5. Bölüm: En Güzeli

2.4K 138 65
                                    

Playlist: Mervan Tuzcuoğlu - Sen Bir Ay'sın

Sen bir aysın, ben kara gece.



Neco eve geldiğinde de ruh gibiydi. Kapıdan içeriye girdiğinde sadece tek bir noktaya bakarak yürüyordu ve önüne çıkan, yüzünü avuçlayıp "Ne oldu?" diye soran annesinin bile farkında değildi. Tek düşündüğü; az önce bir adamın canını aldığıydı. Babası gibi, dedesi gibi, etrafındaki herkes gibi o da o lanet olası silahı ateşlemiş ve bir cana kıymıştı. Bunun ağırlığıyla nasıl yaşayacaktı? Kötü biri olduğunu bilse de 'en azından,' diyordu kendi kendine, 'hala vicdanı olan bir adamım.' Ama az önce o adamla birlikte vicdanını da öldürmüştü. Ruhunun orta yerinde ölü bulunmuş bir adamdı o, bir katildi. Annesinin ellerini yüzünden çekip yavaş adımlarla odasına gittiğinde kapıyı açtı ve arkasına yaslandı.

Fatoş, yatakta oturmuş telefonuyla oynarken içeriye Neco'nun girdiğini görünce gözlerini devirmekten alamamıştı kendini. Ama sonra onda bir tuhaflık olduğunu fark etti. Sanki burada değildi, sanki varlığının farkında değildi. Kapıya yaslanmış, öylece yere bakıyordu ve acı çekiyor gibiydi. Beti benzi atan adamı ilk kez böyle görmenin şaşkınlığı ele geçirmişti Fatoş'u. Az önce gayet iyiyken, o arada ne olmuştu da bu hale gelmişti bu adam? Telefonu yavaşça yatağa bırakırken, endişeli bir ses tonuyla "Neco?" diye seslendi.

Neco onu duymamış gibi yaslandığı kapıdan ayrıldı ve yatağa doğru yavaşça ilerleyip tuttuğu nefesini bırakırken yatağın ucuna oturdu. Gözlerinde biriken yaşlarla birlikte çenesi de titriyordu.

Fatoş giderek endişelenmeye başlamıştı. Neco'nun kendisini duymadığına emindi. Yatağın ortasına doğru gelerek, "Neco?" diye seslendi tekrar. Neco'yla karşılaştığından beri onun için ilk kez endişelenmişti. Çünkü ne olursa olsun böyle ağlayacak bir adama benzemiyordu. Düşmanlığı, kavgayı bir kenara bıraktı ve sadece Neco'yu düşündü.

Neco, odaya girdiğinden beri Fatoş'un sesini ilk kez duymuştu. Arkasını dönse de Fatoş'un gözlerine bakmıyordu. Dikkatini çeken ilk şey karısının dizleri olmuştu. Hipnotize olmuş gibi kendini, onun dizlerine uzanırken buldu.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Fatoş, onun yaklaştığını görünce önce kucağına sonra tekrar Neco'ya bakmıştı. Neco, başını dizlerine yasladığında elini hemen yataktan çekmiş ve şaşkınlıkla kucağına yatan adama bakıyordu. Bedeninden bir ürperti geçtiğinin farkındaydı ama o kendine doğru gelirken sesini çıkaramamıştı.


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
GELECEĞİN BURADA | NECFATWhere stories live. Discover now