Κεφάλαιο 25ο

507 61 32
                                    


𝒜𝓂𝑒𝓁𝒾𝒶


Η Αμέλια ήταν παιδί της πόλης από κάθε άποψη · όταν ανέπνεε καθαρό αέρα χωρίς καυσαέριο άνοιγε η μύτη της, δεν είχε αίσθηση προσανατολισμού, δεν τα πήγαινε καλά με τα ζώα και φυσικά δεν ήξερε κολύμπι. Οπότε ήταν εύλογο να θεωρηθεί -τουλάχιστον κατά την γνώμη της- πως δεν ήταν και πολύ καλή στο πατινάζ εφόσον είχε επισκεφτεί το παγοδρόμιο λίγες φορές στην ζωή της. Στην Νέα Υόρκη τα παγοδρόμια για κάποιο λόγο ήταν ελάχιστα και άνοιγαν μόνο τις γιορτές (τουλάχιστον αυτά που ήταν ανοιχτά για τον κόσμο) και δεν υπήρχε πρόχειρη καμία παγωμένη λίμνη όπως σε πολλά μέρη της Αμερικής οπότε η Αμέλια δεν είχε ενδιαφερθεί ποτέ για το συγκεκριμένο άθλημα. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε. 

Όταν γνώρισε την Άμορετ και τον Νακίρ που είχαν πάθος για το πατινάζ και την ενημέρωσαν πως στην Νέα Υόρκη υπάρχουν αρκετά παγοδρόμια και πως δεν είναι τόσο σπάνιο κάποιος σαν εκείνη να ξέρει πατινάζ έπεσε από τα σύννεφα. Απλά τόσα χρόνια δεν είχε ενδιαφερθεί αρκετά για να μάθει ενώ αποδείχθηκε πως πολλοί άλλοι γνώριζαν πως να ισορροπούν πάνω σε δύο λεπίδες πάνω στον πάγο -το οποίο η Αμέλια θεωρούσε ηλίθιο-. 

Όταν πρότειναν εκείνα τα Χριστούγεννα για χιλιοστή φορά να πάνε σε ένα από τα παγοδρόμια που είχαν στηθεί για τις γιορτές συνειδητοποίησε πως είχε ξεμείνει από τις δικαιολογίες που αράδιαζε από το πρώτο έτος για να μην πάει. Επειδή όμως δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι πιο πολύ φοβόταν μήπως της κόψουν τα δάκτυλα παρά βαριόταν να βγει από το σπίτι, κατέληξε το βράδυ μίας Παρασκευής στο παγοδρόμιο κοντά στην Time's Squear βλασφημώντας για την ώρα που ξόδεψε για να πάει από το Μπρούκλιν στο Μανχάταν για μία μεγάλη παγωμένη πίστα με φωτάκια.  

Ο Δεκέμβρης είχε μπει για τα καλά πλέον και η θερμοκρασία της πόλης είχε πέσει στους πέντε βαθμούς με το περιστασιακό χιόνι να στολίζει με χινονιφάδες τα κεφάλια των ανθρώπων. Παρ' όλα αυτά ο έξυπνος ιδιοκτήτης του παγοδρομίου δεν είχε σκεφτεί να το κάνει εσωτερικό ή τουλάχιστον να βάλει μία σκεπή για να μην πέφτει το χιόνι πάνω τους. Το μόνο θετικό ήταν πως μπορούσε να δει γύρω της ένα από τα πιο όμορφα στολισμένα κομμάτια της πόλης. Η Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα ήταν πραγματικά χάρμα οφθαλμών με τα στολίδια να ξεπροβάλλουν από κάθε γωνία, κάθε μαγαζί και κάθε σπίτι. Ήταν μία πόλη στολισμένη στα κόκκινα και στα πράσινα με τόσα πολλά φωτάκια που πιθανόν φαίνονταν από το διάστημα. 

Πριν σβήσουν τ' αστέριαΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα