Ne Karıştırıyorsun?

1.7K 52 55
                                    

Harry şöminenin karşısındaki kırmızı koltukta oturuyordu.Neredeyse 3-4 ay olmuştu. Ginny ve Ron büyücü satrancı oynuyor Hermione ise -her zamanki gibi- kitap okuyordu. Bugün Hogsmeade gezisi vardı. Tabiki Cho ile gidecekti. Çoktan teklif etmişti bile!! Ama yolunda gitmeyen birşey vardı... Yada var mıydı? Herşey yolundaydı...

Kar yağmış hogsmeade'in çatıları bembeyaz olmuştu.14 Şubat! Sevgililer günüydü bugün. Harry aşırı heyecanlıydı. Hep beraber dışarı çıkıp hogsmeade'in girişinde sevgililerini beklemeye başladılar. Çok geçmeden Cho geldi ve Harry ile birlikte madam'ın çay evine gittiler.

Herşey o kadar güzel gidiyordu ki!! Cho ile Qiddicth'le ilgili muhabbet ediyor, dedikodu yapıyorlardı. Cho'ya baktı ne kadar güzel diye düşündü.. El ele dükkanların arasından geçtiler.. şekerlemeler yediler ve bol bol kahkaha attılar... Balkabağı sularını içerken yan yanaydılar... Harry nefesinin kesildiğini hissetti...

Cho Harry'ye baktı ve dik dik neden bakıyorsun Potter? Diye takıldı. Harry bir cevap veremedi. Sadece yakınlaştılar... Yakınlaştılar..... Sonra? Harry Cho'nun bütün kipriklerini görebildiğini farketti. Sonra gözlerini yavaşça kapattı.

Birlikte hogsmeade'in çıkışına geldiklerinde Harry durdu ve burada Hermione ve diğerlerini beklemeliyim, dedi. Ah! Dedi Cho tabiki Hermione! Sence o... Nasıl biri diye de hemen ekledi. Harry bir an ne diyeceğini bilemedi. Hermione çok güzel ve zeki biri, diyebildi cevap olarak. Cho buna çok kırıldı. Ağlayarak ayrıldıklarını haykırdı ve arkasını dönüp koşarak uzaklaştı....

Ortak salonda Harry;

-Ne oldu anlamadım? Herşey çok iyiydi..... Sanırım seni kıskandı Herm, Dedi.

- Ah Harry! ona çirkin olduğumu söylemeliydin, dedi Hermione . Şefkatle bakıyordu kitabının üzerinden.

- Ama çirkin olduğunu düşünüyorum ki, dedi Harry şaşkın şaşkın

Hermione kızardı ve güldü Harry mutlu olduğunu hissetti birden! Peki onu birden ne mutlu etmişti?

-Bende ayrıldım, dedi Ron işler pek yolunda gitmedi de, diye de ekledi

-Eh bizde ayrıldık, dedi Ginny ve Hermione aynı anda.

Harry birden kahkaha atmaya başladı ardından hepsi kahkahalarla gülmeye başladılar...

                                                *

-Hey! Potter!!! Potter!!! POTTER!! Diye bağırdı Malfoy.

Harry koridorda arkasını döndü ve Draco ile yüz yüze geldi.

-Evet? Dedi meraklı bir şekilde

-dumbledore ile konuşmalıyım..... Dedi Malfoy

- Neden? Dedi Harry kısaca

- Önemli! Çok önemli!! Ne olur? Dedi Malfoy

Dur bir dakika NE! Malfoy az önce ona yalvarmıştı? Tamam, çok önemli bir şey olmalıydı bu konu!

-Pekala, limon şerbeti parola, dedi Harry

Malfoy hızla uzaklaştı... Harry arkasından dikkatle baktı. Ne karıştırıyorsun sen ? Diye düşündü...

Büyük salona geçtiğinde birden havai fişekler patlamaya başladı!! Her yerden renkli kıvılcımlar yükseliyor, hep bir ağızdan öğrenciler avaz avaz bağırıyordu!!! Uzaklardan Fred'in sesi kusturan pastiller sadece 4 galleon diyordu. Harry hayranlıkla manzarayı izledi. Umbricge sinir küpü olmuş sağa sola koşuşturuyordu.

Yukarıya doğru sene sonuna kadar cezalısınız diye haykırdı umbricge. Ah! Sıra üzerinde ders dinleme yaşını geçtik değil mi Fred? Kesinlikle George! Dediler ve büyük salonun kapısından uçarak çıktılar.... Tam çıkarlarken hortlak peveses önlerinde şapka çıkardı.... Unutulmaz bir manzara diye düşündü Harry. Muhteşem..

