HJ / BÖLÜM YİRMİ

258 15 6
                                    

Okullar ve sınavlar bittiğine göre, kaldığımız yerden devam, eh?

Tony beni ofise çağırdığında saat sabahın beş çeyreğiydi.

Benim gibi bir yarı robot için elbette uykusuzluk sorun olmamalıydı. İnsan tarafım hala uyku açlığıyla savaşırken ben kolayca bu tarz arzuları masa lambasını açıp kapatır gibi kapatabiliyordum. Bu yüzden çoğu göz ardı edilebilir duygularım bana ayak bağı olmuyordu.

Luke ve benim çoğu zaman istem dışı davranışlarımız oluyordu. O kolay kolay halledemiyor olsa da ben kolayca ipleri elime alabiliyordum. Tamamen kendi isteğime bırakarak tüm işlemi insani tarafıma bıraksam bir günüm güvenli geçer miydi, emin değildim. Luke, yanında olduğum için hayattaydı.

Ofise girdiğimde, Tony beni cam bir fincanda koyu bir kahve içerken karşıladı.

"Günaydın, efendim. Bu kadar erkenci olduğunuza göre bir şeyler bulduğunuzu varsayıyorum."

Gülerek yorgun gözlerinden biri ovdu. "Bu tavırların geçen gün hiçbir şey ifade etmiyordu Jarvis, hatırlatırım."

Üç boyutlu füze görüntüleri dikkatimi çekerken karşılık verdim. "Başka şansınız yok, efendim."

Cevap olarak sadece gülümsedi.

Füzelerin oluşum taslakları adım adım hologramlarla sıralanmışken Tony çaprazımdaki camdan masaya yaslandı. Araştırma Georgia ve benim bağlantılarımızın bir üst kademesindeydi, fakat bir sonraki aşamamız zaten bu yönde olurdu.

"Önce olanları anlatmak ister misin, yoksa direkt işe mi koyulalım?"

Tasarımı dikkatle inceleyip eksik detayları eklerken cevapladım. "Aylardır size ulaşmamın verdiği çaba nihayet rastgele bir rastlantı yüzünden cevap verdi. Eminim konuşmamız bizim için verimli geçecektir ama öncesinde füzeler hakkındaki teorilerini duymak isterim."

Cam kupasını kadeh kaldırır gibi savurup bir yudum aldı, ardından söze başladı. "O halde işe koyulalım Jarvis."

Ellerimi arkada birleştirip hazır konuma geçerken sözlerini bekledim. Analizim birkaç dakika içinde biteceğinden büyük ihtimal altı çizili detayları o zaten bana söyleyecekti.

"Birkaç ay önce beni takip eden bu füzenin basit bir düşman alarmı tehdidi varsaydım fakat geçen gece gördüğüm, şu bahsettiğiniz 'İndroit'lerden sonra, olaylar biraz daha birbirine bağlanır hale geldi.

Rastgele bir füze katmanlı olarak çalışıyor. Dördüncü katman, kaydedilen verilerin bilgilere dönüştürülerek aktarımının sağlandığı gönderici kısım." En alt katmanı önüme göndererek tüm parçaları bilgileriyle beraber açıldı.

"Üçüncü kısım verilerin verilerin onaylı olup olmadıklarını süzdüğü işlemcil kısım." o katman da dördün üzerine gelirken Tony devam etti. "İkinci katman verilerin rastgele dizilimlerini kusursuz bir sıralamaya alan depolama kısmı. Ve ilk katman tepesindeki alıcısıyla uyum içinde çalışan veri bulucu kısım."

Ben tüm katmanları kopyalayıp kısa bir analizden geçirirken Tony tüm katmanları silip füzenin dış kaplamasına döşenmiş kendini koruma ve savunma protokolünün çizelgesini çıkardı. "Burası da kendisini koruma ve olası bir saptanmada kendisini savunma mekanizmasının nasıl işlediğini gösteren ıvır zıvırlar."

Her şeyi kapatıp masasına yöneldi. "Her şeyi aldığına göre artık gerekeni yapma vakti Jarvis." Boş bardağını bırakıp yenisini doldurmak için demliğe yöneldi. "Onlardan birisine ihtiyacım var. Böylece yazılımını yeniden yapıp bizi yaratıcısına götürmesini sağlayabiliriz."

HUMAN J.A.R.V.I.SWhere stories live. Discover now