12

141 12 20
                                    

Taksi kapıya yanaştığında dikkat kesildi Kadir. Yine o züppe inmişti içinden, her gün geliyordu pislik. Bahar'ı bir türlü rahat bırakmıyordu bu adam, bıraksa, Bahar da düşünecek, belki görecek, kendi ayağıyla gelecekti ama Onur denen herif kafasını karıştırıyordu kızın. Taksi bekledi. Onur ile el ele hızla binadan çıkan Bahar'ın yüzünde mahcup bir ifade vardı. Bekleyen taksiye bindiler beraber, taksi hızla hareket etti.

Bu kez takip etme imkanı bulamamıştı Kadir, yanında duran bankı tokatladı bir kaç kez. Bankın aşınmış ahşap yüzeyi parmaklarının derisini yırttı, kıymıklar battı eline.

---------------------

Onur taksiciden sağa dönmesini rica ettikten sonra Bahar'ın elini tuttu nazikçe. Genç kadın ona döndü. Yanakları hafifçe kızarmıştı, bir an sonra gözlerini kaçırdı.

"İyisin, değil mi?" dedi Onur ona takılmak için.

"Niye ki? İyiyim tabi" dedi Bahar şaşkınlıkla.

"Ne bileyim?" dedi genç adam bu kez, "Yanakların kızarmış, belki ateşin falan vardır dedim"

Bahar gayri ihtiyari boştaki elini alnına götürdü. Önce alnında, sonra yanaklarında gezdirdi elini. Alnında bir sorun yoktu ama yanaklarının yandığı doğruydu. Kulakları da kızarmış mıydı acaba? Eli kulağına gidecekken durdu. Başının iki yanından omuzlarına dökülen saçlarını annesi taramış, Fidan ablası saç kurutma makinesiyle biraz şekil vermişti. Dokunursa bozardı belki, kıyamadı. O düşünürken yüzüne düşen dalgalandırılmış bir saç tutamını Onur yavaşça kulağının arkasına yerleştirdi.

"Kulakların kızarmamış, korkma" dedi gülmemeye çalışarak.

Bahar şaşkınlıkla baktı genç adama. O an anladı ona takıldığını.

"Onur ya!" dedi hafif sitemle.

"Ne var canım!" dedi Onur nihayet gülerek, "Çekingenliğin biraz azalsın istedim"

"Çekinmek değil de..." dedi Bahar boştaki elini kucağına koyup boynundaki şalın ucuyla oynarken, "Annen beni sevmeyebilir. Bu çok normal bir şey. Bir de sonuçta son zamanlarda olan bitenler..."

Onur hararetle başını iki yana salladı. Bahar'ın çenesini tutup ona bakmasını sağladı.

"Olan biten diye bir şey yok. Hayatımda ilk kez bir kız arkadaşımı ailemle tanıştırıyorum. Olanı da biteni de bu. Başka bir şey yok"

"Ama..." diye lafa girse de vazgeçti Bahar, "Tamam" dedi usulca.

Onur gözleri parlayarak gülümsedi genç kadına. Avucunun içindeki eli aldı, göğsüne yasladı.

"Ayrıca ben de heyecanlıyım. Az önce söylediğim gibi, bu benim için bir ilk. O yüzden senin de beni biraz sakinleştirmen lazım"

Bahar gülümsedi. Başını sağ omzuna doğru eğdi, genç adama baktı.

"Ne yapabilirim?" diye sordu.

Onur şoföre sola dönmesini söyledikten sonra Bahar'a döndü, gülümsemesi genişledi.

"Elimi bırakma, yeter" diye cevapladı genç adam Bahar'ın sorusunu. Bahar başını salladı.

Taksi şoförü yol boyunca dikiz aynasından izledi iki genci. Arabasında olmadık şeyler yapacak tiplere benzemiyorlardı ama belli de olmazdı. Bir yandan gençleri kontrol ederken bir yandan da yola dikkat etmeye çalışıyordu. Bir süre sonra da vazgeçti izlemekten. İlk tahmini doğru çıkmıştı, düzgün insanlara benziyorlardı. O bunları düşünürken delikanlı "Biz burada inebilir miyiz?" dedi. Taksi şoförü sağa yanaştı, gencin uzattığı parayı alıp üstünü verdi. Delikanlı ve kız arabadan inerken taksi şoförü de kapı aynasından yolu kontrol etti, boş olduğuna kanaat getirince gaza bastı.

Baharحيث تعيش القصص. اكتشف الآن