10. Söz Verme

11K 861 786
                                    

Aysel Yakupoğlu/Gün Gelir 

Arkadaşlar gecikme için kusura bakmayın. Bazen elde olmayan nedenlerle bu tür sorunlar oluyor. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim. Hiç kontrol etmeden paylaştım. Hata varsa birlikte güler ve düzeltiriz😉


Fidan'ın durumunun ciddiyetini yeni kavrayan Fırat, sessizce bir köşede beklerken kendisiyle hesaplaşmaya başlamıştı.

"Ben böyle olsun istemedim. Ben, karımı çok seviyorum. Bana ihanet etmesini kaldıramadım sadece."

Zihnine gizlice sızan vicdanı acımasızca dile geldi. Dün gece ve ondan önceki gecelerde karına ihanet eden sendin, bir kere bile ona ne olup bittiğini sormadın ki, diye düşünmeye başlayan Fırat kendini temize çıkarmak için savunmasını sesli olarak yaptı.

"Özge ile konuştuklarını kendi kulaklarınla duydun."

Vicdanın fırsat bulduğu anda tekrar tekrar yaptıklarını dile getirmesiyle birlikte ruhundaki iç çatışmadan yorulan Fırat, umutsuzca beklemeye devam etti. Uzun bir bekleyişten sonra arkadaşının kendisine doğru geldiğini görüp, ayağa kalktı.

"Murat, karım nasıl?"

"Kırığın oluştuğu kemik ve kırılma şekline belirlendi. İnsaflı davranıp fazla vurmadığın için parçalı kırık yok. Öyle bir durumda ciddi oranda kan kaybedebilir ya da enfeksiyon kapabilirdi. Doktorlar gerekli müdahalede bulundu. İki tane kaburgası kırılmış. Elinde de çatlak var. Bir süre nefes almakta zorlanacak. Gerekiyorsa bu konu ile ilgili müdahalede bulunulur."

"Ne kadar sürede kendini toparlar peki?"

"Kemik uçlarının uç uca gelmesi ile hastanın durumuna göre en az dört  ila altı haftada iyileşme gösterir. Bundan sonraki süreçte Fidan'ın çabuk iyileşmesi için beslenmesine ekstra özen gösterilmesi lazım. Kırıkların iyileşmesi yüksek enerji gerektiren bir işlemdir. Sağlıklı bir yetişkinde günlük enerji ihtiyacı 2500 kalori civarındayken, birden fazla kırığı olan ve yataktan kalkamayan bir erişkin için bu ihtiyaç 6000 kaloriye kadar çıkmaktadır."

"Sen, nasıl beslenmesi gerektiğini yazılı olarak ver. Ayşe ilgilenir."

Doktor Murat şaka mı yapıyorsun der gibi baktı Fırat'a.

"Fırat, Fidan kendine geldiği anda onunla konuşacağım. Seni şikâyet mi etmek istiyor, gerekli yardımda bulunacağım. Eve dönmek istemiyor mu, ona kalacak yer bulması konusunda yardımcı olacağım. Kusura bakma ama arkadaşlık bir yere kadar."

Fırat, olay çıkarmamak için konuşmadı. Yanından ayrılan arkadaşının arkasından sinirle baktı. Bir süre ileri geri gittikten sonra temizlik görevlisine doğru yürüdü.

"Kolay gelsin."

"Sağ olun."

"Bir hastam var. Eğer bana yardım edersen karşılığını fazlasıyla veririm."

İşin ucunda para olduğunu duyan adam gülümseyerek "Bir şey istemem, Allah rızası için elimden gelen yardımı yaparım," dedi.

"O zaman hangi konuda yardım istediğimi anlatayım. Aramızda ufak bir tartışma geçti diye karımın hangi odada olduğunu bana söylemiyorlar. Bana karımın hangi odada olduğunu bulmanı istiyorum. Bir de kimse yokken onu görmek istiyorum."

"Karı koca arasına kimsenin girmemesi lazım ağam. Şimdi yok kanunlarmış, yok kadın haklarıymış diye bir türkü tutturmuşlar. Aç değil, açıkta değiller, ama şimdiki kadınlar en ufak sorunda kıyameti koparıyor. Benim de başımda böyle bir dert vardı.  Aldım boyunun ölçüsünü."

Söz Ver (Tamamlandı)Where stories live. Discover now