# 03.02

143 27 13
                                    

  Avem tot timpul din lume.. Mi-a spus și ea, el și multă lume.. Avem tot timpul din lume să ne bucurăm de ce e al nostru, de ce am adunat și am pus deoparte, a spus ea.. N-am înțeles însă cum merge fraza asta și nici de ce ar trebui s-o facă.. Nu vedeam de ce să fac uz de scuza asta ieftină.. Și-apoi mai este o vorbă bună care îi pune capac: „Ceea ce nu trăim la timp nu mai trăim niciodată."

  Adevărul este că, om fi avînd totul pe lumea asta, mai puțin timp.. N-avem timp.. Nu ni s-a dat chiar tot.. Poate doar puțină minte să înțelegem că ea nu se oprește pe loc și că nouă nu ne stă în puteri să alergăm după ea și nici în fire să-o putem recupera.

  N-avem timp.. Să ne sunăm, să ne iertăm, să spunem o vorbă bună.. N-avem timp să dăm ochii unii cu altii și nici să ne întrebăm unii pe celălalți dacă suntem bine.. La ce bun acest timp dacă îl irosim, uneori fără să fim măcar conștienți de asta.. Ne măcinăm, ne supărăm și toate trec.. Timpul odată cu toate.. Să ne spună că ar mai trebui să ne oprim, să ne întrebăm dacă e bine...

   N-avem timp.. Să ratăm întîlnirile cu oamenii dragi și liniștea adusă de ei.. N-avem dreptul măcar să ratăm fericirea cea mare spunînd că există ceva mult mai important în acel moment.. Dacă nu e acum, poate să nu mai fie deloc.. Și așa se tot scapă din degete iubiri de-o viață sau... se scapă ca printre urechile acului de un om care n-a știut sau n-a putut să ne prețuiască.. Să lăsăm timpului loc.. Să-i înțelegem tăcerea și semnele lăsate.

   N-avem timp să lăsăm pe mîine cuvintele de mîngîiere și dorința de a strînge strîns femeia iubit.. Mîine-i o ipoteză, azi e un argument solid.

  N-avem timp pentru păreri de rău și răutăți sau invidii fabricate.. Azi e motivul de a fi fericit, indiferent de ce zace în conștiința sau sufletul tău.

  Timpul e o monedă de schimb pînă la urmă, așa că ai grijă de tîrgul pe care îl faci.. Dacă îl petreci frumos și el te va lăsa cu acel ceva ce se numește amintire.. De pus în ramă sau pe suflet ca să țină de cald.

Evadare din matriceDär berättelser lever. Upptäck nu