2014.szeptember.01

59 5 0
                                    

A nevem Lucas McNeil és a mai napon kezdem meg az egyetemet itt Detroitban.
19 éves vagyok, ezért is pont egy bentlakásos iskolát kerestem. Ezért is meg más okból is. És bár nem kevés pénzért, de sikerült bejutnom Michigan legjobb egyetemére, a Birodalmira. Alapból a kollégium került sokba. Étkezés nincsen, úgyhogy azt magadnak kell megoldanod, de rendkívül modern az egész berendezés. A szüleimmel sokat kutattunk egy jó suli után. Amikor pedig megtaláltuk ezt az egyetemet, apum azonnal benyújtotta a jelentkezésemet még látatlanban is. Később persze a nyíltnap miatt még biztosabbak lettek abban, hogy ez a megfelelő nekem. Rögtön kifizették az idei tandíjat, amint megtudták, hogy sikeresen felvettek ide. Nyár végén pedig feldobtak a vonatra azzal a modattal, hogy "boldogulj meg magad". Kedvesek, igaz?

Lényeg a lényeg, ma lesz az évnyitó. És marha nagy tömeg van mindenhol, de ez Detroitban természetes ugye. Sorra haladok el iskolák mellett, ahonnan hallatszódik a gyerekek hangja. Ez a gondolat megmosolyogtat, hiszen imádom a gyerekeket. Aztán mosolyom lehervad az előttem álló, minden utat eltorlaszoló bőröndös sereg miatt. Megpróbáltam oldalra lesni, hogy megtudjam hol is vagyok pontosan. Viszont a tömeg egyként nyílt szét előttem, és ezzel elveszítve az egyensúlyom bezúgtam a talajra a sok láb közé. Természetesen nem is foglalkoztak velem és csak nyomultak előre szüntelenül. Feltápázkodok törökülésbe és vérző számat kezdem dörzsölgetni. Remek...felrepedt...

- Minden rendben?- hallok meg egy éles női hangot, mire felnézek. Felettem egy szőke hajú lány hajolt közel hozzám. Lila szemekkel és egy hatalmas mosollyal az arcán vizslatott engem, miközben egy kezet nyújtott, hogy felsegítsen. Hálásan el is fogadtam és így sikerült felkelnem a földről. Észre sem vettem eddig, de a tömeg színte teljesen felszívódott és már csak egy egy ember szelte át a szűk utcát. Leporoltam a ruhámat és csak azután vezettem vissza tekintetem a lányra.

- Igen, megmaradok.- viszonoztam mosolyát. A lány mintha még jobban felpörgött volna, ráfogott kezemre és erőteljesen rázni kezdte.

- Sintia Morningstar vagyok, de hívj csak Tia-nak. Te is a birodalmira jössz?- mutat maga mögé szabad kezéve -amivel nem éppen az enyémet próbálja leszakítani-. Ekkor felnézek és meglátom a hatalmas feliratot, ami az iskola nevét írja. És ezt nem szúrtam ki?

- Lucas McNeil és igen. Én is oda mennék, ha meghagyod még a kezem.- nevetek fel kissé erőltetetten, mire azonnal elengedi a kezem.

- Bocsi, rossz szokás.- közli még mindig mosolyogva, majd kezembe nyomja a bőröndöm kallantyúját és előre siet. Én is gyorsan utána iramodok és gondolkozok valami témán, hogy ne hüljön ki itt a beszélgetés.

- Szóval Morningstar? Mint abban a sorozatban. Elég különös név.- térek vissza nevéhez, mint egy biztos kapaszkodópont. 

- Elég különös haj.- sandít fel rám a szeme sarkából, mosolyogva. Lehet valóban nem volt jó ötlet lilára festeni.

- Oké ezt most megkaptam.- hajtom le a fejem kuncogva. Valóban nem mindennapi egy fiú lila, bicepszig érő hajjal.

- Magától ilyen egyenes, vagy vasalod?- 

- Nem vasalom. Attól csak romlana.- válaszolok egy mosollyal. Sintia ámulattal néz fel rám.

- Te szerencsés! Én is szeretnék ilyen egyenes hajat.- ezen felkuncogtam, ugyanis eszembe jutott, hogy én meg olyan lágy loknisat szerettem volna mindig is, mint amilyen neki van. -És amugy elég sokszor megkapom ezt a sorozatos hasonlatot. De van valami, amit elmondok neket.- hajol kicsit közelebb és suttogásra veszi, mivel időközben megérkeztünk a tömeg széléhez. -Van egy Lucifer nevű bátyám.- 

- Eeh?- hökkenek meg, de természetesen csak halkan. Nem szeretném rögtön első nap magamra vonni a figyelmet. 

Tia elneveti magát és vállamat kezdi csapkodni.

- Nyugi, csak ugratlak.- nevet még mindig, de legalább vállamat nem csapkodja tovább. -Tényleg van egy bágyám, de nem Lucifer-nek hívják.- éppen szólaltam volna meg, hogy ez nem volt szép dolog, de valahonnan egy kihangosító segítségével egy sípszó kíséretében felhangzik egy öregedő hang. A hanggal együtt pedig megjelenik egy mormota kinézetű, a hatvanas éveiben járó férfi egy kisebb dobogón.

- Kedves diákok! Nagy örömmel szolgál számomra, hogy itt tudhatlak titeket. Az első napi pontunk pedig..- és innentől már csak hallani hallottam a dolgokat, mivel egy nyakigláb fiú beállt elém. Hát én ezt már tényleg nehezen hiszem el!



Information

A Five Nights at Freddy's indie horrorjátékot 2014 augusztus 8.án adták ki Windowsra, IOSre, Androidra, Switchre és Nintendora.
 

Freddy Fazbear's PizzaWhere stories live. Discover now