Κεφάλαιο 26ο

492 61 75
                                    


𝐸𝓁𝑒𝒶𝓃𝑜𝓇


Η Έλενορ χτυπούσε νευρικά το τιμόνι του αυτοκινήτου της εδώ και μισή ώρα και αναπηδούσε κάθε φορά που άκουγε ειδοποίηση στο ασύρματο της. Ακόμα κι αν ήταν μεσημέρι Τετάρτης η πόλη ήταν ως συνήθως γεμάτη, ακόμα και στην απομακρυσμένη οδό που βρισκόταν το αμάξι της αστυνομικού. Όσο κι αν λάτρευε την Νέα Υόρκη πολλές φορές την εκνεύριζε που έπρεπε να βρίσκεται μέσα στον κόσμο εν ώρα εργασίας ακόμα κι αν αυτόν προσπαθούσε να προστατεύσει. 

Πέρασε το χέρι της μέσα από τα μαλλιά της και ήπιε τον τρίτο καφέ και εκείνη την μέρα ακόμα κι αν η γιατρός που της είχε δώσει χάπια για τον ύπνο της είχε απαγορέψει να πίνει. Όμως η Έλενορ αγνόησε αυτή της την συμβουλή μαζί με τις οδηγίες για το πόσα έπρεπε να καταναλώνει κάθε βράδυ. Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν οι πιο αγχωτικές μέχρι τώρα στην καριέρα της στο Σώμα και χρειαζόταν όσο περισσότερο ήρεμο ύπνο μπορούσε να πάρει. 

Αυτό κυρίως επειδή η Αχμάρ είχε αποφασίσει να βάλει εν ενεργεία το σχέδιο που αφορούσε την Αμέλια και τις κάμερες στο γραφείο του Ιθούριελ. Οπότε είχαν περάσει τις τελευταίες μέρες καταστρώνοντας μία επιχείρηση που θα εξασφάλιζε οπτική επαφή στο γραφείο ενώ παράλληλα κρατούσε την Αμέλια ασφαλή. Ο,τι βέβαια κι αν σκαρφίζονταν η Έλενορ έβρισκε σε αυτό ένα σενάριο στο οποίο μπορούσαν όλα να πάνε λάθος και η κοπέλα να καταλήξει νεκρή. Η αντίδραση της προφανώς δεν άρεσε στην ανώτερη της όμως της Έλενορ δεν της καιγόταν καρφί καθώς είχε αρχίσει να χάνει κάθε σεβασμό που είχε κάποτε για την αρχιφύλαξ. 

Μετά από πολλές προσπάθειες είχαν καταλήξει σε ένα, είχαν προετοιμάσει την Αμέλια και θα το υλοποιούσαν σε δύο μέρες από τώρα που είχαν πληροφορηθεί πως θα έφτανε η νέα παραγγελία του Ιθούριελ. Η Έλενορ είχε περάσει περισσότερες ώρες από ποτέ στην Καθολική Εκκλησία τις δύο τελευταίες Κυριακές να προσεύχεται όλα να πάνε καλά. 

Εκτός από άγχος που της είχε προκαλέσει αυτή η υπόθεση, επηρέαζε και την επίδοση της στις υπόλοιπες που είχε αναλάβει τις οποίες της έλυνε πιο αργά εφόσον ασχολούνταν περισσότερο με του Ιθούριελ. Δεν το είχε παρατηρήσει κανείς βέβαια εκτός από εκείνη που είχε μανία με το να σημειώνει τις ημέρες που θα τις έπαιρνε για να λύσει διάφορες υποθέσεις. 

Εκείνο το μεσημέρι μόλις είχε τελειώσει την ανάκριση σε μία από τις καινούριες της υποθέσεις και ήταν έτοιμη να επιστρέψει στο τμήμα την στιγμή που από τον αστυνομικό ασύρματο του αυτοκινήτου της πήρε μήνυμα από τα κεντρικά. Απ' ότι φαινόταν δύο καταζητούμενοι από την Βαλτιμόρη που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές έξι εβδομάδες πριν, είχαν εντοπιστεί στην Νέα Υόρκη και είχαν ξεκινήσει ένα ανθρωποκυνηγητό. 

Πριν σβήσουν τ' αστέριαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα