Hesaplaşma

19.7K 648 61
                                    

Bardağın içinde dönen kaşığın sesi kulaklarımda yankılandı, çınladı, son bir kez çarptı ve duruldu. Kaşık bardaktan çıktı. Yalnız, alakasız bardak kenarında kendine bir köşe buldu sonra.

"Çay içmek istemediğine emin misin? Mis gibi vallahi, nasıl da iyi geldi! Biliyor musun yurtdışında en çok özlediğim şeylerden biri de bu; Demleme çay. Yerini hiçbirşey tutmuyor." dedi Burcu bardağa takılı olan gözlerime dönerek.

Derin bir nefes alarak sabır diledim.

Yine her zamanki enerjik ve neşeli tavrına girmişti. Sanki birkaç dakika önce endişeli gözlerle ve telaşla kalmamı isteyen o değildi.

Bense hemen bizim sitenin yanıbaşındaki kafede oturmuş, onu izlerken bir yandan da konuya girmesini bekliyordum. Hafifçe olumsuz anlamda kafamı salladım.

Evet, söyleyeceklerini dinlemeye karar vermiştim ama gerçekten şu an çok da sabırlı olduğum söylenemezdi. Burcu ise eve girmek yerine böyle bir yerde oturup konuşmayı tercih etmişti. Kafeye kadar geçen süre bile benim için yeterince yorucuydu ama Burcu abla inatla oturduğumuzdan beri havadan sudan söz etmeye devam ediyordu.

Sonunda dudaklarındaki gülümseme benim ciddi yüz ifademle kaybolup, silikleşti ve o da bir anda ciddi bir tavra büründü.

"Sizi gördüm." dedi aniden.

Bir an anlam veremeden yüzüne baktım. Neden bahsediyordu?

"Ozanla dansederken sizi gördüm Cemre." dedi gergin bir tavırla ve bakışları üzerimde benim vereceğim tepkiyi bekledi.

Gözlerim bir an şokla açılsa da aslında içten içe bir şekilde böyle bir şey söyleyeceğini bildiğimi düşündüm. Öyle olmasa neden beni gelip Ozan hakkında uyarsındı ki zaten? Sadece bu kadar somut bir şey beklemiyordum. Belki sadece bir şüphe bilmiyorum.

Önce gözlerimi kaçırsam da sonra bakışlarımı tekrar Burcu'ya kaldırdım. Soğuk bir şekilde gülümsedim. Gördüyse ne olmuştu yani? Hiç kimsenin bir başkasının ilişkisine karışmaya hakkı var mıydı?

"Ve bunun yanlış olduğunu mu düşünüyorsun Burcu abla? Neden? Ozan abimin arkadaşı olduğu için mi sadece? En azından senin anlayış göstermeni beklerdim. Ozan ile aramızda yaşanan herşey; beni ve onu ilgilendirir kusura bakma ama bir başkasını değil!"

Burcu abla bir an şaşkınlıkla bana baktı. Böyle bir tepki vermemi hiç beklemiyordu sanırım. Yüzüne hoşnutsuz bir ifade yerleşirken havada kalan çayından tek seferde büyük bir yudum aldı. Sonra acıyla yüzünü buruşturdu.

Tekrar benimle konuşana kadar aradan bir süre geçmesi gerekti.

"Gerçekten mi güzelim? Tek sorunun abin, Yiğit olduğunu mu sanıyorsun? Seni gerçekten daha akıllı bir kız sanırdım... Tamam seni de anlıyorum. Henüz daha çok gençsin ve Ozan gerçekten dikkat çekici bir adam. Her şey senin için çok etkileyici olmalı. Onun gibi senden yaşça büyük, etkileyici, deneyimli bir adamın seninle ilgilenmesi seni tabii ki etkilemiş olabilir.

Ancak anlaman lazım güzelim; gerçekleri söylemem senin için can yakıcı olsa da gözlerini aç. Ozan'ın hayatında hiçbir kız kalıcı olmadı şimdiye kadar ve bunu bence en az benim kadar sen de biliyorsun. Kendini kandırmayı bırak Cemre! Bu ilişki ilerledikçe yara alacak tek kişi sen olacaksın. Şu an bile bu tavrından düşündüğümden de tehlikeli bir şekilde ona bağlandığını anlıyorum ve bu beni gerçekten korkutuyor. Şunu anla ben senin daha fazla canının yanmasını istemiyorum sadece. Bana dürüstçe cevap ver. Ozan'a güvenemeyeceğini sen de biliyorsun değil mi? Bu ilişkinin gelip geçici bir şey olmadığını söyleyebilir misin?"

Tutku Oyunları +18Where stories live. Discover now