11

197 14 25
                                    

"... kaçma şüphesinin bulunmaması ve delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum"

"...isnat edilen eylemin teşebbüs aşamasında kalması, müvekkilimin olay esnasında ve sonrasında pişmanlık duyduğunu samimi bir dille ifade etmesi ve kaçma şüphesinin bulunmaması nedeniyle tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum"

Celal bey sakindi lakin Ferda hanım sinirden mi gülüyordu acaba? Bahar, ifadesiz bir yüzle oturan Ufuk'a ve arsızca sırıtan Kadir'e baktı.

Ne kadardır sürüyordu duruşma? Saat kaçtı? Salonun bir yerlerinden bir duvar saatinin tik takları geliyordu. Yoksa birileri oturduğu sıralara mı vuruyordu? Bahar yaşadıklarını anlatırken kaç dakika geçmişti? Ağlayan Sevcan mıydı yoksa Suna mı? Eğer onlar ağlıyorsa, neden kendi yanaklarını ıslak hissetmişti?

Ferda'nın uzattığı peçeteyi gayri ihtiyari sürdü yüzüne. Tutuksuz yargılama diyordu savunma avukatları. Deliller yetersiz diyorlardı. Kaçma şüphesi de yoktu onlara göre. Avukata göre Kadir'in yargılanması gereken tek suç darptı. Cinsel saldırı eylemi nihayete ulaşmamıştı, mağdurun bu yüzden psikolojisinin bozulmuş olması gerçekçi olamazdı. Sonuçta araca da zorla binmemişlerdi ve gençlerin hepsi alkollüydü. Her iki tarafın rızası ile başlamış bir yakınlaşma alkolün de etkisiyle farklı bir boyuta varmıştı fakat bundan sadece Kadir suçlu tutulamazdı.

İki tarafın rızası mı demişti o? Dinlemiyor muydu bu adam? O araca neden bindiklerini Bahar açık açık anlatmamış mıydı kaç dakika evvel? Bahar duvardaki saate bakıyor ama ne kadar zaman geçtiğini algılayamıyordu. Onun kilitlenip kalmış halini, uzaktaki yerinden bile fark eden Nilüfer kendini zor tutuyordu ama yapabileceği bir şey yoktu. Celal bey, hakimin kendisine söz vermesi ile Nilüfer'i çağırdı tanık sandalyesine. Savunma avukatı mağdurun psikolojisinin bozulmadığını iddia ediyordu madem, bir uzmandan dinlemesi gerekecekti.

Nilüfer anlattı. Hastaneye getirildikleri ilk akşamdan itibaren aşama aşama Bahar'da tespit ettiği tüm travma belirtilerini, uygulanan tedavileri, seansları anlattı. O sözünü bitirdikten ve Celal bey ilgili tüm raporların dosyada olduğuna dair bilgi verdikten sonra ayrıldı Nilüfer tanık sandalyesinden. Nilüfer'den sonra Celal bey söz aldı.

"Gördüğünüz üzere sayın hakim, müvekkilimin psikolojisi uğradığı saldırı sonrası ağır ilaçları ve terapi seanslarını içeren müdahalelere ihtiyaç duyacak şekilde bozulmuştur. Savunmanın iddia ettiği üzere karşılıklı rıza ile gelişen bir yakınlaşma söz konusu değildir. Müvekkilimin aktardığı üzere araca kendi rızaları ile bindikleri doğrudur fakat bu, uğradıkları saldırıyı hak ettiklerini mi göstermektedir? Bu düşünce şekli ne insan ilişkilerine ne de kanunlara uygun değildir."

Celal bey devam edecekken "Ne işleri varmış Allah'ın dağında içkili partide kız başlarına!" dedi arka sıralardan biri. Bütün kafalar o tarafa döndü. Suna ayağa kalkan Bora'yı sakinleştirdi zar zor. Onur'un yüzü kıpkırmızıydı, Esma yeğeninin parmak boğumlarının bembeyaz olduğunu görebiliyordu.

Hakim sessizlik isterken Kadir yüzünü buruşturdu. Babasıydı bunu söyleyen. Şimdi mi aklına gelmişti baba olduğu? Façası düzeldi ya, şov yapıyor şimdi, diye düşündü. Yine de memnundu halinden. Bahar biraz süzülmüştü ama hala çok güzeldi. Sessiz, sakin, kuzu gibi oturuyordu yerinde. Adını kaç kez söylemişti hakim ona "Anlat kızım" dediğinde? Saymamıştı ama en az 3 kere söylemiş olmalıydı. Üç kez "Kadir" demişti güzellik, çağırıyordu resmen.

Salonda sessizlik sağlandıktan sonra Celal bey devam etti. Sözünü sanık avukatlarının talep ettiği tutuksuz yargılamanın reddedilmesi gerektiğini belirterek bitirdikten sonra yerine oturdu, Ferda hanım ayağa kalktı bu kez. Ferda önce acil servisten ve adli tıptan alınan raporları sundu hakim heyetine, ardından cinayet silahının bulunduğunu ve halen incelemede olduğunu ekledi. Kerem hem polise, hem savcıya verdiği ifadede tecavüz ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma kapsamına giren suçlar işlediğini itiraf etmişti, yazılı ifadesi dosyada mevcuttu, bir kere daha sorulacaktı.

BaharWhere stories live. Discover now