" 

"Vil jeg hva?" 

"Du tuller meg med eller?" 

"Hvaaa, hææ?" 

Han smålo, dro hånda gjennom håret og fortsatte "Om du ikke vil danse så kan du bare si det. Selvom jeg ikke er vant til å bli avvist så tåler jeg det." 

"Ååååå... Du spurte om jeg ville danse?" Jeg pekte på meg selv, det gikk et lys opp for meg.

"Visst faen om jeg vil." Han gliste og holdt frem hånden. Jeg tok den, og sa "Tine." 

"Fredrik."

Soft spotWhere stories live. Discover now