2014.szeptember.08

26 4 7
                                    

Már 1 hete, hogy a Freddy's-ben voltam állásinterjún. Azóta nem hívtak, nem írtak.

A suli már elkezdődött. Nem olyan nehéz, mint amilyennek mondták, de nem is a legkönnyebb. Viszont az meglátszik, hogy nem vagyok mindig szellemileg jelen az órákon: sokszor kalandozik el a figyelmem, és eddig csak 4-eseim vannak. Most komolyan! Össze kell szednem magam.

- Képzeld, ma kezdek az új munkahelyemen.- mesél boldogan mellettem Tia. -És az a szerencse, hogy a bátyámmal együtt dolgozhatok.- mosolyog rám, amit viszonzok is neki. Tudja, hogy fusztrált vagyok a munka miatt, és fel akar vidítani. Ezt pedig nagyra értékelem.

- És? Milyen meló?- kérdezek vissza az asztalra könyökölve.

- Pincértkedés.- mondja, mire felkapom a fejem. - A Freddy's-ben. Ismered a helyet, Lucas?- kérdezi, gondolom azért, mert hírtelen emelkedtem fel az asztallapról.

- Oda megyek én is melózni.- válaszolok neki. -Elvileg.- Tia arca ferderül.

- Nemáár!- örül meg és még közelebb húzódik a padomhoz. -És kinek a szerepére?-

- Kinek a szerepére?- kérdezek vissza teljesen értetlenül.

- Nemár, hogy Scott nem mondta el az egész lényegét!- esik le az álla. Megráztam a fejem, jelezve, hogy én teljesen tudatlan vagyok ezen a téren. -Ahj, apám! Az az ember egyszer a fejét is el fogja hagyni.- csap homlokára. -Jól van!- vált hírtelen megint mosolygóssá és úgy kezd el magyarázni nekem. -Szóval ez egy különleges pizzéria. Régen valami ócska gépezetek voltak, és azok szórakoztatták a vendégeket, de ők már nem működnek és valahol a sufniban rozsdásodnak. És mivel nem akarták, hogy a sok betérő ember műsor nélkül maradjon, a pincéreket öltöztetik be ezeknek a karaktereknek. Én például Chica vagyok, a csibe.- mosolyodik el. -Van Foxy, őt a bátyám alakítja. Freddy-vel, ugye aki az egész étterem alappilére, na vele még nem találkoztam. Scott azt mondta, hogy valaki innen a suliból, de tuti nem te.-

- És mivan, ha mégis?- szólok közbe. Tia csak felkuncog.

- Ezer százalékig biztos vagyok benne, hogy te Bonny vagy. Mármint lila haj..ja tuti Bonny vagy.- mondja, és alig fejezi be, a telóm elkezd rezegni a padban. Gyorsan elő is kapom és felveszem a hívást.

- Lucas McNeil.- szólok bele a készülékbe.

- Hallo, Lucas? Scott vagyok. Cawthon. Az étterem miatt hívlak. Ma be tudsz ugrani délután?-

- Nagyon szívesen!- vidulok fel.

- Köszi, Lucas. És bocsi, hogy nem hívtalak korábban, történt egy kis...baleset.- kezd kínosan nevetni.

- Semmi gond.- mondtam. Elköszöntem, majd bontottam a vonalat.

- Na?- kérdezi Tia, mikor leteszem. Mosolyogva nézek rá.

- Ma megyek én is melózni!- mesélem el neki boldogan, mire feláll és ugrálni kezd. Az osztály kellős közepén.


Information
A Five Nights at Freddy's játéknak öt fő karaktere van: Freddy a medve, Foxy a kalózróka, Bonnie a nyúl, Chica a csibe és az éjeliőr, aki vigyáz az animatronikokra.

Freddy Fazbear's PizzaWhere stories live. Discover now