Hoofdstuk 56

141 5 0
                                    

*vrijdag 12 september.....*
Het is vrijdag vier dagen later en gisteren hebben we weer voor het eerst getraind. Iedereen was kapot na de training, dus we hebben nog wat te doen voor de aankomende wedstrijd. Ook zijn de poules bekend en wij zitten in poule G met: King David School uit Manchester, St. Edward's college uit Liverpool en Guilsborough Academy uit Northampton. De eerste wedstrijd is thuis tegen St. Edward's College op zondag 19 oktober en op precies dezelfde datum wordt er ook gespeeld in Northampton (dus Guilsborough vs King David). We spelen dan zes weken achter elkaar (tot 23 november) voor de poulefase en als we doorgaan spelen we op 11 januari voor de achtste finale. Gelukkig zijn we niet bij Comenius geloot, maar als zij ook doorgaan, kan het zijn dat we in de volgende ronde al tegen ze moeten en dat hopen we dus niet. Elke ronde wordt er opnieuw geloot, dus je kan tegen iedereen die door is gegaan komen (behalve degene bij wie je in de poule zat). Het 1e uur is net afgelopen en dat betekent dat Niek, Stefan en ik ons plan het aankomende uur gaan uitvoeren. Met zijn zessen lopen we naar B30 (het lokaal van Klomp) en lopen dan meteen door naar zijn bureau waar hij aan zit. 'Meneer gisteren zijn we bij muziek het 8e uur ons blaadje vergeten en die hebben we nodig, want anders kunnen we niet verder met ons project. Het enige ding is dat lokaal A31 het 2e uur altijd op slot zit, dus zouden we uw pasje mogen gebruiken om het lokaal te openen?' Vraagt Stefan. 'Oh dat is wel vervelend. Hier heb je mijn pasje en raak hem alsjeblieft niet kwijt.' Zegt hij lachend. We knikken en dan lopen we het lokaal uit. We hebben alles maar meegenomen voor de zekerheid. Al snel zijn we bij lokaal A31 en maakt Stefan het lokaal open. 'Oké laten we meteen in die kast kijken, want zo besparen we tijd en gaat Klomp geen rare gedachtes krijgen.' Zeg ik. De jongens knikken en dan lopen we naar de kast toe. Niek houdt het pasje voor het slot en hij draait open (het zijn dezelfde sloten als die wij bij onze kluisjes hebben, alleen kunnen de leraren ze alleen met hun pasjes openmaken). En ja hoor, bovenop ligt de brief. Ik gris hem eruit en dan haal ik het blaadje er meteen uit. Hij was gelukkig al opengemaakt, dus zou het niet veel opvallen. Wanneer ik het blaadje heb opengevouwen, begin ik het voor te lezen aan Niek en Stefan.

Beste Matthijs,
We willen over twee weken de geheime kamer weer betreden, maar dan wel na schooltijd, zodat de leerlingen ons niet kunnen zien. De sleutels liggen goed opgeborgen op twee verschillende plekken (A-verdieping en B-verdieping). We zeggen het lokaal niet, want deze brief kan in verkeerde handen vallen en dat moeten we niet hebben. De plattegrond ligt gewoon in mijn (Caroline) postvakje. Zo weten we dat alleen de docenten erbij kunnen, maar die zitten niet in mijn postvakje. Als we elkaar weer zien, spreken we de precieze datum af. Hopelijk is deze brief goed aangekomen en stuur je ons een iets terug.
Groetjes Caroline en Jan

'Top we weten nu al waar de plattegrond is en dat er twee sleutels zijn. Het enige dat we nu weten over die sleutels is dat er één op de A en de andere op de B-verdieping ligt.' Zegt Stefan blij. Ik maak een foto van de brief en stop hem dan netjes terug in de envelop. Dan doe ik hem in de kast terug en doet Niek hem weer op slot. 'Oké we gaan nu kijken of er niemand bij de postvakje is en dan halen we hem eruit met het pasje van Klomp. We brengen het pasje terug naar Klomp en zeggen dat we wat moeten doen in de mediatheek. Daar kopiëren hem en dan doen we de originele versie weer terug in haar postvakje. Ook deze foto printen we uit, zodat we geen bewijs hebben op onze telefoons.' Zeg ik. Ze knikken en dan lopen we het lokaal uit. Stefan doet de deur weer op slot en geeft mij dan het pasje. Dan lopen we naar rechts naar de receptie en daar zit gelukkig niemand. Ook is er niemand in zicht in de lerarenkamer en dan beginnen we te zoeken naar Schenk haar postvakje. Opeens komt meneer Schot (Engels docent) de lerarenkamer uitlopen en vraagt dan:' Elize, Niek en Stefan wat zijn jullie aan het doen?' 'We moeten wat in mevrouw Schenk haar postvakje doen en we zijn hem nu dus aan het zoeken.' Zegt Stefan. Hij knikt en loopt dan door. Wanneer hij uit zicht is, hebben we het gevonden en maak ik hem snel open. Er ligt een opgerold papier in, dus dat moet hem zijn. Heel snel haal ik hem eruit en dan sluit ik het ook. Weer binnen 5 sec is hij op slot en lopen we weg. We racen naar het lokaal van Klomp en geven zijn pasje weer terug en zeggen dat we wat moeten kopiëren in de mediatheek. In de Mediatheek kopiëren we eerst de plattegrond drie keer en dan drukke we de foto ook nog drie keer af. Van die twee dingen doen we er alle drie één in onze rugzakken. Daarna rollen we de plattegrond weer precies zo op en rennen we naar beneden. Ik doe de plattegrond erin zoals ik het normaal zou doen en hij belandt precies weer tegen de rechte zijkant aan. Binnen 10 min zijn we weer in het lokaal en daar haal ik mijn MacBook tevoorschijn. Als we studieles hebben, neem ik hem altijd mee. Liam had een mail doorgestuurd en die moest ik bekijken. Als hij is opgestart, ga ik naar mijn mail en log daar in. Inderdaad staat daar een mail die Liam heeft doorgestuurd en ik open hem. Het is een mail van Simon.

One Direction ~ Mijn grootste nachtmerrie komt uit Where stories live. Discover now