12.

512 22 1
                                    

Reggel mind izgatottan mentünk le.

- Kezdje a legöregebb.- mosolyodott el Haz. Régebben mindig Tomot neveztük "Az öreg bölcs"nek, mivel ő a legidősebb közülünk.

- Jó.- mondta durcásan az említett, majd felvett egy dobozt a fa alól, majd odaadta nekem.- Boldog Karácsonyt Lu!- egyből kinyitottam. Egy nyaklánc, egy papír amire rávolt írva nagybetűkkel, hogy Sorry és egy Pókembere plüss volt benne. Most vagy figyelt rám, hogy tudja, hogy szeretem Pókembert, vagy csak ennyire egoista.

- Köszi!- öleltem át a nyakát, majd amikor elengedtem átadtam az ajándékot Znek. Z Paddynek, Paddy Samnek, Sam Haznak, Haz Harrynek, Harry pedig Tomnak adott.

Ajándék osztás után megreggeliztünk. Éppen Tommal beszélgettünk a kanapén amikor az ikrek elkezdtek ordítani.

- Hógolyó csata!- erre mindenki felpattant és felvette a sínadrágját, kabátját, hótaposóját, sapkáját, sálát és a kesztyűjét, majd kirohantunk az udvarra. Gyúrtuk a hógolyókat és dobáltuk egymást.

Sam az egyik hógolyóval rám célzott. Túl későn vettem észre és nem volt időm elkerülni, de Tomnak sikerült elém ugrania. Őt találta el a hólabda. Mint a filmekben a karjaimba rogyott. Így mindaketten a hóba érkeztünk. A kezemet a hasára szorítottam, ahol eltalálták.

- Nem, nem, Lucas nem mehetsz el!- kezdtem a színészkedés. Imádom ezeket a túldramatizált halál jeleneteket.

- Maria, el kell mennem, de ígérem örökké szeretni foglak.- szált be a játékba ő is.

- Én is szeretni foglak.- mondtam dramatikus hangon, majd a fiú elkezdett közeledni felém ajkaink már szinte össze értek, akikor eltoltam magamtól.- Na azért ennyire nem.- beszéltem már a normális hangomon.

- Ajj, pedig tök jó lett volna így a jelenet.- állt fel, majd felsegített engem is.

- Igen, csak gondold azt, hogy ez még csak a film előzetese és fel akarjuk izgatni a népet.- söpörtem le magamról a havat.

- Ünnep rontó vagy.- durcizott.

- Lehet. De inkább építsünk egy hóembert.- kezdtem el gyúrni egy hógolyót, majd hemperdettem a hóban. A többiek is beáltak segíteni és így kaptunk egy Haznál nagyobb hóembert. A délelőtt egész jól telt. Úgy tíz körül Sam bement ebédet készíteni, addig mi szánkóztunk. Amikor Sam szólt mind bementünk. Pizza volt a kaja. Jó kis rendhagyó étel. Mondjuk itt általában ilyenek vannak.

Jóban-rosszban, veled együtt (Tom Holland ff.)Where stories live. Discover now