Hoofdstuk 16

541 55 9
                                    

Ze heeft weer wat kleur op haar gezicht en zegt: ‘Wat is er gebeurd?’ Vol ongeloof voel ik weer even aan haar voorhoofd, maar ze heeft weer een normale temperatuur. Ook ziet er niet meer slap of ziekjes uit. Wat gek?

POV Alicia

Verdwaasd kijk ik naar Jonah. Hij trekt zijn wenkbrauwen op en schudt daarna even verward met zijn hoofd. ‘Waarom kijk je zo verbaasd, Jo?’

‘Uhm, weet je dat dan niet? Je hoorde niks meer, je kon niet meer praten, je zag bleek en was bloedheet en toen stond je uit het niets op en deed je alsof er niks aan de hand was!’

Huh? Ik weet helemaal niks meer! What the…

‘We moeten maatregelen nemen.’ Zegt Jonah standvastig en staat op.

‘Wat wil je gaan doen dan?’

‘We ga- ‘ hij wordt ruw onderbroken door de deur die open wordt gezwaaid.

‘Snel! Verzamelen in de gameroom! We worden aangevallen!’ roept een meisje die erg paniekerig kijkt.

‘Door wie?!’ schreeuw ik nog naar haar, maar ze is al weg.

Snel sta ik op en ren naar de deur.

‘Kom! Spring op m’n rug!’ roept Jonah en hij wuift dat ik naar hem toe moet komen. Oh ja, hij is natuurlijk veel sneller dan ik. Snel ren ik naar hem toe en spring op zijn rug. Ik grijp me stevig vast en binnen zo’n 10 seconden staan we in de gameroom. Het is er al erg druk en rumoerig.

‘Oh my god, Jonah. Zouden het die creepy vampieren zijn? Van de andere stam?’ bang kijk ik hem aan.

‘Ik hoop het niet...’ Hij trekt me beschermend in een knuffel. ‘Maar het komt goed. We zijn hier veilig.’ Ik betwijfel het, maar ik hou m'n mond.

‘Attentie, attentie! Stilte graag!’ roept Henrik die klunzig op een van de tafels staat met een luidspreker in zijn hand.

Het geroezemoes wordt steeds minder tot het helemaal stil is.

‘Zoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben…’ hij slikt even, ‘worden we aangevallen. Het is de voor ons zo gevaarlijke stam vampieren. We doen er alles aan om veilig te blijven en om hun weg te jagen. Maar dat is heel moeilijk.’

Er klinkt gejoel uit de zaal.

‘Jongens, als we allemaal kalm blij- ‘ . Hij word onderbroken doordat er iets – of iemand – hard op de deur slaat, maar het komt niet van onze kant. Dat betekent dat de vampieren daar achter de deur staan! Oh nee!

Het gebonk wordt steeds harder totdat we gekraak horen. De deur gaat het niet lang meer houden!

‘Iedereen, evacueer naar de kelder!’ schreeuwt Henrik boven de herrie uit. Via de gameroom kan je namelijk via een luik in de grond ook in de kelder komen. Vraag me niet waarom dat luik precies in de gameroom staat, maar dat ik niet ons grootste probleem op dit moment! De deur houdt het niet langer meer op deze manier!

Gillend rent iedereen naar het luik toe, voordringend en elkaar aan de kant duwend. Wauw… blijkbaar ieder voor zich? Nou, ik niet hoor! Ik klamp me zo hard aan Jonah vast als ik kan.

‘Kom!’ word ik uit mijn gedachten gerukt. Het is Jonah. ‘Kom! De deur begeeft het zo!’ ik word meegetrokken richting het luik. Als we er naast staan zegt Jonah dat ik er als eerste in moet. ‘Nee, ga jij nou maar als eerste!’ roep ik terug. Hij weigert en staat erop dat ik als eerste moet. Pff, wel lief hoor, maar zo eigenwijs. ‘Kinders, ga nu het luik in!’ roept Henrik in ons oor. Pff, meteen doof.

Ik klim snel het luik in, maar als ik halverwege ben, begeeft de deur het. Er komen zo’n vijftien vampieren binnen stormen. Wow! Die zijn eng! En … is dat niet die vampier die mij bijna had gebeten? Ik verstijf terwijl ik nogsteeds op het gammele trappetje sta.

‘Alicia! Ga nou!’ hoor ik. De vampieren komen steeds dichterbij en ik kan niet bewegen. Ik mijn ooghoek merk ik dat Jonah en Henrik het gat maar inspringen aangezien ik het trappetje nog steeds bezet hou.

Ik word naar beneden getrokken en het luik wordt snel gesloten. Ik val in Jonah’s armen en plotseling moet ik hard huilen.

‘Shhtt’ sust hij me. Hij aait over m’n haar. Ik knijp zijn shirt samen in mijn vuist. We strompelen naar de muur en we gaan er tegenaan zitten. Ik laat mijn hoofd op zijn schouder rusten. Henrik rent paniekerig naar één van de leerlingen toe. ‘Kun jij misschien hun gedachten lezen? Of werkt dat niet bij een andere stam? Probeer snel!’ zegt hij tegen de leerling.

POV Nate

‘Kun jij misschien hun gedachten lezen? Of werkt dat niet bij een andere stam? Probeer snel! Zegt Henrik tegen me.

‘Ik zal het proberen meneer,’ antwoordt ik beleefd. Ik leg mijn vingertoppen tegen mijn slaap aan en sluit mijn ogen. Pff dit is moeilijker dan ik dacht. Ik zie vlagen van beelden. Een grote kamer, een deur, het bos, bomen, herten, onze school (?), onze gameroom en nu zie ik dat ze naast het luik staan. Ik zie… een meisje. Hé, is dat niet dat nieuwe meisje? Heet zei niet Alicia?

Opeens valt het muntje. Ze willen haar ontvoeren! Verschrikt kijk in naar Henrik.

 ‘Ze komen hier voor iemand.’ Ik slik. Ik zoek om me heen of ik Alicia kan vinden. Daar, ze zit op te grond tegen de muur aan naast Jonah. Bang kijkt ze me aan.

‘Ze komen voor Alicia.’

----------------------------------------------

Helloooooo! :D

Wat vinden jullie ervan? Waarom denken jullie dat ze voor Alicia komen?
Laat het me weten in de comments!

Vote&comment!

This school changes everything.Where stories live. Discover now