Hoofdstuk 11

746 51 4
                                    

Zijn ogen worden nóg roder, voor zover dat nog kon.

‘Jonah, je maakt me bang,’ piep ik.

Opeens hoor ik leerlingen praten en de stemmen komen steeds dichterbij.

Snel laat Jonah me los als Fiona naar me toe komt.

‘I-ik moet gaan,’ zegt hij en rent in vampiersnelheid weg.

Ik blijf verbijsterd achter met nog steeds grote ogen van angst.

‘Lies!’ roept Fiona blij als ze me ziet. Maar als ze m’n bange gezicht ziet zegt ze: ‘wat is er met jóu gebeurd?’

‘Uhmm, niks hoor’ stotter ik. Ik slik. Nu maar hopen dat ze niet door gaat vragen.

‘Volgens mij is er dus wél wat gebeurd, kom’ ze trekt me mee en we lopen zwijgend naar onze kamer. We ploffen op haar bed neer en Fiona kijkt me bezorgd aan.

‘Dus, wat is er nou gebeurd?’ dringt ze aan.

Even twijfel ik. Zal ik het vertellen? Dan besluit ik het toch maar te doen. Misschien kan ze me wel helpen?

‘Ja ja vertel nou maar, en tuurlijk kan ik je helpen’ ze tovert een medelevende glimlach op haar  gezicht.

‘Wow, wat?’ verward schud ik even mijn hoofd.

‘Oja, vergeten te vertellen. Mijn vampierkracht is dat ik gedachten kan lezen. Maar wees niet bang dat ik nu al je geheimen ofzo weet, want ik kan het ook ‘uitzetten’. Maar we gaan niet van onderwerp veranderen, dus go ahead.’

‘Oké, nou na de mededeling dat we niet meer in het bos mogen komen en dat jullie dus mensenbloed uit zakjes moeten gaan drinken nam Jonah me mee naar de toen nog verlaten gang en zijn ogen werden heel eng rood en hij zei dat hij het niet zou volhouden en dat hij gek gaat worden en toen kwam jij en ging hij snel weg’ vertel ik in één ademteug.

‘Oh nee…’ Fiona’s gezicht wordt nóg bezorgder.

‘Wat? Vertel nou!’

‘Oké, Alicia, niet meteen bang gaan wegrennen, maar dit is belangrijk. Dus luister goed.’ Ze neemt een hap adem en gaat dan vertelt dan verder. ‘Sommige vampiers kunnen beter tegen mensenbloed dan anderen. Hiermee bedoel ik dat sommige vampiers minder snel moordlustig worden als ze mensenbloed drinken dan anderen. Daarom drinken sommige vampiers ook alleen maar dierenbloed, meestal hertenbloed. Ik kan goed tegen mensenbloed, dus daarom schrok ik ook niet zo van de mededeling van Henrik, maar Jonah daarentegen…’ ze schudt haar hoofd even.

‘Wat is er met Jonah?’ vraag ik ongeduldig.

‘Jonah kan daar dus niet zo goed tegen.’

~

Fiona en ik besloten even om naar de gameroom te gaan voor wat ontspanning, nadat ik me natuurlijk kapotschrok. Dus nu zitten we op een van de superzachte banken tv te kijken. Op de achtergrond staat een gezellig muziekje op en er zijn allemaal medestudenten die gezellig aan het kletsen zijn of aan het gamen zijn. Dit alles maakt mijn humeur iets beter. Toch blijf ik steeds denken aan wat ik net te weten ben gekomen. Over Jonah, en over wat hij zei. Het is van groot belang dat je snel transformeert, dan ben je veiliger. Ik krijg rillingen.

Fiona kijkt even opzij. ‘Gaat het?’

‘Mwah.’ Natuurlijk gaat het niet. ‘Fi?’

‘Hmm?’

‘Klopt het dat ik in gevaar ben? Met al die moordlustige vampiers om me heen?’

Ik zie dat ze slikt. ‘Nou, je bent wel de enige mens en sommige vampiers kunnen niet goed tegen mensenbloed. Dus eigenlijk, ik wil je niet bang maken, ja je bent wel in gevaar.’

Zo. Die kwam hard aan.

‘Maar ik sla al die gekken in elkaar als ik merk dat ze je willen bijten.’ Ze tikt met haar wijsvinger op haar hoofd. ‘Ik kan gedachten lezen weet je nog?’

Dit stelt me niet echt gerust. Opeens wil ik naar Jonah. Ik weet niet waarom, en ik weet dat het gevaarlijk voor me is maar toch wil ik z’n chocoladebruine ogen zien, z’n leuke krulletjes. Wow, wat dacht ik nou? Oké volgens mij begin ik hem leuk te vinden.

‘Fi, ik ga even wat rondlopen.’

‘Is goed, bye’

Jonah liet me ooit zijn kamer zien en zei dat ik altijd naar hem toe kon gaan. Dat ga ik nu dus ook doen, ookal weet ik niet of zijn uitspraak nu nog geldt. Snel loop ik de brede trap naar boven op, en loop richting zijn kamer.

Als ik voor z’n deur sta, haal ik één keer diep adem en net als ik op de deur wil kloppen, gaat deze met een grote zwaai open. En weer, voor de zoveelste keer, schrik ik me dood.

--------------------------------------------

Weer een hoofdstuk! Wat vinden jullie ervan?

Comment & votee 

This school changes everything.Where stories live. Discover now