7. Dul Kalmak

13.3K 870 1K
                                    

Neşet Ertaş/ Kendim Ettim Kendim Buldum


Fırat, evde bir takım sorunlar olduğunu söyleyerek aradaki küslüğe son vermelerini istemişti abisinden. Ferit, kardeşinin kendine ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine altı senedir devam eden küslüğe son verip baba ocağına geri dönmüştü. Yol boyunca kardeşinin anlattıklarını dinlerken, kardeşinin nasıl  bu kadar yoldan çıktığına anlam veremedi.

"Allah korkun yok mu senin? İki tane kadınla birlikte olmak nedir? İkisinin de rızası var mı bu duruma?"

Fidan'ın günlerdir bitmek bilmez isyanını düşünen Fırat, içini kaplayan karamsarlıkla baş etmekte zorlandı.

"Fidan, bu durumu kabullenmedi."

"O zaman neden ayrılmadınız?"

Eve yaklaşan arabayı gittikçe düşen bir hızda kullanan Fırat "Fırat, bir kadını idare edemedi mi desin millet? Ben, karımı seviyorum ve ne olursa olsun ondan boşanmayı düşünmüyorum," dedi üstüne basa basa.

"Yanlış yapıyorsun. Bir kadını zorla yanında tutmak erkekliğe sığmaz."

Aniden fren yapan Fırat, abisine öfkeyle "Buraya bana yardım et diye çağırdım seni. Bana laf söyle diye değil," dedi. Hal hatır sormak dışında konuşmalara katılmayan Hatice "Dost acı söylermiş. Abin, senin iyiliğini istiyor. Yaptığın yanlışı söylemek yerine sırtını sıvazlamasını mı isterdin?" diye sitem etti.

"Abim, beni o kadar çok düşünüyor ki yılladır arayıp sorduğu yok."

Ferit, kardeşinin yaptığı haksızlığa dayanamayıp isyan etti.

"Senin, anne dediğin kadın benim karıma fırsat buldukça şiddet uyguladı hem diliyle hem de eliyle. Hamile bir kadına vurmak insanlığa sığar mı? Bunun hesabını sorunca sen ne yaptın Fırat? Ben söyleyeyim, sen yıllardır yaptığın gibi anne dediğin, o kadını korudun. Sen, benim babamın evinden kırgın bir şekilde ayrılmama neden oldun."

Fırat, abisinin sözleri ile birlikte gün içerisinden yaşadıklarını düşündü. Fidan'a şiddet uyguladı diye annesine esip gürlememiş miydi? Demek ki insan kendi başına gelince anlıyor, diye düşünüp içten içe abisine hak verdi.

"Haklısın abi yanlış yaptım. Yıllar önce senin yaşadığını bugün bende yaşadım. Anam, Fidan'a saldırmış mutfakta. Fidan da boş durmamış."

Fırat, farkında olmadan gülümsedi. Karısının savaşçı halleri oldukça hoşuna gidiyordu.

Hatice merakla "Ne yapmış?" diye sordu. Fırat, kendine anlatılanları gözünde canlandırınca kahkaha atıp "Evin içinde bıçakla Kadriye Hanımı kovalamış ve ufakta olsa elini kesmiş. Ayşe'nin anlattığına göre korkusuz sandığımız Kadriye Hanım korkudan kendini odaya kilitlemiş," diye anlattı büyük bir keyifle.

"Fidan'la şimdiden iyi anlaşacağımıza eminim."

Karısının sözlerine gülen Ferit, "Aynı fikirdeyim" dediğinde Fırat, kaşlarını çattı. Eve girdiklerinde ortalıkta dolaşan Özge'den başka herkes kendi odasındaydı. Elinde tuttuğu tabağı sehpaya bıraktı. Ferit'e yaklaşıp "Hoş geldin Ferit abi" dedi gülümseyerek. Ferit'in kendine şaşkın gözlerle bakınca "Benim Özge" dedi. Kadriye Hanımın yeğenini hatırlayan Ferit, gülümseyerek "Genç kız olmuşsun tanıyamadım bacım nasılsın?" dedi.

"İdare ediyorum abi, sen nasılsın?"

"Seni burada gördüğüme şaşırdım. Amcan nasıl izin verdi?"

Fırat "Evli bir kadına bu saatten sonra ne diye karışacak?" dediğinde Ferit, Özge'nin parmağına baktı. Alyansın yanında kocaman bir tek taş buradayım diye haykırıyordu. Aklına kötü bir şey gelmediği için "Damat nerede?" diye sordu. Özge'nin bakışları Fırat'ı bulunca Ferit "Şaka yapıyorsunuz değil mi?" dedi hâkim olamadığı öfkesiyle.

Söz Ver (Tamamlandı)Where stories live. Discover now