Sonraki haftalarda sadece bu olay konuşuldu. Hogwarts'ın yeni dedikodusu buydu.. Herkes Fred ve George'un nasıl da kaçtığını konuşuyordu.. Mrs. Weasley ise çok kızmıştı... Hemen bir çığırtkan göndermiş Ron resmen bina renklerine bürünmüştü... Fred ve George diagon yolu'nda bir şaka dükkanı açmışlardı... Gerekli sermaye Harry'nin üç büyücü turnuvasında kazandığı 1000 galeon'dan karşılandı... Karşılığında Harry 10 yıl ücretsiz dilediği gibi şaka malzemesi alabilecekti....

Harry, Hermione ve Ron ortak salonda oturuyorlardı... Hogwarts'ın kapanmasına 1 ay kalmıştı. Bu zamanları iyi geçirmeye çalışıyorlardı... Harry çaktırmadan Hermione'ye bakmaya çalıştığını farketti! Olamaz!! Dedi kendi kendine .... Ne saçmalıyordu?? En yakın arkadaşı ... Hayır hayır ! Sadece dalmış olmalıydı!

Harry birden içinin buz gibi olduğunu hissetti... Ve başı sanki ikiye yarılacakmış gibi ağrımaya başladı.... Acı... Ve soğuk! Tek düşünebildiği buydu! Soğuk soğuk terlemeye başladı birden..

- Harry! Harry?!HARRY!! SEN İYİ MİSİN?? Dedi Hermione birden

Ama Harry birden bilincini kaybetti ve gözünün önünde loş bir oda oluştu birden...... Karanlık ve soğuk. Ve o!! Voldemort? Birine işkence ediyordu... SİRİUS diye haykırdı Harry! Ama hayır sesini kimse duymadı... Kehanet nerde Balck, dedi Voldemort soğuk zalim bir sesle... Bilsem de söylemem!! Diye haykırdı Sirius!
Ah öylemi?? Dedi zalim ses ve cruio diye haykırdı!! Şimdi yerden Sirius'un kesik kesik solumaları duyuluyordu...

Harry birden uyandı. Soğuk soğuk terlemiş, giysileri sırılsıklam olmuştu...

-Herm.... Sirius! Onun elinde.... Dedi Harry nefes nefese.

-Harry dostum! Emin misin??? O zaman neredeler?? Dedi Ron

-Esrar dairesi!! Tabiki.... Sürekli rüyamda gördüğüm yer.. bakanlığa gitmeliyiz! HEMEN!! Dedi Harry

-Harry emin misin?? Bu çok tehlikeli... Hem yalnız gidemeyiz... Yardım çağırmalıyız! Dedi Hermione endişeli görünüyordu.

-Vakit yok Dumbledore'un ordusundan Neville ve Luna'yı da alırız o zaman..... dedi Harry. Sonuçta Ordu'da Weasleyler ve Hermione dışında o ikisine güveniyordu.

Hızla yasak ormanın kıyısına geldiler. Bu sırada Ron ve Ginny tartışıyordu, Hayır GİN! Gelemezsin! Dedi Ron... Ateş püskürüyordu resmen..

-Ron bağırmayı bırak! Gelmek onunda hakkı!!! Dedi Hermione.

-Ama o- dedi Ron

-itiraz istemiyorum!!! Önemli bir sorunumuz var.. nasıl gideceğiz bakanlığa??!! Diyerek Harry'nin lafını kesti Hermione.

- Çok bariz değil mi? Testraller tabiki!!! Dedi Luna hülyalı bir ses tonuyla...

-Ama biz onları göremiyoruz!! Dedi Ron

-Biz sizi bindiririz.... Çabuk hemen şurda iki tane var!! Dedi Harry. Hızla iki testrale doğru yürüyordu.

-Harry ben... Ben- ben uçamam!! Dedi Hermione tiz bir sesle

-Ah! Dedi Harry, Sen benle gelirsin! Korkmazsın değil mi??

-Korkmam.... Sana güveniyorum... Dedi Hermione. Yüzünde titrek bir gülümseme ile.

Birlikte güneşin batışına doğru Hogwarts arazisinin üzerinde uçmaya başladılar...

Birlikte güneşin batışına doğru Hogwarts arazisinin üzerinde uçmaya başladılar

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.
Bir Serçenin Gözyaşı Kadar...Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin