SORU-CEVAP (DERİN,GECE)

2.6K 104 297
                                    

DERİN'DEN

Sence Gece'yle süper ikili olur musunuz?

-Gece'ye bağlı.

Pelin'e ne yapmayı düşünüyorsun?

-Büyük ihtimalle öldürmeyi.

Gece'ye sadece kendi çıkarın için mi yardım ettin? Yoksa gerçekten onun için üzüldün mü?

-Gece'yi bu işin içine katmak bana büyük bir çıkar sağlamaz. Hatta onun çıkarı benden daha fazla. O olmadan da ben Pelin'i bitirebilirim. Ama o ben olmadan yapamaz. Üzülme konusuna gelirsek: çok fazla yalnız olduğunu hissettim. Yalnız hissetmek berbat bir şey. Üstelik ailen hayattayken yalnız olmak... Ailenin hiç olmamış olmasından daha kötüdür eminim.

Kubilay'a aşık mı oldun?

-Daha önce aşık olmadığım için aşık olup olmadığımı nereden anlayacağımı bilmiyorum.

Kubilay mı, Mert mi?

-İkisini neden karşılaştırıyoruz?

Kubilay'a aşık mısın?

-Onu bazen öldürmek istiyorum. Bazen de ölecek diye kalbime ağrılar giriyor, midem bulanıyor düşünmekten. Herkesin karşısında dimdik dururken onun karşısında aptal gibi hissediyorum. Bu yüzden kendimden nefret ediyorum. Sonra kendimden nefret etmeme sebep olduğu için ondan da nefret ediyorum. Sonra yine öldürmek istiyorum.

Derin neden yetimhaneye düştü? Ailesi ölmüş mü, yoksa kendileri mi bırakmışlar?

-Ailemi hiç tanımadım. O yüzden ailem diye bir kelimeyi telaffuz etmek bile bana tuhaf geliyor. Kendimi bildim bileli yetimhanedeydim. Beni doğuran kişinin beni neden doğurduğunu anlamıyorum. Madem istemiyordu aldırabilirdi. Ben olsam öyle yapardım.

Hiç yakın bir kız arkadaşın yok mu? Daha önce olmadı mı?

-Kızlarla anlaşamıyorum. Her zaman senden daha iyi olma çabasındalar. Hiçbir zaman gerçekten samimi olduklarını da düşünmüyorum. Bu yüzden de girdiğim ortamlarda kız grupları tarafından pek hoş karşılanmıyorum.

Şimdiye kadar en büyük pişmanlığın ne oldu?

-Mert'le olan sınırları aşmak.

Kaba ve itici davranınca güçlü göründüğünü mü sanıyorsun?

-Kaba ve itici davrandığımı düşünmüyorum. Sürekli aşağılanarak büyüseydin sen de kendini kimseye ezdirmemeyi öğrenirdin. Ayrıca bu gibi davranışlar model alarak öğrenilen şeylerdir. Sizin tabirinizle bugüne kadar kimse bana "kibar" davranmadığı için belki de öyle davranamıyorumdur.

Mert'le nasıl tanıştın?

-Yetimhaneden kaçtığımız bir gün Seko'yla planladığımız ilk soygunumuzu yapacaktık. Tabii o zamanlar acemiyiz. Mert'se baya ustalaşmıştı. Beceriksiz bir şekilde bir benzin istasyonu soymaya niyetlenmiştim. Ben yalnızdım ve kasiyer beni ciddiye almıyordu. Elime bir kelebek almıştım ve tutarken elim titriyordu. O sırada Mert de oradaydı, uzaktan gülerek beni izliyordu. Gülmesi sinirimi bozmuştu ve aynı zamanda dikkatimi dağıtmıştı. Bir süre izledikten sonra kasiyerin kasanın altındaki silaha uzandığını görmüş, ben fark etmemiştim. Sonunda izlemeyi bırakıp benim başarısız soygun girişimime engel oldu ve benim yerime kasiyeri etkisiz hale getirip soygunu yaptı. Sonra oradan kaçmam için yardım etti. Seko zaten dışarıda arabada bekliyordu. Arabaya bindiğimizde Seko'ya sorun olmadığını söyledim. Sonra da soygun yaptığımız parayla diğer gün sabahtan akşama kadar lunaparkta eğlendik. Çocukluk işte. Keşke şimdi de yaptığımız vurgunlarla lunaparkta eğlensek.

ÇETE SAVAŞLARIWhere stories live. Discover now