2014.szeptember.01

23 4 0
                                    

- És a másikunk szobája?- kérdezi Edward, amit én is akartam. A nő felnéz ránk, majd megrázza a fejét.

- Nincs másik szoba. Ti ketten szobatársak vagytok.- mosolyodik el, majd odaadja a kulcsot és elsiet.

- Nem.- fordul meg Edward és menne is már el, de utánaszólok.

- Nem mehetsz most el, Edward! Mit akarsz csinálni?- nézek utána. Lassan fordul meg, és innen messzebbről is jól kivehető, hogy dühös.

- Egy: ne hívj Edward-nak; kettő: megyek szólni egy új szobáért.- és már el is tűnt a láthatárról.

- De láttad mennyien voltak kint. Tuti nincs már szabad szoba.- mondom, hátha meghallja. És célba is talált, ugyanis duzzogva közeledett visszafelé.

Kínosan nevetve nyitom ki a kapott kulccsal az ajtót, majd elsőként lépek be. Mögöttem Ne hívj Edwardnak lépked be lehajtott fejjel. Ennyire nem akar velem egy szobába kerülni?

- Hogy hívjalak akkor?- törtem meg a csendet, amikor nagyjából már kipakolt magának. Két ágyvolt egymással szemben, mellettük a szekrény és az íróasztal. Ő az ablakhoz közelebbit választotta.

- Ryan.- szúrta vissza nekem fel sem nézve a pakolásból.

- Én Lucas vagyok. Örülök a találkozásnak.- mondtam szarkasztikusan és én is pakolászni kezdtem.

Nem sokkal dél után -amikor befejeztem a berendezkedést- eszembe jutott, hogy kéne valami munka után kutatni. Úgyhogy bekapcsoltam a gépemet, lelestem a wifijelszót az ajtóra akasztott táblázatról, amin az egyéb fontosabb információk voltak, és nekiestem a kutatásnak. Ryan nem volt a szobában, úgyhogy még ő sem akadályozjatott meg benne az ittlétével.

Olyan munkát kerestem, ami nem vesz el annyi időt a tanulástól, és remélhetőleg délutánosnak be tudnak írni. Illetve az is egy extra pont lenne, ha a közvetlen környezetemben lenne.
Három ilyen munkát dobott fel: egy felszólgálót, autószerelő segédet és egy szakácsot. A szakáccsal az volt a gond, hogy teljes munkában ment volna, szóval azt kilőttem. Az autószerelőt is, mert nem értek az autókhoz, de nem is annyira izgatnak. Maradt a felszólgáló.

Rákattintottam a linkre, ami behozta az étterem oldalát.

- Freddy Fazbears Pizza...- olvastam fel magamnak. Na nézzük a leírást.

"Ha szereted a gyerekeket és jól bánsz a tálcával, nálunk a helyed! A Freddy Fazbears Pizza tökéletes hely, hogy barátokat szerezhess és gyarapíthasd zsebpénzed! Nem kell képesítésnek sem lennie, egyszerűen elég a munka iránti szereteted! Látogass be hozzánk, a Blue Street 24 alá és szerezd meg álmaid munkáját!"

Huu.. Ez aztán...érdekfeszítő. Ha nem azért mennék, mert tényleg kell a pénz, úgy érezném, hogy rám tukmálják az egészet. De kell a pénz. Meddig is van ez a meghallgatás? Máig.

- Mi? Máig?- kapom fel a fejem, hogy megnézzem az időt. Máris egy óra? Ők meg fél kettőig vannak! Baszki sietnem kell!

Magamra kaptam pár használhatóbb göncöt és siettem is ki. Az ajtót be sem zártam, sőt még abban is kételkedem, hogy a laptopomat kikapcsoltam volna, de most ez izgat a legkevésbé. Nekem kell ez a munka!

Szerencse, hogy idefelé menet elmentem azon az utcán, így nagyjából tudom merre kell mennem.

Amikor odaértem az utca sarkába, már láttam, hogy zárnának be.

- VÁRJON!!- kiabáltam, mire a férfi felkapta a fejét és felém fordult.

Information
No information

Freddy Fazbear's PizzaWhere stories live. Discover now