12. bölüm

61 12 1
                                    

Kaan'ın Metin diye bir arkadaşı vardı. O bilgisayar işleriyle çok ilgileniyordu yani bilgisayar dediğime bakmayın çocuk ünlü bir hacker grubunun üyelerinden birisi. Ondan rica etsek bence rahatlıkla yerini bulabilirdik.

Karşımda hala yorgun gözlerle bakan beş kişiye baktım "şimdi size planı anlatacağım ama önce uyanmanız için kahve hazırlamalıyız." Herkes kahvesini alıp içtikten sonra artık hazır gibi görünüyorduk. "bu kadar öfke ve yorgunluk canıma tak etti artık. Kalem kağıtları hazırlayın gençler bu işi kökten halledeceğiz!"

"iyi de nasıl yapacağız onu?" herkes berk'in sorusunu destekler gibi kafasını salladı. Adımları tek tek deftere yazmaya başladım.

1)metinle buluşmak.

2)adamın yerini tespit etmek

3)adamı biraz pataklamak ve sebebini öğrenmek

4)polisi aramak ve hapse tıkamak

5)hapise don atlet götürmek

Kaan elini şıklatıp ayağa kalktı. "tabi ya! Metin nasıl bizim aklımıza gelmedi!" biliyorum canım aramızdaki en zeki benim. Diğerleri hala anlamaz gibi bakıyordu. "pekala beni anlamayan yavaş düşünenler grubum, bu şahıs soyunma odasındaki görüntüleri telefonla çekti. Bu da demek oluyor ki telefon büyük ihtimalle onun ve instagram hesabına da kendi telefonundan girdiğini düşünürsek-"

barın bir anda konuşmama daldı "metin instagram hesabının sinyallerinden bunun yerini tespit edecek ve adamın üstüne çökeceğiz." Dedi. Kafamı onaylar bir şekilde salladım. Berk "iyi de bu adam direk telefon numarasıyla iletişime geçmiyor mu bizimle? Niye ınstagramla uğraşalım?" dedi.

"her seferinde başka bir numara kullanıyor. O yüzden telefon numarasıyla iletişime geçmemiz zor olur." Hah işte ya benim akıllı ikizim. Nasılda çaktı durumu. Berk anladığını belli eden bir ses çıkarıp geri önüne döndü.

Araz bize döndü "ama ya instagram hesabına okuldan giriyorsa? O zaman elimizde hiçbir kanıt olmaz." Doğru diyordu.

"o zaman biz de onun okul dışında bir gönderi paylaşmasını sağlarız." İyi de şilanım biz onu nasıl yapacağız. Sorar bir şekilde kendisine baktım. Şilan eline boş bir kağıt alıp okulun çevresini kaba taslak bir şekilde çizdi. Ve anlatmaya başladı...

Şilan'ın anlattığı daha çok akıla yatıyordu. "şilanın planı ikinci planımız gençler. Eğer ilk plan tutmazsa bunu devreye sokacağız." Dedim. Herkes kafasını salladı. "başka bir sorunuz yoksa toplantı bitmiştir! Dağılabilirsiniz!!!"

...

Ertesi sabah Metin'in evine geldik. Hepimiz kapının önünde toplandığımızda Berk kapıyı çaldı. Bir süre bekledikten sonra kapı açıldı ama açan kişi Aryaydı. Berk transa girmiş bir şekilde kıza bakıyordu. "hoş geldiniz! Biz de sizi bekliyorduk buyurun." Şilan ve ben içeri girdik. Berk hiç kıpırdamıyordu hala -bu çocuk her şeyi çok abartıyor ya!- "şey, Berk iyi mi?" aryacığım çocuk seni bir anda görünce transa girdi diyemiyoruz tabi. "iyi o iyi biz bunu alırız içeriye sen hiç merak etme." Kaan diğerlerine gözleriyle Berk'i işaret etti hepsi Berk'i içeriye taşıdılar.

"aman aman kimler gelmiş." Metin merdivenden koşar adımlarla aşağı indi, hepimize sarıldı. "ünlü olmuşsunuz. Namınız her yerde dolaşıyor. Gene neler oldu?" ah ah! Hiç sorma!

"biz sana içeride anlatırız. Gel biz seninle bilgisayar odasına gidelim. Arya, Şilan ve ben onların peşinden giderken hepsi bir anda bize döndüler. "güzelim, siz burada kalıyorsunuz Berkle birlikte." Tam itiraz edecektim Barın -itiraz istemiyorum- bakışını attı. Geri ofladım ve oturma odasına geçtim. Kızlarda peşimden geldiler.

EFSANE TAYFA / TamamlandıWhere stories live. Discover now