4. Nispet

14.9K 969 1.7K
                                    

Zakkum-Cem Adrian/ Biraz Uyu


OY VERMEYENLER FIRAT VE ÖZGE'NİN ODASININ DİĞER TARAFINA KOMŞU OLUP UYKUSUZ KALSIN 😒 


Fidan, Özge'nin elinden tutan Fırat'a bakarken aklına gelen ihtimaller arasında evlilik ve ihanet yoktu. Özge'nin amcasının yanında sıkıntılı bir hayatı olduğunu bildiğinden dolayı Fırat'ın ve Kadriye Hanım'ın günlerdir ortadan kaybolmalarının nedeninin Özge ile alakası olduğu düşündü. Amcası kıza ne yaptı acaba, diye düşündü içinden. Endişeli bir şekilde adımlarını ileriye doğru attı. Kendine bakan kadınla adamın önünde durdu.

"Özge, iyi misin?"

Fidan'ın kendine endişeli gözlerle bakmasına dayanamayan kızın ağzından inilti dolu bir ses çıktı. Bu sesi duymak genç kadını daha da endişelendirdi. Güven vermek maksadıyla elini usulca Özge'nin koluna koydu.

"Fırat, Özge iyi mi? Nesi var?"

"Özge'yle evlendik. Kimseye duyurmadan alelacele oldu, ancak en baştan dini nikâhı yapmıştık zaten. Sadece resmi nikâh kalmıştı geriye. Bebek olunca da daha fazla beklemek adına hemen evlendik..."

Fidan, duyduklarını ve gördüklerini anlamlandırmaya başladı Fırat'ın ağzından çıkan her kelimeyle birlikte.  Kalbinde oluşan acıyı iliklerine kadar hissetti. Öylesine şaşkındı ki ağzını açıp tek kelime edemedi. 

Fidan'ın duygu geçişlerini anbean takip eden Fırat, kadının çaresizliğine karşı tepkisiz kaldı. O an onun için önemli olan tek kişinin elini kız sanki kaçacakmış gibi daha da sıkı tuttu. Hemen ardından da zehirli kelimeleriyle bir zamanlar asla canını yakmam dediği kadının canını yakmaya devam etti.

"Özge'yi incitecek en ufak..."

Kendini dış dünyaya tamamen kapatan Fidan, aniden bastıran gözyaşları yüzünden karşısında acımasızca konuşan adamı bulanık görmeye başladı. İç sesi genç kadına bilmesi gerekenleri fısıldadı usulca. Duyduklarını anlamlı cümlelere çevirdi. 

Söz veriyorum demek ne kolaymış. 

Yalancılar kadar dürüst insanlarda tutamayacağı sözler verirmiş. 

Tutamayacağın sözleri vermek için ağzını açıp kapaman yeterliymiş bu dünyada. 

Bana söz veren can yoldaşım dediğim kocam da bana verdiği sözleri oldukça kolay bozdu.

Kısır olduğunu bir kez bile yüzüne vurmadığım adam şimdi karşımda çocuğunu taşıdığını söylediği yeni karısının elinden tutmuş bana açıklama yapıyor, peki ya ben ne yapıyorum?

Ne yapıyorsun Fidan?

Aciz bir kadın gibi sana ihanet adamın karşısında ağlıyorsun... Fidan içinden kendi kendine konuşmaya devam ederken Fırat'ın istek listesine sürekli yeni maddeler eklendi.

"Evde kavga istemiyorum. Beni duydun mu Fidan? Eğer ..."

Fidan'ın kendisini dinlemediğini fark eden Fırat ya sabır dercesine derin bir nefes aldı. Kadriye Hanım ise oldukça sinirli bir şekilde olaya dahil oldu.

"Oğlum yeter artık. Kız darlandı farkında değil misin? Hamile karını daha ne kadar ayakta tutacaksın? Özge'nin dinlenmesi gerek."

"Ana, bir dur Allah aşkına."

Yaşadığı hayal kırıklığının getirdiği yıkımdan dolayı Fidan, düşüncelerinin içinde kaybolmuş vaziyetteydi. Abisinin adını kimselere duyurmadan zihninde defalarca kez sayıkladı. 

Söz Ver (Tamamlandı)Where stories live. Discover now