15. Какво криете там?

3.3K 127 26
                                    

След като вече официално съм в мафията, започнах да тренирам по-усърдно за мисиите. Теса и Джонсън ми помагаха доста. Може да се каже, че с тях съм най-близка. Изпуснах доста от училище и не знам как да лъжа Райън вече.

Днес трябваше да отида на училище вече. Цяла вечер се подготвях за разпита на Райън. Дано да повярва на лъжите, които съм измислила.

Приготвих се за училище и слязох долу. Влязох в кухнята и си направих сандвич. Изядох го и излязох от къщата. Качих се в колата си и потеглих към училище. След половин час паркирах на паркинга и слязох от колата си. Заключих я и се запътих към входа на сградата. Влязох вътре и започнах да вървя по коридора, докато не стигнах до чкафчето си. Отключих го и оставих нещата си. Взех учебниците по история и затворих шкафчето. Обърнах се и видях Райън да се подпира на шкафчетата.

-Господи, Райън! Изплаши ме!-казах и той ме погледна сериозно.

-Къде беше, по дяволите? Защо не си вдигаш скапания телефон и защо не идваше на училище?-попита изнервено.

-Аз...бях болна.-отговорих.

-Така ли? Тогава защо, когато идвах до вас да те видя, нямаше никой?-повдигна вежди и скръсти ръце.

-Ъм... бях в болницата.-казах несигурно. Какви ги говоря?

-И защо беше в болницата?-попита отново.

-Защото... се натрових. С татко си бяхме поръчали китайско и...да.-засмях се нервно.

-И две седмици беше в болницата?-повдигна едната си вежда и аз кимнах.-Криеш нещо от мен и аз ще разбера какво е.-присви очи и ме посочи. Звънецът би и се насочихме към стаята. Седнахме на местата си и учителката влезе.

-Здравейте, ученици! Надявам се да сте се подготвили за контролното.-каза тя и аз подскочих. Контролно ли? Какво контролно? Аз не съм подготвена.

-Защо не ми каза, че ще правим контролно?-обърнах се към Райън.

-Ако си вдигаше телефона щеше да разбереш.-отвърна той без да ме поглежда. Какво ще правя сега?

Госпожата мина по чиновете и остави листовете с въпросите. Написах името си и започнах да чета въпросите. Мамка му, нищо не знаех! Ще играя на тото. Дано да хвана 3.

Часовете свършиха и с Райън излязохме от училището. Отидохме до колата ми и аз съблякох якето си. Райън пиеше вода и изведнъж я изплю. Погледнах го объркано.

He is the devil Where stories live. Discover now