Capitolul 4

90 26 5
                                    

"Te-ai lăsat distras de băieți și nu știi cine te așteaptă

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Te-ai lăsat distras de băieți și nu știi cine te așteaptă." se mustră Cassian în timp ce traversă holul.

Și ce mai diversiune! Fiind concentrat în pândirea liftului, acceptase să meargă în weekend la...

"Unde au spus să mergem?"

Trebuia să o întrebe din nou la plecare pe chelnerița de la cofetărie la întoarcere.

Toate gândurile i s-au șters cu buretele când a văzut în sală un cuplu lângă fereastră. Se opriră din conversație, privindu-l pe Cassian.

-Mătușă Helen!

Băiatul de 10 ani ar fi sărit la gâtul femeii în fugă, primind râsete de la ambii unchi. Acum, apropiindu-se încet de ei, șovăi.

Era bucuros să îi vadă, dar s-au schimbat la fel de mult ca tatăl lui. De la rochiile cu flori și pălării de soare, mătușa lui care avea doar 35 de ani purta o rochie mulată de satin, de culoarea piersicii. Glyn era, de asemenea, îmbrăcat elegant, la costum. Nu mai purta puloverul de lână peste cămașă, cu care se juca fotbal la întrunirile de familie, în timp ce mamele stăteau pe pături lângă mâncare.

Helen îl îmbrățișă strâns, urmat de Glyn, a cărui accent scoțian rămăsese identic.

- Micule Cass, cu cine mai plantăm cireși acum?

Lângă ei, Helen își scoase o batistă din plic, ștergându-se la colțul ochiului.

-Cu mătușa, dacă mai poartă sandale în curte. răspunse Cassian, privind spre tocurile înalte ale femeii.

Ea îl strânse din nou în brațe, suspinând. Luat prin surprindere, nu știu cum să o cuprindă cu mâinile. Nu mai era mic, încât să și le pună în jurul gâtului.

- Ai crescut atât de mult! glasul lui Helen răsună abia acum, în șoapte și suspine.

Se dădu puțin mai în spate, cuprinzându-i fața nepotului cu palmele. Aveau mulți ani de prins în urmă.

**

Când colega ei ieși din tură, Dephne expiră ușurată. De data aceea, luându-și haine de schimb pe ea, se schimbă acolo în costumul de serviciu. Alegând să nu facă asta în camera frigorifică, s-a dus la toaleta clădirii de la etaj.

Își ridică părul, prinzându-l într-un coc mic la spate, pe care îl acoperi cu șapca roz. Își aruncă apă peste față, încercând să-și șteargă din minte discuția inconfortabilă cu Edlira despre,, cum să îți aperi iubitul de fratele tău".
Se privi în oglinda Mall-ului, aranjându-și fusta. Începea să urască costumul acela. Cum pe coridorul etajului nu se afla nimeni, a ales să ia liftul. Apăsă pe buton și așteptă, bătând din balerin.

Ia cu frișcăWhere stories live. Discover now