HJ // YİRMİ ÜÇ

197 12 2
                                    

Finale iki bölüm kaldı!

Sabrınız için müteşekkiriz!

Kendinize dikkatli bakın!


Po beni kolumdan çekmeseydi ölmüştüm.

Jarvis- yani Temugin, şehrin tamamını yakıp kül etmek üzere harekete geçtiğinden beri patlamalar ve yangınlar art arda geliyordu. Tony ve James, Temugin ortadan kaybolduktan sonra insanlara yardım etmeye başlamışlardı. Ben ise Temugin'i arıyordum fakat tek başıma yapabilecek durumda değildim.

Ortalık cehennem yeriydi. Zeminde kalmak en az yükseklerde kalmak kadar tehlikeliydi. Bir nevi devlet ve Tony büyük yardımlarla insanları şehirden uzaklaştırıyordu fakat hiçbir şey bununla sınırlı kalmayacaktı.

"Mandarin de kim? Yaratıcı dediğimiz Mandarin miydi?" diye sordum Po'ya. Belki o bir şeyler bilirdi.

Önümde, çıkabileceğimiz yüksek bir kesim ararken ben yanıtladı. "Yaratıcıyı bugüne dek kimse görmedi, sadece Doktor duyabiliyordu."

"Ve Jarvis." Adını söyleyene kadar onu özlediğimi fark etmemiştim.

Beni sadece başıyla onayladı.

Gözüne kestirdiği sağlam bir çatıya kolundan çıkan bir kancayı fırlatıp elini uzattı. "Doktor sadece Yaratıcının isteğine göre hareket ederdi fakat bize kendi emirleri gibi ilettiği için ortak olduklarını düşünürdük."

Beni çatıya çıkardıktan sonra devam etti. "Bir noktada Altı'nın son güncellemesi yaratıcının bizimle işinin biteceğini gösteriyordu fakat Doktor bu kadar kolay bırakmayacaktı."

"Doktor'un nerede olduğunu bulabilir miyiz?" diye sordum, o silaha dönüştürdüğü kolunun dürbününden etrafı izliyordu.

"Kolay olmayacak. Temugin'i uyandırdıktan sonra onun indroit ordusuna hükmetmesine izin verdi." Dedi, silahını toparlarken. "Ve geri kalan tüm şehre. Temugin'i yaparken Jarvis'in klavuzuna eşitledi. Altı sadece ön programdı fakat Altı kendini şekillendirmeyi başardı. Şimdi Doktor Temugin'i, şehri ele geçirmesine karşılık ondan Altı'yı alacağına dair anlaşma yaptı."

"Bir dakika," onu kestim. "bu durumda kime güvenmiyorsun? Doktora mı, Temugin'e mi?"

Arka tarafta bir patlama daha olduğunda Po bana döndü. "İkisine de. Altı'yı hangisi alırsa alsın asla güvende olmayacak. Her zaman bir taban, iskelet program olarak kullanılacak."

Onu onayladım.

Po toparlandı. "Pekala, Luke. Bir plana ihtiyacımız var. Stark ile irtibat kurmamız gerek."

Kulaklıktan Stark'a bağlandım. "Hey Zengin."

"Problem nedir?"

"Bir plan gerekli." Dedi Po, Tony ile ortak bağlantımıza katılarak. "Doktor, Temugin ve Mandarin ile bağlantılı olan tek kişi. Eğer Jarvis ve Altı'yı kurtarmak istiyorsak önce Doktor Cook'u bulmalıyız."

"Nerede bulabileceğimizi biliyor gibisin İndroit."

Po gözlerini kıstı. "Elbette bilmiyorum, Cook onun yanından ayrıldığımda onu bulabileceğim tüm yolları kapattı. Farklı bir yol izlemeliyiz." Duraksadı. "Ve bana bir daha İndroit deme."

Tony kısık sesle güldü. "Nasıl istersen. O halde bu doktoru bulma işini size bırakıyorum. Fakat onu bulduğunuzda bana koordinat bildirin ve ben gelene kadar bir şey yapmayın."

Ben bağlantıda değildim. "Bilim insanı, bilim insanına karşı."

Po kaşlarını kaldırdı.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 12, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

HUMAN J.A.R.V.I.SWhere stories live. Discover now