# Ceea ce gândești devii

36 11 10
                                    

   Ceea ce gândești devii. Devii omul care crede în iubire adevărată sau cel care fuge de ea, cel care luptă pentru a obține ceea ce dorește sau cel care se dă bătut la prima problemă. Devii ceea ce gândești: 

   Un om luminos care a zâmbit la viață sau unul posomorât care a adunat toți norii de ploaie. Nimic nu e gratis sau întâmplător. Orice lucru își are prețul și timpul, ales de destin sau de alții. Ceea ce gândești te creează. Complicat, cu vreo povară pe umeri sau suflet. Un om care nu cunoaște decât valoarea lucrurilor și nu apreciază decât etichetele. Sau luminos. Un om care se bucură pentru ceea ce are, care ajută și se lasă ajutat, care oferă fericire și motive de a fi.

   Ceea ce simți, atragi. Asemeni unui magnet. Dacă oferi sinceritate, încredere și alte sentimente pure, nu e posibil ca înapoi să primești doar din acelea care ți-ar provoca tristețe și dezamăgire. 

   Și-apoi, contează atât de mult destinatarul. Dacă ceea ce simți pentru suflețelul drag de alături e adevărat, dacă-i împărtășești lui cele mai prețioase sentimente ale tale și împreună trăiți fericirea supremă, ce mai contează ce va spune invidiosul de alături?

   Ceea ce-ți imaginezi, creezi. Cu puterea minții sau cu cea a inimii. Monștrii din minte îți construiesc scenarii, îți distrug vise și-ți anulează dorințe, existând atât timp cât le alimentezi existența. 

   Îngerii din inimă în schimb îți pot aduce liniște și senzația că ești cea mai bogată persoană fericită care are acum și aici tot ce e mai prețios. Fără să se lamenteze de viață, de tot ce e greu sau pare să fie fără vreun gust.

Ceea ce gândești devii.

Ceea ce iubești te transformă.

Ceea ce urăști te distruge.

Evadare din matriceWhere stories live. Discover now