27 Szökés És Liem

23 5 0
                                    


~Charlotte szemszöge ~

A miután Lizáék elmentek a király annyit mondott hogy "dezárni!'' és bevitt engem Liza volt cellájába de az erőmet nem vette el. Aminek nagyon örültem bár nem tudtam vele mit kezdeni mivel csak egy kicsi ablak volt így még üzenni se tudtam, a cella pedig olyan kemény volt hogy ha nagyon akartam volna se tudtam volna kimenekülni. Vagyis így gondoltam. De másnap reggel amikor felébredtem észrevettem hogy alszik az őr ezért megpróbáltam széllel idehozni a kulcsot de Leesett és az őr felébredt.
- Ezt meg ne próbáld mégegyszer! - mondta keményen majd meg akart volna ütni de megfogtam a kezét és nekirántottam a cela ajtóhoz tiszta erőből amitől beverte a fejét és elájult. Újra megpróbáltam idehozni a kulcsot és sikerült úgyhogy kilyutottam a cellából. Ezután láthatatlan lettem és kilopóztam a kastélyból majd a birodalomból is gyorsan kijutottam. Na de merre tovább? Kérdeztem magamban és inkább elindultam előre. Rövid sétálás után elérkeztem egy Gyémánt irodalom nevű birodalomban. Beléptem és minden egyból elvarázsolt. Olyan gyönyörű volt. Bellyebb mentem és papírt akartam szerezni de akármikor megszólítottam valakit az fura nyelven kezdett el hablatyolni. Amikor már éppen feladtam volna odalépett hozzám egy fiú.
- Esetleg segíthetek? - kérdezte a valaki.
- Igen! - ugrottam fel boldogan.-Van esetleg itt egy papír vagy nem tudod hogy merre mehetnék.... - itt egy kicsit megáltam mivel nem tudtam hogy hogyan is mongya el neki.. - Az emberekhez.. - próbáltam.
- Nem tudom de papírt esetleg tudok adni. Gyere! - mondta majd el indult. Először elindultam utánna de rájöttem hogy nem biztos hogy kéne.
- Ööö... Bocsi de nem nagyon bízok meg másokban.. - mondtam szomorkásan. - Mi lenne ha ide hoznál lapot? - kérdeztem kedvesen
- Oké. Megértem. Egy perc. - Mondta majd el futott. Én ott álltam egyedül és azon gondolkodtam hogy vajon a többiek mit is csinálhatnak. Aztán megérkezett a fiú a lappal.
- Nagyon szépén köszönöm. - mondtam majd rájöttem hogy írószerem sincs. - Ööö figyelj.. Nincs mivel írjak... Amúgy Charlotte vagyok-nyújtottam a kezem amit elfogadott és megráztam a kezem.
- Én Liem. - mondta amikor megrázta a kezem. Amúgy egy fekete pólóban és egy szürke nadrágban volt a fiú azaz Liem. Amikor elált előlem láttam hogy a Föld király katonái bejönnek és megfogta Liem kezét és futni kezdtem.
- Hé! Hova viszel! - kiabált mint egy kisgyerek.
- Maradj már! Az őrök értem jöttek! Rejcs el! - mondtam kétségbeesetten.
- Ööö.. Oké van egy ötletem. - Mondta majd mostmár ő húpott engem egy sikátorhoz. Egy kicsit megilyedtem mivel élés sötét volt ott de inkább ez mint újra az őkök. A miután bementünk a sikátorba Liem meghúzott egy kart ami után egy lépcső jelent meg lépcső. Felmentünk ralta és egy nagyon szép hejre érkeztünk. Ahonnan látni lehetett az egész birodalmat.
- Ez gyönyörű!-mondtam boldogan.
- Igen.. Szóval... Miért is keretnek téged a katonák? - kérdezte kíváncsian.
- Hosszú... De a lényeg az hogy gyakorlatilag egy szökött rab vagyok.-mondtam majd egy kicsit hátrébb lépett.
- És pontosan miért is csuktak le?-kérdezte félve a választól
- Mert.... Mert a.... - nem is tudtam hogy hogy fogalmazzak... - Mert a legjobb barátnőmet elrabolták én pedig utánna jöttem és elkaptak.-mondtam végül
- Ja.. Ez vár azokra a fiúkra is.. - mondta halkan
- Milyen fiúk? - kérdeztem kíváncsian
- Valami Mex még Jake ugyan így oda akarnak menni.- nekel beesett az állam. Ide jönnek??
-És tudod hogy hogy vannak most? - kérdeztem izgatottan.
- A Zenebirosalonál lehetnek. - válaszolt könnyelműen
- Oda kell mennünk! - mondtam és feláltam hogy elindultak. De inkább még leültem szereztem és írtam egy levelet ha esetleg nem jutnánk el oda.
- Szerintem nem jó ütlet. Tele van a város katonákkal.
- Na és? - kérdeztem majd láthatatlanná váltam.
- Ooo... Hát akkor mennyünk. - mondta és elindultunk lefelé. Amikor ki értünk a sikátorból évben egy őr előtt sétáltunk el akinek egy futlra szerkezet volt a kezében ami amikor elmentünk előtte sípolni kezdett. Aztán hozzámért vele amitől leoldódott a láthatatlannságom és éppen hogy magáltam a lábamon. Amikor meg akartak bilincselni gyorsan odaadtam a levelet.
- Add oda Jake-nak! - mondtam halkan majd elvittek vissza a cellába....

Folytatlyuk...

Az Elemek Titka (Befejezett) Where stories live. Discover now