1 A Csomag

270 12 0
                                    

A nevem Eliza de én a Lizát szeretem. 16 éves vagyok, imádok olvasni és zenét hallgatni. Jelenleg is ezt csinálom mivel anya dolgozik és hétvége van. Ring hallottam a csengő hangját.
- Biztos a postás.. - gondolkodtam hangosan majd lementem. Nem tévedtem.
- Jó napot! - köszöntem nagy mosolyal az arcomon.
- Önnek is! Itt lakik Szedres Eliza? - én??Nekem hozott levelet??
- Ööömm.... Igen én vagyok az-mosolyogtam kicsit bizonytalanul
- Rendben. - Mondta majd a kezembe nyomott egy kis csomagot. - Viszlát - köszönt majd megfordult én meg csak becsuktam az ajtót. Nem volt a csomagon semmi arról hogy honnan vagy hogy ki küldte. Csak az én nevem és a címünk volt rajta. Bementem a konyhába és élővettem egy ollót hogy kiboncsam. Mikor kibontottam egy levelet és egy gyönyörű kék nyakláncot találtam benne. Elősször a levelet vettem ki így el is olvastam.

Ez a nyaklánc felruház téged a régen elvesztett VÍZ erőddel. Ne ilyedj meg!

És ennyi. Mivan mitől ne ilyedjek meg??
-Ööömm... - hallottam a hátam mögül mire megpördültem mivel elvileg egyedül vagyok ithon. A hátam mögött egy nagyon hejes velem egy idősnek tűnő barna és végén narancssárga hajú fiút láttam. - - Szia a nevem Mex - nyújtotta a kezét de én lefagytam. - Ne félj nem akarlak bántani-jött egy lépéssel közeleb de mivel én nem tudtam mozdulni a bárpultól hátra ezért én oldalra léptem eggyet majd futásnak eredtem és a konyhában felkaptam egy kés és feléírányítottam.
- Ki vagy és mit akarsz tőlem?! - kérdeztem a legkemégyebb hangomon amit ki tudtam adni ebben az állapotban.
-Nyugi nyugi! - csitított de ez engem nem hat meg.
-Ki vagy?! Válaszolj! - rivaltam rá hangosabban.
- Mint mondtam a nevem Mex és én.... Vedd fel ezt a nyakláncot. - utasított.
-Nem!
- Ha fel veszed mindent megmagyarázok! - mondta. Mi baj lehet abból ha felveszem? Gondoltam magamban majd felvettem. Amikor felvettem a nyaklánc egyre jobban ragyogni kezdett majd előttem elsötétült a világ.....

Mikor felébrettem a nappaliban voltam. Nem tudtam hogy mi történt de nagyon sajgott a fejem. Lehet hogy csak álom volt? Gondolkodtam és felültem hogy megnézem itt van e az a narancssárga hajú srác. Nem láttam hogy itt lett volna ezért feláltam. Vagyis akartam volna de a lábaim nem ezt akarták így csak a 2.próbálkozásra sikerült. Mikor feláltam a telóm ért sétáltam hogy megnézem hány óra de amit láttam az nagyon furcsa volt. A még be nem kapcsolt telefonomon láttam a tükörképem. A hajam vége tiszta kék volt. És a nyaklánc is a nyakamban vlógott. Mikor a hajamat megláttam a fürdőszobába rohantam a nagytükörhöz és tényleg. Kék a hajam! Anya meg fog ölni! Egyből súrolni kezdtem a kezemmel és a víz alá tartottam de nem jött le még samponnal se.
-Nem fog lejönni. Hogy vagy?? - hallottam egy ismerős hangot így oda kaptam a fejem.
- Tünyj innen! Ki vagy és mit akarsz tőlem?! - kérdeztem kétségbe esve de egy nagyon picit megpróbáltam keményen.
- Én vagyok a Tűz! - Mondta majd egy tűzcsóvát csinált a kezével. - És te vagy a Víz . - kiáltott fel majd eladobta a csóvát - Oltsd el! - utasított a tűz felé mutatva.
- MI?! OLDSD EL TE! FELGYÚJTOD A HÁZAT! - órdítottam majd megfogtam a fogmosós poharam és teletöltöttemm vízzel és rá öntöttem a tűzre. De ez inkább olaj volt a tűzre mivel csak nagyobb lett
- Oltsd el! - utasított még egyszer. Ekkor olyan dühös lettem hogy az összes erőmet összegyűjtötten a nyaklánc újra világítani kezdett majd a szemem is és a kezemből egy óriási vízsugarat generáltam amivel eloltottam a tüzet majd a földre estem...

Folytatlyuk......

Az Elemek Titka (Befejezett) Where stories live. Discover now