Hoofdstuk 55

149 5 0
                                    

*maandag 08 september....*
Vandaag is de dag dat we de videoclip van Kiss You gaan schieten in mijn school. We hebben er echt zin in en dat komt gelukkig goed uit. We zijn al op school en nu wordt het programma voor de dag doorgesproken. Als hij klaar is zegt Timo (de regisseur):' oké 1D jullie gaan de make-up in en alles en dan ga ik hier iedereen de instructies geven voor het eerste gedeelte dat we gaan opnemen.' We knikken en lopen dan met Louise mee naar een lokaal. 'Jullie kleding ligt al klaar en wanneer je klaar bent ga ik jullie een beetje fatsoeneren.' Zegt Louise. We knikken en pakken dan onze setjes. Iedereen heeft een zwarte broek. Harry heeft een leuk blouseje met een printje, Louis heeft een trui, Niall heeft ook een blouse maar met korte mouwen (Harry met lange), Liam heeft een t-shirt met een bomberjack en ik heb een zwart-witte hoodie met een zwarte bomberjack. Natuurlijk heb ik mijn witte Nike air force 1 aan. Wanneer iedereen helemaal klaar is, lopen we naar de aula. Als eerste gaan we in de aula het nummer Kiss You helemaal zingen, zodat het lijkt als of we een concert in de aula geven. Natuurlijk wordt dat gefilmd en dat komt dan steeds in kleine stukjes terug in de videoclip. In de aula krijgen we van Paul onze in-ears en van Timo nog wat aanwijzingen. Dan wordt er afgeteld en beginnen we met het opnemen van het eerste gedeelte.

Als we een uur later klaar zijn met het opnemen in de aula en met de intro van de hele videoclip is er een pauze van driekwartier. Om even een korte samenvatting van de intro te geven: ik kom met Niek en Stefan het schoolplein op gefietst en dan lopen we naar binnen. We meeten dan binnen met de rest van onze vriendengroep en dan lopen we naar de kluisjes. Om ons heen doen de andere leerlingen alsof het een "normale" schooldag is. Daarna lopen we met zijn allen naar het goede lokaal (A20) en gaan daar op onze plaatsen zitten. Meneer Klomp begint dan wat uit te leggen en ik ga dan propjes naar hem schieten en dan begint de intro van het lied. Noah, Levy, Stan en Jake zitten nu dus bij ons in de klas, terwijl dat natuurlijk niet in het echt is. Niek, Stefan en ik hebben van iedereen afstand genomen, zodat we over de geheime kamer kunnen praten zonder dat mensen ons opmerken. 'Oké wat we dus tot nu toe weten, is dat we dus een sleutel en plattegrond moeten zoeken. Die liggen dus op plekken opgeborgen waar we niet snel zullen zoeken.' Somt Stefan op. Niek en ik knikken en dan oppert Niek:' maar ze moeten natuurlijk wel op plekken liggen waar zij alle drie goed bij kunnen, want anders valt het heel erg op als ze ze gaan pakken. Maar één ding: weten we wel zeker dat ze op school zijn?' 'Dat moet haast wel. Giesberts vroeg zo van:' ja waar is de plattegrond en de sleutel?' Als ze niet op school hadden gelegen had Bosselaar sowieso geantwoord van ja die liggen bij mij thuis opgeborgen of zo, maar hij zei juist van:' op plekken waar ze niet snel zullen zoeken.' Antwoord ik.

POV derde persoon
Wat de drie vrienden alleen niet weten, is dat de zeven andere van hun vriendengroep ze van een afstand aan het begluren zijn. Ze zijn nieuwsgierig, want er is zeker weer iets aan de gang. Noah zegt tegen de rest:' en toch vraag ik me echt af wat ze daar aan het bespreken zijn. Waarom vertellen ze niks aan ons?' Hij kijkt zijn vrienden hopeloos aan hopend dat zij een antwoord weten op zijn vragen. Alleen niemand kan hem een antwoord geven. Allemaal weten ze niet wat er gaande is tussen hun drie beste vrienden en waarom ze het geheim houden voor hun. 'Je weet hoe ze zijn Noah.' Antwoord Julie, terwijl ze hem aankijkt. 'Waarschijnlijk zijn ze weer achter iets gekomen en willen ze het graag oplossen en kunnen ze ons daar niet bij gebruiken, omdat het te veel op zal vallen.' Maakt ze haar antwoord af. Iedereen knikt, omdat ze weten dat het de waarheid is. Zo zijn Niek, Stefan en Elize nou eenmaal, dat wisten ze al vanaf het moment dat ze ze hadden ontmoet. Ze weten ook allemaal dat Niek, Stefan en Elize ze nooit in gevaar willen brengen. Na nog even gekeken te hebben, besluiten ze de jongens van One Direction op te zoeken. Eigenlijk hopen ze dat de vier jongemannen antwoorden kunnen geven op hun vragen. Als ze Liam, Louis, Niall en Harry hebben gevonden, gaan ze bij hun aan tafel zitten. Heel even is er een ongemakkelijke stilte, maar zoals gewoonlijk verbreekt Louis die meteen. 'Ik voel me weer net een puber die op school zit zeg.' Liam antwoord daar weer meteen op:' je bent nog een puber Lou.' Iedereen moet daardoor lachen en dan vraagt Jørn aan de vier mannen:' weten jullie misschien of Niek, Stefan en Elize iets aan het doen zijn of zo?' Alle vier kijken ze de zeven pubers aan met een vragende blik. Uiteindelijk is Niall degene die antwoord geeft op hun vraag. 'Niet dat wij weten, maar als er iets is zeggen ze dat wel tegen jullie. Maak je geen zorgen en misschien zijn ze wel dingen aan het doen waar je niks mee te maken wilt hebben, want ja soms doen ze echt dingen waarvan wij denken van: oké wtf.' Iedereen begint weer te lachen, want ja ze begrijpen de vier mannen wel.

One Direction ~ Mijn grootste nachtmerrie komt uit Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu