# Dacă e corect? Tu decizi!

37 9 20
                                    

  În viață lucrurile sunt alb sau negre...sau colorate.

  Amintirile sunt bune sau rele, noi sau vechi...sau speciale. Prietenii sunt falși, adevărați sau doar prieteni necondiționați. Momentele sunt grele, ușoare sau doar intense.

  Mai mult ca siguri trăiești cu ideea că nu e corect lumea așezată, că pentru unii stă în vîrf de munte, iar pentru alții prea sub pămînt, că unii n-au după ce bea apă pe cînd alții mănîncă bani cu lingura. Ești nemulțumit de raportul de forțe din lume și de tine. Te tot întrebi de ce el are mai mult farmec în ochii celorlalți, de ce are mai mulți bani în buzunar și de ce e mereu fericit? Dar te-ai gîndit vreodată ce se află în spate? Te-ai gîndit pe cîte lacrimi, tristeți și eșecuri e zidită lumea lui ,,prețioasă"? Renunță la lamentări și fii tu corect! Iubește și urăște dacă e cazul, dar fii tu.

  Nu e corect să trăiești din iluzii și așteptări. Pentru că la sfîrșit o să te arzi.

  Nu e corect să oferi cuiva speranțe mai goale ca un pahar folosit doar de sărbători.

  Nu e corect să uiți cît ești de special doar pentru că cineva a aruncat cu noroi în tine. Identifică-te, cunoaște-te, transformă-te. Devino un model pentru alții, nu căuta copii, că de ele e plină lumea.

   Nu e corect să renunți la entuziasm doar pentru că într-o zi ți-au fost arătați colții. Amintește-ți că nimic nu ține o veșnicie și că tu trebuie să faci față provocărilor.

  Nu e corect față de tine în primul rand ca să-ți plangi de milă. Să strigi în gura mea cît ești de nenorocit doar pentru că nu ți s-a îndeplinit un poftă de-al tău. Viața nu se rezumă la lucruri, viața nu se măsoară în mulțimea lucrurilor valoroase din seif. Să nu uiți asta. 

  Nu e corect să aștepți minuni dacă tu nu crezi în ele sau nu vrei măcar să le privești ca atare.  

  Poate că e timpul să te schimbi. Timpul să-ți cunoști valoarea, să-ți accepți neajunsurile și să privești viața corect. Să accepți ceea ce ți se dă, să te bucuri de ceea ce ai și mai apoi să ceri iar.

Evadare din matriceWhere stories live. Discover now