XV. fejezet

52 4 0
                                    

Alex


Két és fél hónapja már annak, hogy nem láttam a családomat. Anya teljesen izgatott lett mikor mondtam neki, hogy ezt a hetet velük fogom tölteni. Bátyám is haza látogatott most, így együtt az egész család. Remélem, ki tudok kapcsolódni, elfelejteni a napokban történteket. Nem hazudok, megviselt az Ellával való találkozás és az, hogy Tess vele járt. Lehet nem kéne utóbbin rágódnom, de nem tudok csak úgy túllendülni a dolgon.

Mikor hazaértem írtam Bennek egy üzenetet, hogy minden oké. Ben és Trisa nem jöttek velem, mert más dolguk van. Beléptem az ajtón és egyből megrohantak az érzések. Semmi sem változott, minden ugyanúgy volt, ahogy elmentem innen. A szobámban kipakoltam a cuccaimat, átöltöztem. Közben szüleim megérkeztek bátyámmal, mert ő repülővel jött.

Sziasztok! Végre itt vagytok, már kezdtem unatkozni. - közben anya és apa már a nyakamban lógtak.

Na, mi a helyzet tesó? Látom magadra szedtél egy kis izmot, helyes. - igen, ő már csak ilyen. Nem is igazán foglalkoztam vele.


Hárman leültünk a kanapéra dumálgatni, míg anya elkészítette a vacsorát. Azt se tudom mikor ettem már utoljára hazait. Albérletben, ha Trisa nem főzne, akkor Ben és én állandóan kifőzdékbe, éttermekbe vagy a menzára járnánk enni. Háát nem vagyok az a házias típus, sem konyhatündér. Anya próbálkozott azzal, hogy megtanít legalább főzni, de belátta az nem az én asztalom.

Srácok, kész a kaja! Azt terveztem, hogy holnap közösen elmegyünk a közeli vadasparkba kirándulni. Alex, remélem hoztál magaddal túrázós ruhákat. Ahogy elnézlek, az itthoniak már kicsik lesznek. - mosolyodott el anya.

Bzzzz Bzzzz Bzzzz Bzzzz Bzzzz

Alex, tudod a szabályt! Az asztalnál nincs telefon! - szólt rá apa. Ő ezt nagyon komolyan veszi.


Mikor végeztünk a vacsorával, tesóm és én rendet raktunk a konyhában. Mindenki elvonult a saját szobájába. 5 üzenetet kaptam Tess-től. Azt terveztem, hogy nem beszélek vele, de úgy tűnik baromi fontos lehet a dolog.

Valószínű, hogy én vagyok az utolsó ember, akivel most beszélni akarsz, de megakarom neked mutatni ezeket.

<kép a konyháról>

<kép a nappaliról>

<kép a dolgozó sarokról>

<kép a hálóról>


Elmentem tusolni, fogat mosni. Még lefekvés előtt megbeszéltük mikor indulunk holnap. Tudtam, hogy nekem fél órával előtte kell felkelnem. Ami csak kellhet holnap azt én már most be is pakoltam.


Szépen belaktad már is. Vigyázz magadra! - végül válaszoltam Tessnek.


****PÁR NAPPAL KÉSŐBB****


Remekül éreztem magam itthon a családommal. Sajnos gyorsan eltelt ez a pár nap. Voltunk kirándulni, a nagyiékat is meglátogattuk. Találkoztam régi barátokkal. Persze a bulizás rész sem maradhatott ki.

Most szombat reggel van. Délután megy a vonatom vissza, bátyám gépe is akkor megy. Ők hamarabb indultak el, mint én. Néhány órám volt az indulás előtt, amit így magamban tölthettem. Írtam Trisának mikorra várható az érkezésem. Teljesen izgatott volt, hogy újra láthatja a hülye fejemet. Hmm, hiányoztam neki ez jó érzés. Velük se beszéltem, míg itthon voltam. Sőt, a telefonomat is csak most kapcsoltam vissza. Mondanom se kell mennyi üzenet, nem fogadott hívások vártak rám. A többségük Ben és Trisa volt, nem értették miért nem érnek el. A csapat beszélgetésbe írt az edző, hogy a szünet alatt a jégcsarnokunk kisebb karbantartás lesz, így száraz edzésünk lesz. Tesstől is jött néhány üzenet, de azzal nem akartam még foglalkozni.

Felszálltam a vonatra, a kaller jött és tette a dolgát. Laptopomat előkaptam, mert pár anyagot át kellett néznem és persze a beadandóimat is fixálnom kellett. Ezekre bőven volt időm, hiszen 3 órás út állt előttem.

Mikor beért a vonat az állomásra láttam, hogy Trisáék várnak rám. Annyira jól esett ez nekem. Átöleltük egymást, Ben elvette tőlem a nehéz táskákat. A lakásba érve valami furcsa volt. Nem tudtam megmondani micsoda, de valami nem stimmelt.

Amíg nem voltál itt, addig vettük a bátorságot és újítottunk a kecón. Azt a falat átfestettük, Ben tett oda polcokat. Jövő héten meglesznek a közös képeink keretezve. Azokat fogom oda rakni, illetve minden közös kis emlékünket. Plusz, ne is kérdezd honnan lett egy csocsó asztalunk. - már értem. A csocsó asztal miatt volt furcsa érzésem.

Ez tök király! Szuperek vagytok srácok. - tudom, csak egy hétre mentem el, de hiányzott ez a két lüke.


Leraktam a cuccaimat a szobámba. Lehet meg kéne néznem Tess üzeneteit, ennyire nem lehetek bunkó.

Igen, de még hiányzik néhány holmi. Ezeket lehet, a neten fogom megrendelni. Az itteni boltokban nincsen semmi jó :-(

Én vigyázok magamra, te érezd jól magad a családoddal ;-)

Alex, minden rendben van?? Napok óta semmi válasz. Benék sem tudnak rólad semmi. Kezdek aggódni miattad!

ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEX!

The lifeWhere stories live. Discover now