XIII. fejezet

49 3 0
                                    


Eljött az őszi szünet az egyetemen, ami azt jelentette, hogy végre két teljes hét pihenő. Ilyenkor a bajnokság is szünetel és kötelező a játékosoknak pihenőt adni.

Az első néhány napot úgy tervezték, hogy szinte semmit nem csinálnak. Betervezték, hogy a kedvenc közös sorozataiknál behozzák a lemaradásukat, illetve együtt töltik az idejük nagy részét. Egy albérletben laknak, de voltak olyan napok, hogy nem is látták egymást.


*****PÁR NAPPAL KÉSŐBB*****


Tess szeretne kiköltözni a kollégiumból. Már unja, hogy egy kis helyen kell nyomorognia egy másik emberrel. Arról már nem is beszélve, hogy a fürdő meg a wc helyiségen is osztozniuk kell az egész emeleten. Már elege van abból, hogy a barátait nem tudja vendégül látni, mert nincs hova elhelyeznie őket kényelmesen.

Ki is nézett már pár albérletet, amiket ebben a két hétben meg is fog nézni. Nincsenek messze az egyetemtől és azért szempont volt, hogy Alextől se legyen túlzottan távol. Amennyire nem akarta megkedvelni őt...

Alex, ma nézek meg két lakást. Eljössz velem? – amíg várta, hogy kapjon választ, addig kicsit összepakolta a holmiját a szobában.

Persze! Előtte viszont beugranék pár dologért a boltba.

Szuper, a Hack St. 5-nél várlak úgy fél óra múlva. – neki is állt készülődni.


Alex kicsit késésben volt, mivel túl sokan voltak a boltban a pénztárnál. Kénytelen volt futni a megadott helyszínig. Kicsit kifulladva, izzadtan érkezett meg. Érezte, hogy pár nap alatt mennyire kijött a formából.

Ne haragudj! Sokan voltak a boltban. – kicsit kapkodva vette a levegőt beszéd közben.

Semmi gond, még pont időben vagy. – mosolygott rá Tess.


Felmentek a lakásban, ahol egy idősebb hölgy várta őket. Tess elmondta, hogy ő szeretné bérelni a lakást amennyiben mindenben meg tudnak állapodni. A lakás nem túl nagy, de a megszokott kollégiumhoz képest palotának tűnik. A nappali és a konyha képez egy helyiséget, a fürdő és a wc külön van, hálószoba viszonylag tágas. Teljesen be van rendezve az összes szoba, aminek igazán örül.

Nagyon jól néz ki ez a lakás Tess. Van még opciód azért? Kicsit soknak tűnik az ára. – kérdezte Alex.

Persze, hogy van. Ma még a Hollmann utcában is megnézünk egyet. Holnapután meg egy harmadikat. Ezeket néztem ki egyenlőre. – Tess nem akarta még elárulni, hogy úgy tűnik a pénz nem lesz akadály.


Megköszönték a hölgynek, hogy megmutatta a lakást. Abban maradtak, hogy Tess holnap jelentkezik. Elindultak a másik utcába, de a közeli kávézóba beugrottak teáért és kávéért. Oda úton elmondta Tess miért szeretne kiköltözni a kollégiumból, amit Alex teljesen megértett. Sőt nem is igazán tudta miért oda költözött először.

Jó napot, már vártam Magát! Ahogy látja innen a folyosóról nyílik a fürdő és a wc. A konyha pedig itt található, tartozik hozzá egy kis spájz is. Ez a rész pár hónapja lett felújítva és modernizálva. A nappaliba most vettem új kanapét, mert valljuk be az előző már régi volt. A hálószoba pedig arra található. Nyugodtan nézzenek körbe. – a tulajdonos egy nagyjából negyvenes éveiben járó férfi. A lakást elég kedvező áron kínálja, mert ő nagyjából csak egy hónapot van az országban. Rendkívül elfoglalt üzletember.

Amennyiben kíváncsi vagy a véleményemre, ez sokkal jobb az előzőnél. Ahogy elnéztem az urat túl sokat nem tartózkodik az országban.

Igen, ez nekem is jobban tetszik. – Tess már gondoltban be is költözött ide.


Nem fűz túl sok reményt a holnapi lakáshoz, így kifizeti a foglalót az úrnak. Viszont, mivel mindketten éhesek voltak így elmentek a Holly's-ba.

Mikor beléptek az ajtón látták, hogy a szokott helyük szabad így oda ültek le. Mindketten lusták voltak végig nézni az étlapot így megnézték mi a napi menü és azt rendeltek. Amíg várták a rendelésüket addig megbeszélték hova is mehetnének kikapcsolódni.

Hmm, viszont én megígértem a szüleinek, hogy következő héten haza megyek. Már régen találkoztunk és persze anya már szervezett is programokat a családnak. – szinte már előre tudta mit.

Semmi gond, ha sikerül lakást találnom akkor úgy is el leszek foglalva a költözéssel. – mondta Tess.

Közben megérkezett a pincére a rendelésükkel. Mikor felnéztek rá, hogy megköszönjék akkor mindkettőjük ledöbbent. Hogy kerülhetett ide? – Alex és Tess is pont ugyanerre gondoltak.



The lifeWo Geschichten leben. Entdecke jetzt